NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, December 13, 2010

TaMaN aRNaB SHaH aLaM

Tadi pas zohor aku usung sume anak2 aku kuar gi Giant seksyen 13 shah alam.. bkn le aku usung angkut sorang2 atas bahu, tp usung naik kete le.. ehehehe..

Niat asal aku nak pi pejabat pos.. ecehh.. niat konon.. elok je aku terkocoh2 lari masuk dlm giant cari pejabat pos, tetiba tgk ada tertulis kat kertas atas mesin nombor giliran " system kami down, sila pergi ke pejabat pos berhampiran anda "..

Uwaaa... sia2 je aku lari2 mcm ape je.. dah le ngangkut 3 org yg dah mmg hafal kat mana lokasi kfc dlm giant tu.. diorang ni bkn cari kfc, tp diorang nak main menan dpn kfc tu ha.. laju2 aku heret bebudak 3 org tu gi ke parking semula..

Bising woo mulut ain tanya tu ini, yelah, dia pelik apesal nak balik pulak..ahahha.. aku sbnrnya nak ajak mkn kat extreme park tu ha.. lg byk menan.. malangnya cuaca lak panas terik.. so dpt mkn2 je lah.. pas kenyang aku ajak bebudak ni balik..

Melalak sume mcm hape, sume protes tk nak balik.. yg Ica pulak dok ulang2 perkataan " nanakkk" sambil geleng2 kan kepala.. yelah, nak ckp ayat panjang2 mana dia reti lg.. kekeke.. tetiba Ain bg cdgn nak gi bg arnab mkn lg.. dia kata sian kat arnab2 tu rindukan kakak.. wakakaka.. pandai aje ko ye nak..

Aku pun bawak jelah memandangkan takde aktiviti kan.. so pecut laju2 gi Giant.. tgh2 merempit nak ke giant tu sempat gak le kena hon dgn lori kecik sbb aku pintas dia.. kekeke..

Salah aku gak sbb lupa bg signal.. ekekke.. ala, bkn aku slow2 dpn dia pun pas potong, aku laju2 apa.. lain le aku slow dpn dia pas potong dia.. haihhh..!! kalo laki aku baca entry ni komfem kena sound punya.. hahahha

Ok.. cite psl arnab balik.. kami sampai kat tempat arnab dlm kol 3 ptg.. sib baik dpt parking berhampiran dgn taman tu, so takdelah kena menapak jauh..

Tadi aku kena byr rm7 je termasuk 2 peket mknn arnab.. agaknya sbb kami dah 2 kali gi situ kot..


Ica yg teruja dgn arnab.. dia ni sume binatang dia panggil meow.. pastu buat2 bunyi mcm panggil kucing tu ha.. kekeke..


Hafiz yg mulanya takut2 je nak suap arnab tu mkn, pastu dah berani dah.. yg aku geram dia siap tuang mknn tu dlm bekas minuman arnab tu.. cehh.. ingat nak buat bubur ke campur air..


Kakak Ain share mknn arnab dgn ica.. aku tak berani bg ica pegang sepeket, tu hari dia siap suap dlm mulut dah ha.. sib baik sempat aku kuarkan dr mulut dia.. huhuhu.. seriau aku..


Ni tgn ain.. aippp, bkn nak tunjuk gelang ye.. kekkeke



Nampak tak apis kat blkg tu, dia tgh pening nak pilih arnab yg mana satu utk di bg mkn.. kah kah kahhh..


ica tak henti2 bg arnab mkn..


Muka pun serius je bg arnab mkn.. cuba le senyum sikitt..



Yg sekor ni dok main air pastu siap percik2 kan air lg tau.. abis aku terkena percikkan air tu.. ciss.. goreng jd burger arnab kang baru tauuu..!!





Dah dahhhhh... balikkkk.. kang jalan jem kangg.. cuaca pun dah mcm nak mendung je masa tu.. aku ni tak berani sgt bawak kete kalo hujan yg sgt2 lebat..

Kalo sorang2 takpe, ni dgn anak2.. dah le bebudak ni takut bunyi guruh yg kuat.. huhuhu.. mujur masa balik td cuaca masih ok.. setakat renyai2 sket je td.. sempat gi terjah alam budiman sbb nak gi pejabat pos.. huwaaa.. tutup la pulakkkk..



4 comments:

Cikgu Yus said...

wah3...terer merempit rupanya..good2..heheh

NONIE ROSSI AZIZ said...

Taman Arnab ni kat mana Ana?

Adamizzah said...

ana...nie taman cahaya sri alam ke?

Ana Suzana said...

kawan2,
taman arnab ni kat sebelah giant seksyen 13 tu je ha.. dlm kawasan giant gak.. hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...