NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Friday, December 24, 2010

SaN FraNciScO PiZZa BuKiT JeLuToNg

Sape prnh makan kat restoren ni.. aku mggu ni dah 2 kali dah gi situ.. satu pergi secara tak sengaja.. yg kedua adalah mmg sengaja..

Nape aku kata tak sengaja..? Kan hari isnin lepas hujan punyalah lebattttt... lebat yg mmg tak leh nak kuar kete la kalo takde payung.. kebetulan masa tu mmg aku tak bawak payung.. huhu..

Masa aku nak kuar umah tgk cuaca mcm tak hujan.. sekalinya bila dah sampai separuh jalan terus hujan lebat daaaa.. anak aku si Ain siap panik lg sebab dia takut aku sesat kalo bawak kete dlm hujan..

Berkali2 dia tanya aku " mak boleh bwk kete ke hujan2 ni..?? mak tak sesat ke..?? abah dah ajar mak bg tak sesat ke makk..??" huk alohh.. boleh lak dia pikir cenggitu.. muka dia siap cuak lg tau.. panik semacam je anak dara ni.. last2 aku suruh diam je.. dok senyap2.. kacau pemanduan sungguh dgn pertanyaan dia itu ini..

Masa tu kami plan nak gi kfc je.. sbb hafiz nak sgt mkn ayam kfc.. tak muak2 lgsg ke budak ni ntah.. ish3x.. tp nak kuar kete camne kalo hujan lebat gile.. lg sekali aku kena bebel dgn Ain sbb tak bwk payung dr umah.. siap suruh aku patah balik umah tu pi ambik payung..

Cehhh, takde keje aku nak dok ulang alik semata2 nak ambik payung.. last2 aku gi petronas yg berdekatan je sbb nak cari payung.. dpt le aku beli payung size kecik je.. komfem basah jugak kalo pakai.. tp tu je solution yg ada.. huhu.. pas beli payung aku drive semula ke kfc..

Aiseymennn, parking lak penuhhhh.. melilau2 aku cari parking dlm hujan lebat.. yg ada cuma dpn restoren san francisco tu je.. restoren tu bersebelahan dgn kfc je.. nak tak nak aku tumpang jelah parking betul2 dpn pintu masuk restoren tu.. ada sbb kenapa aku taknak parking kat situ sbnrnya..

Dah dpt parking terus aku bukak seat belt carseat bebudak ni.. masa ni dlm kete lg.. hujan mmg takde tanda2 nak benti lgsg.. aku pun terhegeh2 nak bukak payung kecik yg baru beli tu.. tetiba dtg 2 org mamat staff restoren pizza tu.. diorang siap bwk payung besar sorang satu..

Nak taknak aku bukak jelah pintu kete dan loading anak aku kat diorang sorang2.. pas semua anak aku dah di loading, diorang payungkan aku pulak supaya tak kena hujan.. pastu aku tgk ada sorang staff tu dah siap2 bukak pintu restoren tu utk kami masuk dlm.. ahahhaha.. aku dah serba salah dah masa tu..

Yelah, dah la parking tmpt diorang, pastu siap jemput kami dan payungkan kami lg.. pastu siap bukak pintu utk kami masuk dlm lg.. kah kah kah.. nak taknak, aku heret le sume anak2 aku masuk restoren tu secara tak di rancang..

Anak aku si Ain tu siap ckp kuat2 lg " kita kan nak gi kfc makkk.. nape pegi sini pulak.." adoi laa, byk mulut betul tau ini budak.. terus aku coverline dgn order terus mknn.. wakakkaka.. kalo korang kat tmpt aku camne? mesti serba salah kann.. huhuhu.. org kfc mana de masa nak payung2kan kami masa ni.. hehehe

Dan ini menu spontan yg aku order.. jrg mkn kat sini sbb rege dia boleh tahan mahal gak le.. lgpun mcm tak kenyang kalo mkn kat sini sbb takde nasik.. ahahahha..


Beef Lasagna utk aku.. masammmm..


Mushroom soup utk hafiz.. dia suka sup2 ni.. rupa tak menarik tp sedappp la sgt..


Fettucini carbonara utk ain, ica dan hafiz.. aku pun join bedal sekali..


Ni utk kami gak.. masin sket.. hehe


Epal asam boi utk aku.. ice chocolate utk 3 org budak2 ni.. kongsi2 aje..


Masammmm...

Ini budak sibuk nak rasa air epal aku.. aku bg jelah.. dah nyibuk sgt nak rasa kannn..


Dah tau masam tetap nak jugak..


Sepah sungguh la kalo kami anak beranak yg mkn ahahhaa.. lupa pulak snap gmbr lg 2 org budak tu.. kikiki

Pas mkn terus kuar.. lg sekali staff2 restoren tu nak payungkan kami utk masuk dlm kete.. tp aku ckp aku nak gi kfc dulu.. hehehe.. kang apis bising2 lak tak dpt mkn ayam.. aku tapau je kfc tu.. takkan nak mkn lg lak kan..


Sibuk sgt nak pegang payung.. keh keh keh



Buat hal sendiri time aku sibuk beratur nak beli ayam...



Dan smlm ptg aku pegi lg restoren ni.. sbb aku nak beli spageti yg hubby aku kirim.. alaaa, menu dinner mlm td tu aku beli kat restoren sini sbnrnya.. bkn aku yg masak.. tu psl tak masin.. wakakkaka.. sib baik takde yg mintak resepi..

Lepak luar aje walaupun penyambut tetamu restoren tu suruh masuk dlm.. aku ckp takpelah, taknak ganggu org lain mkn dlm tu.. sbb anak2 aku mesti buat kecoh punya la kalo dok dlm tu.. huhuhu



Ica yg terlupa pakai rambut palsu.. gigih aku cari dlm handbag.. rupanya tertinggal kat meja mkn kat umah.. ekekkeke





Kakak Ain yg comel.. hehe


Kalo ke mana2, dia ni jelah harapan aku utk tlg handle adik2 dia, tlg aku bawak brg2 sekali.. walaupun dia ni byk komplen, tp tetap gak tlg aku.. anak sulong la katakan..


Budak yg sgt byk cekadak skrg ni.. cengeng la sgt.. tak macho lgsg lelaki cengeng..


mulut comot lps mkn ayam..


Dah bosan duduk2 diorang main kejar2 lak..


Main peluk2..


Nyanyi2 lagu barney..



Main ketapi.. ahahha.. lama beno nak tggu spageti tu siap..


Ok2.. dah jom balikkkk..



9 comments:

Jiejah @ Iza said...

saya dah beberapa kali nak singgah sana tp sampai la ni x singgah. teringin nak cuba steak ..mppp kene pergi jugak ni sebelum meletopss hihihi

Fieza79 said...

mmg serba salah rasa mcm terutang budi je kann..terus masuk je janji tmpt tu halal utk di makan..hehee

zihan said...

salam ana..kak ana kot eh..hehe tergelak bace entry2 akak..g giant ngan 3kids tu mmg sy tabik spring..sy ni sorang pon tak kose tau!btw i pnah gak pg sanfrancisco BJ tu..mmg mabeles foods die..hrge pon mabeles..kikiki

Alin Marlini said...

sedapnyer....naper ica tak pakai topi ari tu???

Ana Suzana said...

jiejah..
sila pegi sebelom meletops.. ekekke

Ana Suzana said...

kak fieza..
itulah pasal.. tu yg tetiba menyinggah je tu.. hehhe

Ana Suzana said...

Zihan..
harga mmg boleh rabak wallet kalo gi hari2.. ahahha.. slm kenal ye

Ana Suzana said...

Alin.. tertinggal kat umah rambut pelesu dia.. kuikuikui

zihan said...

akak..entah2 kite pnah tersempak kot kan..ekeke Giant tu mmg kwsn jajahan sy jugak tu..umah kat tmn subang impian ni jer..kat Cahaya SPK...so bosan2 je situla tmpt tujunyer..hehe :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...