NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, December 15, 2010

MiSi BuaT GaMbaR GAGAL..!!

Okey.. citenye gini.. kan aku ckp smlm yg aku nak buat gambar pasport Ain utk sesi pendaftaran sekolah dia nanti.. Kol 3 ptg aku dgn anak2 kuar gi Giant Seksyen 13 le utk gi kedai photo..

Sampai je Giant terus gi terjah pejabat pos dulu.. kan aritu system dorang down, so smlm aku try pi lg.. mujur bukak.. tp Q punyalah panjanggg.. aku kena tunggu lg 20 org baru le sampai nombor giliran aku.. huhuhu..

So dgn masa yg ada aku gi la terjah kedai photo dulu.. sampai je dlm kedai tu aku terus suruh ain diri kat tempat utk shoot gambar tu.. ala kat dpn skrin yg kaler biru tu le.. tup2 Ain wat hal.. muka mencebik dan nak nanges tak mau bergambar..

Alamakkk.. awat la buat peel lak nehhh.. aku betul2 tak jangka yg dia akan buat peel camtu.. gile susah nak pujuk dia diri elok2 kat situ dan buat muka senyum.. tp dia masammm je sepanjang masa.. pastu marah2 kat hafiz..

Mana taknya, hafiz gelak2kan dia sbb kena suruh bergambar.. batu api sungguh tau budak bujang tu.. saje je bg kakak dia panas hati.. lg le susah nak suruh dia bergambar.. seksa tul nak pujuk.. gerammmmmm..

Takkan le sbb aku tak belikan dia cincin dia dah nak majuk lebih2.. Sbb masa nak gi ke arah pejabat pos sblm tu kami melalui kedai emas TOMEI.. dia pun terjerit2 ckp kat aku nak cincinnn nak cincinnnn.. aku ckp le kalo nak cincin nanti mintak le abah belikan.. mak mana ada duit..

Pastu aku ckp gi sekolah mana leh pakai cincin.. so dia diam le dan tak mintak lg.. takkan le sbb tu nak buat peel tak nak bergambar.. wuuwuwuuuu..


Tgk le muka dia yg mencuka tu.. padahal selama ni dia le yg byk aksi2 ceria kalo bergambar.. cettt.. saje arrr..

Aku pujuk le yg aku sendiri akan ambik gambar dia pun dia taknak gak.. siyes wehh, aku ckp kat minah yg jaga kedai photo tu biar aku je snap gmbr dia guna kamera aku.. tp Ain tetap taknak bg kerjasama gak.. sedih aku tau..

Dah le org yg gi kedai photo tu dok perhati je kat kami anak beranak.. aku buat tatauuu je... sibuk gak le pujuk ain kot2 lembut ati dia kannn.. aku kata aku upah cincin kalo ambik gmbr pun dia takmau gak.. tarik muka masammm je dgn aku..


ica yg kebingungan.. kekeke


Sibuk tekan button photostat, main tolak2 kusi.. buat hal diaaa je..

Apis lak tgh cek perut dia.. ntah hape2 le bebudak ni buat.. kikiki


Budak yg tetiba dtg angin kus kus.. dtg bulan ke hape..


Yang ni suka sgt mengapi2kan kakak dia.. terus kena lepuk sebijik kat bahu.. bkn aku yg lepuk dia, ain yg lepuk dia.. kah kah kahhh.. ambik sebijikkk..!! dah tau kakak hang tgh angin lg mau nyakat..


Yang ni tetiba lak nak nin ninnnn.. jgn harap..!! byk mata2 memandang kang.. kekekke

Dlm stgh jam gak le kami kat kedai photo.. last2 blah jelah.. penat je tau pujuk tp tak jalan.. huhuhu.. terus jalan cpt2 gi pejabat pos balik.. sib baik nombor giliran lom terlepas.. ada lg sorang je yg aku kena tunggu sblm sampai nombor giliran aku.. sib baikkk..

Settle je urusan terus gi lepak McD yg ada kat dpn pejabat pos tu.. belanja bebudak ni mkn dulu.. lgpun nak redakan hati aku yg sedikit panas.. sib baik cpt sejuk pas minum air ribena.. kekkeke.. buang tebiat agaknye aku tetiba order air ribena lak..


Tgk muka ain tu.. tgh mkn pun nak buat muka masam2 lg.. chaittt.. kikiki


Okey.. meh kita tgk apa yg ica ni buat ye..

Satuuuuuuu...!!


Duaaaaa...!!!


Tigaaaa...!!!


Empattttt...!!!


Dia ingat dia kucing ke hape nak makan style mcm tu.. keh keh kehhhhh...



28 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

comel ica makan.. kekekeke.. agaknya kalau tiru ica makan cmtu kat McD kena ketuk dgn handbag tak??

Cikgu Yus said...

seronok dpt layan anak2 walaupun letih kan..

Adamizzah said...

Ya Rabbi kelakar nd cutenya aksi si adiktu...kahhhhhh

Liza said...

haha.. mcm2 perangai. tak sunyi hidup u. hehe

a l y a a a h m a d said...

hahahahhahahahahaa...gelak besar alyaa pagi2 nie kak ana...
nk kata ica tiru kucing, mak dia xde pulak bela kucing...
mane la dia dpt style mkn mcm 2.
hahahahhahaahhaa...sakit perut gelak.gambar paling cute dlm byk2 gmbr....

Sue said...

salute la, sorang2 boleh bawak 3 anak kecik jalan2. kalu saya, konfem dah hangin.. berapi lagi!

kelakar la si ica tu, bole plak makan ayam camtu. keekkee

Hasril.Husni said...

yg last2 tu comel..

OneSimpleMother said...

alahai.. cutenya ica buat aksi confuse tu.. hehehe

Cikgu said...

hahaha kelakar la tgk gambar ica makan..adehh

NM02 said...

nakal la anak2 kamu. sonok tgk depa tu

Noreen said...

hahaha comel ica mamm mcm tue...aummm pnuh bgaya

suhailas said...

Weiiii makcik...part no4..comment tuu yg tak tahan tuuu.....perhhhhh tomei jee dia makan..agaknya mak dia tak bawa gibasuh tangan kot heheheheheeh

ATIE said...

Em.. kelakor tengok ica makan camtu.. kat rumah klu makan ayam memang camtu yee

Yan said...

hee..kelakar betol.Yelah masih kecik3 lagi Ana. Nanti dah besar. Senang lah awak.

jasayu1 said...

ala..ala..ala... tomeiinyer.....

~♥ iella ♥~ said...

cara memakan KFC...hihi

http://fadthnwan.blogspot.com

Ana Suzana said...

Lekat lekit,
try la sesekali mkn camtu, mau kena ketuk dgn drumstick ayam.. wakakkaka

Ana Suzana said...

Cikgu Yus,
seronok + letih wooo.. hehhe

Ana Suzana said...

Adamizzah..
ahahha.. dia mmg suka wat lagu tu.. ntah ikut peel sape la tu kot

Ana Suzana said...

Liza,
ahahha, mereka ni lah yg menceriakan hidup kami..

Ana Suzana said...

Alyaa..
dia tgk kat tv kotttt.. akak pun konfius gak.. byk kali dia wat camtu kalo kat umah sekalipun.. ish3x

Ana Suzana said...

Sue,
huhuhu, sbnrnya kesabaran saya pun kejap ada kejap takde.. kekkeke.. tp tak serik gak bwk jalan2

Ana Suzana said...

Hasril,
kalo kamu yg shoot gmbr lg cun kannnn..

Ana Suzana said...

Kak Mas,
byk karenah tau ica tu.. tgn ligat wooo

Ana Suzana said...

Akak cikgu ( tak kira, nak panggil akak cikgu gak.. ekekke), ica bljr dr cikgu kot.. ahahhaha

Ana Suzana said...

Kak niezza,
bebudak ni mmg makin nakal2 tauu.. panjang akal sudahh

Ana Suzana said...

Noreen,
hehehhe..


kak suhailas,
basuh tgn le.. dia je suka mkn mcm2 gaya.. ahahha

mamaqari said...

comey + kelakar tgk ica mkn ayam tuh..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...