NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Thursday, December 23, 2010

SeMaLaM Gi GiaNt LaGi.. KeKeKe

Semalam kat status facebook aku tanya la kawan2 ttg menu sarapan pg yg best2.. byk sungguh idea yg bernas2.. tp nak buat lak bhn2 sume ilekkk.. ckp india sat.. hehehe..

Nak taknak aku angkut la batalion yg mcm2 peel ni ke Giant lg.. sikit pun diorang tak merungut.. lg suka ada leeee.. nak pow aku lg le tu.. cehhh.. tp masa dlm kete, lg sekali aku suruh diorang janji jangan ambik apa2 menan sbb tujuan utama nak beli brg2 dapur je..

Diorang pun masing2 sebut janjiiiii kecuali si ica tu.. hanya bunyi " yiiii " je yg aku dgr.. hahahha.. tak reti sebut kekdahnye.. takpe, ikrar di terima..!! berulang2 kali aku ingatkan diorg jgn ambik menan jgn ambik menann.. ahahha

Sampai je Giant terus capai troli.. mcm biasa, ica kat tempat duduk tu, yg 2 org lg tu sila mencangkung dlm troli.. keh keh keh.. aku cari bhn2 nak buat penkek, pastu nak beli jem penkek.. maple syrup.. rempah2.. dan mcm2 lg le..

Tp dlm pada masa aku ambik tu ni, aku terambik brg2 yg aku tak list kan pun mcm tisu, koko krunch, coklat, air tin cincau.. dan byk lg le.. kikikiki.. tp mmg kena beli pun sbb sume stok abis..


Ni hasil rembatan yg aku berjaya kutip kat Giant..

Masa nak pi byr sume ni kan, ada sorang nyonya tu tegur aku.. dia kata " haiyooo, you shopping balang2 sama ini budak2 kaa.. u solang saja ka.. kalo saya sula fengsannn.. ini stok utk seminggu ka..?? " kekekkeke

Aku cuma jawab.. dah biasaaaa.. walaupun terpaksa berperang mulut dgn anak2 aku, tp aku tetap tak serik.. aku happy bebudak ni pun happy dpt kuar jln2.. kannn.. ala, paling kurang pun mulut je penat membebel kannn.. ehehhe


Ni brg2 utk masak spageti, utk sandwich, utk popia sardin.. utk penkek pun ada gak.. tp ada satu botol jem strawberry tu pecah la pulak.. aku terhempas kuat kat lantai.. huhuhu



Ni sayur2 utk steak..


Ni kononnya kang nak try la mcm meatball ikea tu kannn.. ahahha.. resepi lom ada, karang2 la google..


Utk roti bakar dan kudapan.. ahahaha.. coklat tu ain yg beriya2 nak..


Buah2an harus ada.. barulah diet kita sihat kannn..


Tisu ni asalnya aku nak ambil yg royal gold tu.. tp bebudak ni nanges2 nak tisu ni sbb ada gmbr mickey mouse.. huhuhu.. dah le cpt terkoyak tisu ni bila kita tarik selai2 dr kotak.. nipis sgt..


Yg ni yg anak2 aku jerit2 nak sorang satu.. lupa terus perjanjian ye nakkkk.. sib baik la boleh di mkn.. kalo sekadar patung menan camtu mmg tak kose aku nak belikan.. mungkir janji tul bebudak nih..!!

Yang pasti, sume ni tak leh di claim dah kat hubby aku.. ahahha.. takpe, bkn utk sape2 pun, utk family gak kannn.. dah2, pasni mggu dpn je gi giant.. rabak wallet kalo asyik ke sanaaa je..


5 comments:

Ena said...

hehe..
tabik sring la ena kat akak..
ena kalo setakat sikit2 tu blh la.. kalo banayak2 ngan anak2 lg.. huhu.. tak sanggup!! budak2 tu tak behaved lg kalo abah dorang takde.. mau ena yg meraung kat situ.. hahah

illa said...

Salam..bagusla ana ek shopping bawak anak..tp kalu xbawak lak nak suh saper jga plakkan..

Waa.. nak wat meatball ikea yer?? nnt jgn luper letak resipi kt blog k..:)

sLEEping BEauty said...

dasat ana ...
dgn anak2 semua ...
hehee

ardinihumaira said...

m&m tuh!
pergh fav dni :D

Yan said...

Salam Ana,

memang kuat semangat lah orang nya ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...