NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Thursday, March 11, 2010

BuaiaN DaH SaMpai..

Petang semalam buaian dah sampai.. aku dgn anak2 sgt2 teruja wooo.. bestnyeee.. sukeeee sgt2..


Ni pakwe yg hantar buaian.. ewah2, mentang2 ekau nmpk aku snap gmbr, terus posing yee.. mamat ni tak psl2 kena tegur dgn aku sbb suka suki pijak lantai pergola pakai kasut..

Lantai pergola tu baruuu je bersih selepas di mop.. bila dia dgn geng2 dia pijak terus kotor.. huwaaa.. tak kiraaa, aku suruh dia mop balik masa tu.. hahaha.. ngade2 kan aku.. sib baik diorg buat.. yelah, beretika la sket buat keje tu kann..


Buaian aku nak letak kat tmpt lain lak.. tak jadi dgn plan asal taruk dpn tingkap tu.. gabak gile buaian ni..


Sesi meloading buaian dr lori ke laman rumah..


Ni rangka buaian tu.. lom siap pasang lagi masa ni..


Sesi pasang bumbung buai pulak... time ni aku dgn ketiga2 anak2 aku tak sabar2 nak tggu buaian ni siap di pasang.. hehehe..


3 org pekerja je yg pasang buaian ni.. buai ni kami beli kat sungai buluh..


Diorang sdg touch up kaler buai tu..


Semakin tak sabar woo kami masa ni.. tp org tu kata takleh naik buai ni dulu.. kasi syelek tu kering dulu.. alaaaa... nak kena tunggu la pulakkkk....


Syelek bumbung buai lak.. sib baik diorang ni buat keje teliti..


Tadaaaa.. siap dah di syelek... kena tunggu sejam baru leh naik buaian ni.. huhuhu..

Sementara tu aku kuar rumah jap, bkn pi jalan2, tp aku pi snap pokok yg di tanam kat luar pagar rumah.. lokasi pokok2 ni di tanam kat belakang fish pond .. cantek takk..??

Masih ada beberapa pokok lg yg lom siap di tanam .. sok kot baru settle semua.. tak pun arini kot.. Makin lama makin seronok bila tgk rumah semakin cantek.. makin malas nak kuar rumah pi jalan2.. mcm lg best dok umah je..

Hmm.. oklah.. dah ngantuk ni.. dah kol 4 pg.. senang2 kang aku apdet lg la ye.. terima kasih pada semua yg selalu jenguk blog daku... terharu sgt2.. dan semalam first time aku dpt visitors yg paling tinggi.. cecah 548 orang..sob sob sob.. terharu sungguh...

Ok2.. berhenti membebel.. dah pg buta dah ni.. tata.. nak tidoooo...!!


22 comments:

intannazirajalil said...

wahhh
canteknyer umah akak...
mesti hepi jek dpt umah cm2...

Alya said...

sungguh cantik itu buain....tak payah la anak2 akak g playground lg....gembira dengan kehidupan akak sekarang....susah2 dulu senang2 kemudian...t amik pic akak n anak2 naik buaian k...biler la dapat g umah akak ni....

W..A..H said...

kak suka masuk blog ana sebab lagu best.

rumah mu memang cantik, suka your garden sgt.

hans said...

ana... semakin hari semakin teruja dgn rumah ana ni... bila la nak ada duit lebih ni... hiihih... tumpang gembira... :)

buai tu bape RM yek?

aNa SuZaNa said...

intan..
Alhamdulillah, berkat kumpul duit nak renovation tulah yg dpt hasilkan umah mcm ni.. dan segala2nya dtg drpad-Nya.. kami hanya merancang je..

aNa SuZaNa said...

Alya..
kenduri nanti datangla umah akak.. atau bebila senang2 pun boleh dtg.. berkurun dah kita tak jumpa kann.. hehehe

aNa SuZaNa said...

Kak Nis..
akak jemput dtg ye Ahad ni.. ramai kwn2 yg dtg gak.. lama tak jumpa kak nis..

mekasih kak sbb rajin jln2 kat blog ana

aNa SuZaNa said...

Hans..
buaian tu rm2.5k.. buai bali namanya

shabiela said...

ana, lawo buaian tu.. ada nmpk kt kb ni.. mls nk g tnya.. mahal gak ek buai ni. kenan, tp kena tnya my hb dlu la.. hu hu..

ibu 2AZ said...

cantiklah ana..sure anak2 suke naik buaian tuh kan..

AISYAH HANI said...

cantik rumah Ana.. bila la diri sendiri nak merasa rumah cenggitu... Laman pun luas, senang anak2 nak main.

eynda said...

Lawa buaian :-)

Ramai suka masuk blog ana ni nak cuci mata tengok rumah baru hehe..

cik mas said...

semalam jalan kot puncak alam tu depan villa suria macam nampak rumah ana. ye ker ek...? rumah ana bole nmpk ke dari jalan besar? :D

aNa SuZaNa said...

Sha... Buai tu mmg cantek.. Tp rege tu yg tak thn tu.. Huhu.. Hubby belikan jugak sbb bini dia ni sibuk beno nak buaian.. Kikiki

aNa SuZaNa said...

Ina,bkn anak2 je suka, maknya lg melampau suka, hehe

aNa SuZaNa said...

Aisyah hani, budak2 suka lepak kat fish pond je... Kat rumput diorang tak brp nak main

aNa SuZaNa said...

Kak eynda, ana pun nak cuci mata tgk umah akak gakkk

aNa SuZaNa said...

Cik mas, haah.. Kalo dr tepi jln besar mmg boleh nmpk umah ana... Agaknya betul la tu umah yg akak nmpk tu...Akak dtg la ahad ni ye...

tricksrex said...

terdapat sedikit penipuan ye disini kerana sy tau bhw yg excited nak naik buai itu adalah ibu kepada 3 org anak ye.hahaha

aNa SuZaNa said...

trex..
cissss..nak kena ni.. kekeke

tamanraudhah said...

Beri Laluan

Nilai 1g Morhabshi sama dengan 1g EMAS. Benarkah?

tamanraudhah said...

Beri Laluan

Nilai 1g Morhabshi sama dengan 1g EMAS. Benarkah?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...