NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, December 20, 2010

KHaS uNtuK aNoN @ GueSt

nak imej lg besar, pi klik je kat situ..

Apa perasaan aku..?? tak sentap pun sbb aku tak mcm yg dia taip tu.. ntah2 dia yg sentap kot.. aku pelik la, ada ke aku bgtau umah aku ni besar mcm istana ke, banglo ke.. nak merendah2 kan org lain jauhhh sekali..

Tak baik woo kalo wat camtu.. sbb aku dgn hubby aku sendiri berasal dr org susah.. kami nak capai tahap camni pun sbb berusaha dan Alhamdulillah Allah bg kami rasa nikmat begini.. bkn sbb kami mencuri ke hape ke kann..

Alkisahnya si Guest tu tgh google sesuatu, tup2 dia termasuk kat entry psl umah kat blog aku ni ha.. pastu dr situ dia dah nilai aku terus kot.. lantak dia lah.. aku tak kenal pun dia.. yg pasti dia pun mkn nasik le mcm kita2 ni.. sah2 le org melayu kita.. ip address dia ada je tu ha.. knp ekk org melayu kita suka menjatuhkan bangsa sendiri..? byk sifat busuk ati, iri hati.. ish3x..

Utk guest tu, aku tau lah umah aku ciput je tak mcm umah hang.. asal ada tmpt berteduh bg kami anak beranak dah memadai.. aku tau la umah hang besarrr, cantekkkk.. kannn.. tp aku dgn hubby kalo tgk umah org cantek2 dlm blog atau majalah atau di mana2 saje, kami tak pernah ada rasa busuk hati atau iri hati.. malah kami jadikan ianya motivasi utk kami jugak boleh berjaya..

Sedikit pun kami tak lupa diri.. yg hang tu dok ngata org tu zakat dah byr ke belum.. jgn umah besaq2 tapi zakat pun tak byr.. doseee tauu.. dah2.. pi main jauh2.. jgn masuk blog aku lg tau... tp kalau hang google sesuatu dan termasuk dlm blog aku lg aku tak dapek la nak tlg.. hehehe.. apapun mekasih sbb naikkan trafik blog aku.. ngeh ngeh ngeh..


58 comments:

-iLLa- said...

jenis busuk hati ekkk...bo layanzzzzzzzzz..

desperate mama said...

guest tu tengah meroyan ke apa?....

Fadzillah Kamarudin said...

sabaq je la...
suka tgk umah ana...
cantek...
especially kat kolam tu...

Noreen said...

eee buruk tol perangai itu org...
jgn dilayan kak...wat dono je..

fizhah said...

ade jg org mcm ni yer.ish2 x. buat xtau jelah.

cik dah ganu kiter said...

ada jgk org camtu erk..sabo je la..
dengki tapi menyorok tu yg x best kan
kalu betul2 dengki tunjuk link..biar org laen nilaikan dia plk

sLEEping BEauty said...

dengki je tu sbnrnya ..
biarkan dia ...

MamaShiLa said...

takpelah ana...biarkan labu dgn labinya...eh betul ke ayat ni? wpun rumah kita ciput (mengikut pandangan si pengomen)...tapi pengisian hati kita dlm rumah tu...bersama keluarga tercenta yg penting...org mcm ni dia jeles...sbb tu cakap mcm tu...kita hidup mengikut kemampuan kan...kalau org lain lebih berjaya kita tumpang gembira...bukan tumpang mengata! abaikan dia...ana!

Jiejah @ Iza said...

jiwa kacau la org itu .
kalau akak tgk rumah org lawo²,sure la terkagum² ternganga² ekekeke .. x de ler dengki khianat.

Zefa NorAsmara said...

Psstt.. ana. Jgn gelak tau. Ni soalan dr org baru. Apa maksud 'anon'? Ada gak terbaca istilah/ nama tu dkt blog2 lain bila ada komen yg laser2..

Mama Zharfan said...

tak pyh pyn sgt--nama lg personal blog kan..tak kisahlah tunjuk umah ke, keya ke, anak ke...jeles thp gaban cik anon tu nampaknya

shima said...

org mcm tu pun ada ek..klu umah aku dia kata kecik caya gak la..kakakak

Mama Balqis said...

tak payah layan org dengki camtu....

Fieza79 said...

mmg sentap ahh baca..aduhh dengki kianat org tu..pe la problem dia ehh..lantak la tk usah layan..sabar ehh...

mieoney said...

biasalah tu dia tak ley lawan umah ana lah tu yg dia jd busuk hati...dengki namanye tu...

izan_cute said...

ish2..ni dh mmg org melayu punya perangai ni.ada PHD-perasaan hasad dengki..izan suka je tgk rumah ana tu,dan psg angan2 nk gak rumah camtu..kira sumber inspirasi la hehe.sabar yer ana..org tu ada masalah mental sket kot hehe.

err,tlg jwbkan kt kak zefa-jemari asmara - anon tu anonymous (user yg tak guna id sebenar dan x register-gitu la lebey kurang) =D

Cikgu said...

hmm sejak dua menjak ni akak asyik terbaca kes macam ana ni...semuanya kerana sifat dengki manusia...orang kalau dah terlebih PHD...jadilah macam anon tu...orang tak pelawa pun dia yg terhegeh2...caitt tak malu

nurulhudaresad said...

baling batu sembunyi tangan....tu yg hanya mampu jadi anoy tu..hehhehe...

Ena said...

ish.. ish ish..

tak tau ujung pangkal tau kondem je kan.. kompem busuk ati..

nauzubillah..

Shida said...

sabar la kak...buat dek je org cam ni...sebenarnye dia jelouse tu..

Fazila said...

sabar ana... tu lah lumrah kehidupan, zie pun terkena gak :(

liana said...

sabar je ana..biasalah manusia ni x penah lekang dengan PHD(perasaan hasad dengki) x leh tgk org lain senang skit...dia jeles la tu..yg pntg kite jgn layan n yg paling penting kite hapie..hapie...

Faridsyah said...

Tak per la ana..rasanyer org tue jelez tue..Syahni pun mcm ana..kalau tgk org ada rumah besar atau kaya kan Syahni adore org tue dh cuba berusaha nak jgn cemgtu..bukan nak berdengki2 mcm org itu..sabar yea..alhamdulilahkan jer ana..insyallah lagi murah rezeki ana..aminnn :)

suhailas said...

Makcik tak payah nak layannnn..umah kecil keee,umah besaq keee...bukan dia yng bersusah payah membeli n membayaq...!!!tak payah nak kesahhhh...tapi kannn mmg umah ana canteeekkkkk....very da boom..!!!Ana kl ada RM lebih gi belanja "GUEST" tuuu makan kepci free jaa dia kasi pahala....call tau leh tumpang 2 kaki...Hehhhh

Effa | Mama FZ said...

Releks na.. tu ayat-ayat hati yang tak puas hati pada diri sendiri. hehehe...

Sue*SuriYati said...

busuk ati tul org tu...biar lah dia ana...jnji niat kita betul...:)

ieda said...

ermm kita jgn mudah melenting kan dik .. kalau kita melenting nanti betul pulak kata2 si anon tuu ..

kita buat relax sbb kita x tahu hati manusia kan .. ada ajer yg mereka2 diluar sana x pueh hati ..

janji kita x buat org .. kena banyak bersabar dlm dunia maya nie .. yg penting niat kita baik dan yg pasti niat baik kita tuu x der saper yg tahu melainkan allah .. :))

Mus said...

bila kita makan ubat kan pahit..dia ni spesis ubat la tu ana..anggap jer cam ubat sebab pahit2 pon akhirnya bawak kebaikan kan sihat pastu.sebab kalau manis selalu mesti kena kencing manis.....hohooho..amacam ok x tanggapan mus nih..hehehehuhuhuhihihohohohoho

**klu mus kena sendiri nanti ana lak motivate mus k...

Cnidaria said...

mak aiii...dengkinya manusia..!

Adamizzah said...

Ana...actually ramai org cam gitu, dengki nd busuk hati.....itu perangai x puas hati le tu.....Sabor...saborrr

mamaqari said...

abaikan je la org cantu ana..

The Giveawaystuff said...

dia jeles la tu kot

Lia said...

KKdg pelik tgk orang ni.. tak senang duduk betul bila tgk orang lain senang agaknya.. bw-bw lah insaf diri tu, cik anon...

Ayu Aziz said...

I suker nengok... Cantik sesangat rumah Ana...phewwwittt...

Suliana said...

sabar je la kak. ada org dengki dgn kebhgn atau pencapaian org lain :-)

Me said...

apake heiii nye dok anon tue???

Ana Suzana said...

walawey korang.. sungguh tak sangka yg korang sume sgt2 memberi semangat dan kata2 nasihat pd ana..

ana bkn apa, kdg2 risau gak cara penaipan ana kat blog.. mana tau ada yg terguris hati kannn..

apapun mekasih buat akak2, adik sume yg baikkk sgt dgn ana.. moga Allah membalas kebaikan kamu2 semua.. aminnn

shera haifa said...

ish2x,,
c guest tu sje nak menepek kat c2,,nk publisiti..tak baik snguh niat guest tu..

Mokteh said...

jgn layan. buang karan je

noor said...

dengkilah tuh.

sbb dia xhado huhuhuhu

hampeh jer org cam gini

ana said...

ana...ajar kak sat cemana nak trace IP address tu.....

errr..sori..menyibuk je...ehe

sitinirzan said...

huhu..org wat blog akak ni as a self motivation..sy x rase rumah die beso.org umah beso biase berkongsi x lebih kepada mengutuk..kalo umah x beso cam sy ni umah sekangkang kera tumpang happy lg tngk umah org beso2x...halaukan saje die itu.sungguh x pandai memotivasikan diri...

Syima Emi said...

ada terbaca komen ni sebelum ni.. ingatkan akak x perasan.. hehehe.. biar la nak kata ape, janji kita tahu niat kita...

deqlis said...

org tue jeles laaa tue...

apa2x pun Allah tu tahu niat kita Ana, mcm deqlis mmg suka ada link pasal rumah mcm Ana buat,..secara tak langsung memudahkan Lis n en hb nk belek2 cari rumah..:-) dan tumpang gembira dgn apa yg Ana dah miliki..bangga ada org2x melayu yg berjaya.... so bg motivasi utk kawan2 mcm deqlis nie...inysaAllah ada rezki kami pula akan dtg kan.....buat apa nk dengki2x... busuk ati tuii laa org mcm nie...

hmm klu dia ada rumah banglo pun, tp rumahtangga tak bahagia..mmg lah jadik mcm nie kot... so check2x kot2x tak byr zakat....hahah..

FaiHash said...

nmpk jgk guest tu tulis hari tu. kebetulan tgh lalu lalang dkt belog ni.

entah apa kejadahnya nk tulis mcm tu. kot ye umah dia besar mcm istana sekalipun , xyah la buat komen mcm tu. hailah! mcm2 org. tgk lebih dengki. tgk kurang maki. erk!

adehlah.

Lia said...

biasalah kak ana, org melayulah yang selalu akan jatuhkan bangsanya sendiri.. abaikan org mcm tu.. ^__^

LiAnA said...

amik ko kan dh glamor IP add tu kekeke.. biasalah hidup dgn manusia mesti ada hasad dengki.. akak ni dgn org yg kenal pun dok memerli je dlm blog tu... tp buat dek jelah.. janji tak kacau idop kita udah ler..

aQueen said...

Tgh datang bulan ler tue.. Tu yg jiwa kacau semacam tu!

Liza said...

Lor..ntah hape hape la anon tu. Salah masuk page agaknya... just ignore org camtuh

Rina said...

setuju sgt dgn aQueen..sengugut dtg bulan ler tu...tak pun gaduh dgn laki..tu yg dengki sgt smpi tak terucap..haha..abaikan jer la..

Ana Suzana said...

hehehe.. dia menyerang tgh ana pun pms gak.. silap haribulan le kann.. kikiki.. takpelah.. ana maafkan aje.. malas nak panjangkan cite.. kang takde beza lak kita dgn dia kann.. hehe

Salina said...

lg byk smgt ana dpt lg ada laa..anon tu xda sapa paksa da bg komen atau jenguk blog ni..abaikan je..

eynda said...

Ana...dapat trace ke anon tu kat mana? betoi ke rumah dia besar hehe....

Macam2 manusia ni kan...takut org tu kita kenai je...tapi sebab tak puas hati dia sanggup nyamar jadi anon...

Apa-apa pun anggap dugaan aje...anon baru sorang...kawan yg baik lagiiii ramai...kannn ;-)

eynda said...

Owhhh tau dah..orang KL hihi...

Ana Suzana said...

Zam..
Ye betul.. Lg la ana bersemangat berbelog.. Hihihi.. Thanks ye zam..

Ana Suzana said...

Kak eynda..
Yup.. Dia org kl.. Umah dia besar la kot kannn.. Hehe

azaleania said...

Ana..sy ni dh lama jd silent reader blog ana.Sy suka cara Ana,ayat2 Ana tu taklah mcm berlagak tp low profile jek biarpun rumah Ana cantik+lawa dan bkn semua org mampu memilikinya.
Guest tu dengki tu..sb ana ramai folower dan ramai peminat blogger.
Abaikan lah org mcm tu,dtg x di undang,pergi pn baik di halaukan jek...

Ana Suzana said...

Azaleania..
mekasih sbb memahami maksud ana.. takpelah.. ana maafkan aje.. lgpun tak semua membaca blog ana ni dgn intonasi yg sama kan.. kekeke..

ada yg baca cara berlagak, maka nmpklah blog ana ni mcm riak.. kalo ada yg baca jenis relaks, maka blog ana ni bknlah kategori riak.. kan kannnn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...