NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, March 08, 2010

iNi LaH DaPuR Ku BeRKuNgFu..

Ok.. utk sekian kalinya ana tunjuk keadaan dlm rumah ana.. dah lama tak apdet pasal rumah kan.. ada yg request buat entry start dr dpn rumah sampai la abis semua bahagian dlm rumah..

Tapi ana rasa mcm panjang sgt la pulak kang entry tu.. so ana tunjuk setiap bahagian tertentu je dulu ye.. mula2 tunjuk bahagian dapur dulu..

Bkn niat utk menunjuk2, tp kita anggap sbg berkongsi idea bg sesiapa yg sdg cari idea renovation rumah..


Pandangan dr arah dining


island.. ni tempat ain dan hafiz suka main air.. asyik basuh tangannnn je kejenye..


Dapur tempat ana main masak2.. time ni dah siap masak.. tu yg byk periuk kuali bersusun tu.. kikiki..


Mesin basuh + dryer .. yg sebelah dia tu dishwasher.. mesin cuci pinggan mangkuk dan semua2lah.. dah guna dah pun.. lg laju basuh pakai tgn dr mesin tau... kekkeke..


Peti ais , mikrowave dan oven..


Kaunter bar.. balang2 kaca yg bersusun tu masih kosong.. hahaha.. pastu ada pulak lampu perangkap lalat kat atas bar tu.. wakakaka... Opss.. tetiba terselit lak area dining.. kikiki


Mcm dah ada je gmbr ni tadi.. hantam sajalahhhh...!!!


Close up apa yg ada atas island.. comel kan mug ikea tu..!!


Opsss.. tu pinggan mangkuk yg basuh pakai tgn ye.. lom susun lg tempat sepatutnya.. serabut lak..ehehehe..


Snap gambar secara mencangkung..miahahaha..

Sempoiii je kan dapur ana... ohye..tetiba bahasakan diri ni "ana" la pulak.. dah lama tak apdet terus jd skema.. takpe ke..??? ehehhe..


39 comments:

Ena said...

Cantekknyer...

aNa SuZaNa said...

Ena..
thankss.. =)

Zana said...

cantiknya ana......
dapur idamanku...
anak pakai water dispenser brand coway ek? ok tak model tu? hrtu dok survey2 gak....

aNa SuZaNa said...

Zana..
sgt ok tauuu..!! memula mcm taknak beli..tp bila dah try sgt2la best... senang tau.. anytime leh minum air sejuk mcm dlm peti ais, air tak sejuk dan air panas.. heheh

kami beli kat giant shah alam..

eynda said...

Dapur ana nampak mewah....cantik :-)

.:ira:. said...

cantik!!~maletop!!~ rumah yg ira nk beli nt dapurnya kecik jer...xleh arr nk wat mcm tu...

-iLLa- said...

ana...bulee yerr nk curi idea skett..tp asenyaa kena tgk dpn2..ehhehe..bulee kaaa??hehe

aNa SuZaNa said...

kak eynda,
kalo tgk dpn2 biasa2 je kak.. =)

aNa SuZaNa said...

ira..
dapur kecik pun leh bikin jd hebat gak ape..!!

aNa SuZaNa said...

iLLa,
boleh aje.. takde hal..hihihi

ana said...

ana...cantik la dapur ana...akak kalau dapat dapur cengini...hby suruh jadi tukang masak 24 jam pun akak sanggup..

tp tak puashati la..nnt la kak dah duk sana, kak p jalan2 rumah ana....

thanks for sharing...!!

ibu 2AZ said...

cantekkkknyer kicen ana..pandai ana hias..kite nih failed gak bab deko nih..katner ana beli bunga kat sink island tuh ek..simple..cantik..

hans said...

wah... cantek2... lagi? nak tgk! hihihi

shabiela said...

ana... memang memang lawooooo....... ruang tamu pulak ana... :)

aNa SuZaNa said...

Kak neisya..
dah pindah sini kang dtg la umah ana ye kak.. tak pernah lg kita berjumpa.. asyik nyembang kat forum, fb dgn blog je.. ehehhe

aNa SuZaNa said...

ibu 2az
bunga tu ana beli kat one utama.. kat restoren GARDEN.. ehehhe

aNa SuZaNa said...

Hans..
thanks..part lain sabo2 ye..ehehehe

aNa SuZaNa said...

Shabiela..
mu ni kannn.. ku ni nak ngadap tenet selalu pun payah dah woo.. tp ku tetap akan berblogging jugak..hihihi

irmafittaputri said...

chanteknye...canggeh nye..

RuHiL said...

salam ziarah ana.. saya baru terjumpa blog ana.. terus jatuh chenta..! td tgk laman.. suuukaaaa...! ni tgk dapur.. lagi la suuuukaaaa..! mantop..! color itam, putih n merah.. (tang peti ais ngan mesin basuh tu.. i loike..!) boleh tak lena tido ni.. nak berangan wat kat umah sendirik nnt.. eheh.. manay thans for sharing..

Nany Jaafar said...

wahhh i like your kitchen! cantik...

Ujang9897 said...

rasa masuk umah akak ni dah mcm show room jer..=)

AreHadi82 said...

Cantiknya dapur & laman rumah... Suka tgk... :-) Actually me pun tgh planning nak tanam rumput philiphine... tuh yg surver2 tuh..If tak keberatan, berapa kos tanam tuh yer?

akuzle said...

beshnyer kalo dpt dapo n umah mcm neh...hehehehe

MamaKaisah said...

sgt2 canteeeeeeeeeeeeeek...

@lfidah @dim said...

cantik dapur ana...berminat dgn yg island tue..tp dapur ku hanya sekangkang kera aje..huhuhuhu

Akma said...

terbaekkkk...mmg cantekk...ana oh ana, bestnyer dikau memasak di dapo idaman....tp ana...bila nak tayang ruang tamu lak...mesti menarik tertarik n mmg d boommm...

Norzilah Isa said...

cantik sgt²...tenang je tengok...nak masak² ni memang la syok je..

~ yus ~ said...

baru terjumpa blog ana ni. Tadi tgk laman rumah, ni tengok dapur pulak. Aduh Jatuh cinta dengan rumah ana, kalau dapat rumah mcm ni mau tak nak tinggalkan rumah....


salam kenal dari saya ya.

myda_ahmad said...

cantiknya dapur ana....design sendiri @ design dr ikea....
kt ikea pun cantik2 belaka....nanti bila dh pindah umah baru nk juga gi ikea tgk2 dapur idaman...

mimie said...

Cantik la dapur ana ni.. Suka baca ur blog!

mimie said...

Cantik la dapur ana ni.. Suka baca ur blog!

shah said...

mmg lawa ini dapur,padan la rajin masak

Mama Rocky! said...

salam, singgah jap..cantik..tahniah yer..saya pun suka..

MyraQhairel said...

salam kenal...myra follow yer sbb nak wat rujukan in future nak ble nak bikin dapur nti...huhu...(^_^)

Dayang Christina said...

ana,yang bunga atas island tu bunga idup ke bunga hiasan jer...cantiiikkkk

azirah abdul hamid said...

cantiknya dapur...rumahku syurgaku..

renee said...

bahaginya kehidupan ana, bila saya sedih saya selalu tgk blog ana untuk ubati kesedihan

Yumi Nadz said...

Mana nak cari special salt for dishwasher?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...