NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Saturday, March 27, 2010

KiSaH LaMaN RuMaH LaGi

Apdet lagi pasal laman umah.. sbbnya org2 dari majalah Laman lak nak tgk gambar laman sblm berminat utk shooting gambar.. tu pun kalo diorang berkenan la kannn.. huhuhu..

Gambar di snap time senja..

Ambik gambar sudut buaian dulu..


Mengadap fish pond..


Sambil2 kayuh basikal leh tgk2 ikan, hehe..




Buaian feveret ku.. tiap2 hari dok main buai ni.. akuuu la yg suka naik buai ni, anak2 tak jakun pun macam maknya..hahaha..


Snap secara mencangkung..kikiki


Tempat bersantai..selalu lepak sini mlm2 sambil minum hot chocolate (aku) dan teh tarik (hubby)..

Manakala ain dgn hafiz lak suka celup tgn dlm kolam tu, diorg suka bila ikan2 tu gigit2 jari diorg.. aku tak nakkk... geliiiii....


Laluan nak ke car porch..


Lantai dgn rumput2 basah sbb aku baru pas siram masa tu..






Benda mcm bola yg ada dlm kolam ikan tu berpusing2 tau, bkn terletak mcm tu je..

Fish pond


ikan2 ni dah jinak sgt2.. pantang kita dekat2, diorang pun dtg berkumpul.. ingat kita nak bg dia mkn la tuuu.. perasannnnnn.. mkn 2 kali sehari je ye.. takleh terlebih mkn..


pokok2 yg ada dlm kolam..


Tetiba mcm lari konsep lak sbb ada bunga rose..ehehe.. dah mcm english style lak kann..kikiki.. hantam sajalahh..


Ni pokok gantung kat pergola..


ada 3 semuanya.. kat veranda atas pun ada jugak kami letak.. sukaaa.. tp pokok2 ni sgt sensitif woo kalau kekurangan air.. nak baja 2 minggu sekali lak tu.. bertambah2 jadual aku..huhuhu


Lampu kat pergola


Lagi satu jenis lampu kat pergola





p/s : Kak Putri, kalo jadi shooting bgtau ye.. =)



10 comments:

daud said...

wow..memang cantik la memang 1st class,sejuk dan tenang saja,bestnya cycling sambil tengok pokok2 yg menghijau.
Dinding jiran sebelah tu ,kalau decorate skit lagi bertambah nampak cantik kut,sbb kat situ nampak kosong sangat.. ni pendapat saya saja laa...harap maaf...
nway..memang laman idaman saya cam ni..

aNa SuZaNa said...

mmg terfikir nak decorate gak.. ada idea tak..?? nak tanam pokok buluh tu mcm semak lak nanti..

kalau ada idea sila usulkan ye..hihi

AeMieZ EzZanY said...

salam..ana... nak tanya soklan puaka nih... kalau nak jawab pun boleh..taknak jawab pun kena jawab gaks..heheh...baper ratus riban dah abih utk renovate the whole house ni... huhu... cantik banget sehh!!! bangga owang melayu muda dah ader umah sehebat ni..

aNa SuZaNa said...

Aemiez,
erkkk..sgt ssh utk jawab soalan tu..tp byk la jugak sbb kami buat major renovation..hehehe..

Alhamdulillah, berkat saving sket2 sblm ni...

shabiela said...

ana, lawoooo..... suka sgt2.. bunga 3 tu kan umah mak sha ada.. bli kt cameron.. sensitif kan..

IdzaLia said...

nyamannya tgk tmpt bersantai tu ye.. best2.. hihi

aNa SuZaNa said...

Sha..
ha ah la sha.. pantang tak siram mula lah layu dan kering daun2 dia.. grrrr

aNa SuZaNa said...

idzalia..
mmg best.. dulu umah di awang2an.. skrg dah ada laman mmg sgt2 best..

daud said...

rumah ana konsep bali kan,so apa kata ,kat belakang buian tu /dinding tu letakkan kayu susunkan macm tiang secara menegak sepanjang dinding tsbt ataupun buat dinding kayu mcm dinding rumah kampung tu,,,
atau pun catkan dinding tu supaya matching dgn warna umah ana...tq

aNa SuZaNa said...

daud..
thanks ye bg idea.. tp kan, dinding tu kepunyaan jiran sblh.. takkan saya nak cat pulak dinding dia kannn.. camno tu.. kena jumpa dia kot kalo nak cat..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...