NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, March 29, 2010

SaBtu + HoUz DePoT

Sabtu lepas kami kuar gi klinik kat area kota damansara memandangkan ubat abis.. anak2 masih belum sihat masa tu.. tp diorg sume excited nak jalan2.. so, pas je settle urusan kat klinik kami pun terus ke Houz Depot.. terletak tak jauh dgn area the curve/ikano tu..


Sampai2 je terus dpt parking.. tp hubby aku kuar gi jengah2 dlm houz depot tu dulu memandangkan anak bujang aku ni sakan membuta.. lama lak tu dia membuta.. nak kejutkan sian lak kannn..

So dgn penuh kesabaran ( wlpun dah kurang sabar sbnrnya..hehe) aku menunggu sambil buat2 bising.. dgn harapan dia akan terjaga sdiri sbb aku memekak dlm kete.. miahahaha...


Si alisya ni pun dah tak sabar2 nak kuar dr kete..time ni selsema dia agak teruk... asyik melelehhh je hingus dia.. sampai melecet hidung dia aku kejekan.. mana taknya, kejap2 lap hingus dia dgn tisu.. huhuhu


Mata pun berair aje tu haaa..siannnn dia.. dlm 20 minit kemudian si hafiz pun terjaga dari tido.. itu pun sbb aku sengaja menyembang kuat2 dgn anak sedara aku.. hahaha..

Ni pestaim tau kami gi Houz Depot.. agak jakun la jugak kan.. mcm2 yg nak di belinya.. laki aku lagilah, mcm2 alat berkebun dia beli.. baja pokok2 pun byk dia borong..

Pastu aku lak beli beberapa benih utk aku bercucuk tanam dlm pasu.. tu pun kalo rajin la kann.. aku beli benih tp tanah tak beli.. dah tu mana nak tanam benih2 tu..?? kat lobang idung ka.. hehe.. takpelah, simpan jelah dulu .. lgpun aku tgh mood malas ni.. hua hua hua..


Ain sgt2 syok bila nampak satu sudut yg ada menatang mcm dlm gmbr di atas.. maka jakun yg teramat sgt la dia.. sume dia nak try.. nak beli jgn harap laaa.. mana nak taruk wehh.. laman pun bkn besar mana punnn.. sebesar sekor kera yg sedang kangkang je..


Hafiz takde time ni.. lgpun dia mmg tak minat dgn buaian.. ntah knp ntah anak bujang kami tu jenis yg gayat naik buaian.. tak macho langsung..!! aku lak nak je try naik buai tu.. tp malu lak kalau tetiba kena sound.. hahaha..


Tgklah rege dia..yg hijau tu rumput tiruan.. mcm best jugak.. tak yah ssh2 nak siram kannn.. cuma nak menten bersih mcm payah je..


Alisya jd tukang tengok je la ye..


Dalam 2 jam gak kami kat dlm houz depot tu.. sempat gak alisya tido seround.. dia lena terus wlpun dah masuk dlm kete.. bagus2..


Sbnrnya gambar takleh ambik wehh.. nape ntah..tp aku selamba je ambik gak..ngeh ngeh ngeh..


Kami beli kerusi kaler merah yg kiri sekali.. kerusi tu kami beli sbg kerusi study kat setiap bilik.. cantek tak..?? tgh sale jd berbaloi2.. kerusi bar pun ada byk pilihan, cumanya tak semua ada stok..


Hubby aku tgh isi form penghantaran brg2 yg kami order.. tak byk pun yg kami beli.. tp terbang gak la rm4k.. huhuhu.. duit skrg mcm air la.. lajuuuu je kuar.. ish ish ish..


Hafiz dgn anak sedara aku (anak kaklong aku).. dlm troli tu brg2 kami le tu.. hehe..


Masa ni hubby tgh bayar kat kaunter.. aku saje ambik gmbr di atas.. tetiba dtg mamat bangla..

" Excuse me..no camera pleaseeee.."

Erkk... malu aku tauuu.. masa tu lah baru aku tau takleh ambik gambar.. tp aku lak tak ckp sorry pun, sebaliknya menjawab lg..

" saya ambik gambar saya punya anak maaa.. tu pun tak boleh ka..??"

Huhhh.. sebijik mcm samseng masa tu.. dah tau salah tp still nak cover2 malu.. kuikuikui.. settle je shopping terus gi mkn kat bukit jelutong.. pastu mana lagi, balik laa..


5 comments:

AISYAH HANI said...

Syoknya gi shopping barang rumah... Sakan korang menghias rumah baru yek!

aNa SuZaNa said...

sakan tu tak lah..hehehe..

eynda said...

Ha'ah situ memang takleh ambik gambar...akak masuk mana2 check dulu kat pintu depan selalu ada warning takleh ambik gambar akak tak ambik la...tapi kekadang curi2 gak...guna henpon kekekekek...

mama said...

Salam,

Nk tnya brape harga kusi tu yek...minat la...kalau mahei sgt tengok yg ana punyer jer laa.....

aNa SuZaNa said...

Mama..
alamak.. tak ingat lak brp rege dia.. tp rasanya bwh rm500 kot.. serius tak ingat dah.. huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...