NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, March 29, 2010

aHaD + BaRBeQuE

Semalam kami tak kuar ke mana2 pun.. sbbnya aku dgn hubby plan nak wat Bbq kat umah.. so kami jemput adik beradik sblh aku je.. wat bbq simple2 je.. tu yg best bila ada umah sendiri ni, byk aktiviti boleh di buat.. :-)


Ni kakak ipar aku dgn abg aku (bkn husband dia ye) tgh di kerah sapu butter kat jagung..hahaha..


Budak selsema ni sibuk membuat rondaan setiap sudut rumah dgn menaiki kenderaan beliau.. hehehe


Hafiz bz mkn jagung rebus..


Si kakak lak bz nengok org membakar ayam


Tu dia chef amatur kami.. diorg berdua ni tukang bakar, yg lain2 tukang ngap je.. kikiki








Di ganti lak dgn chef rizan..ececehhhh... siap pakai payung lg sebab tetiba gerimis lak..


Kerang feveret kuuuu...




Ni antara yg dah siap di bakar.. maksud aku yg mknn sahaja ye.. tak termasuk periuk nasi, cawan, tisu dan lain2 tu tau... ohye, sambal udang tu aku masak kat dapur, kang ada yg ingat di bakar lak..


Ni yg dah selamat masuk dlm perut masing2.. dlm periuk nasik tu ada nasik goreng cina.. malas nak taruk dlm byk bekas..masuk periuk nasik lg senang..leh panaskan anytime kalo dah sejuk..




Ada pulak tgn yg menyibuk..grrrr..


Pheeewitttt.. as usual, tgk boleh..ngorat jgn..hehehe.. :-p


Anak buah aku yg sanggup lari umah dr kajang semata2 nak mkn2 kat umah aku.. muahahaha.. sib baik abah ko tak membebel ye... mana taknya, senyap2 je ko kuar umah tak bgtau diorg ye.. dush dush dush..!!!


Ni lak abg aku yg single mingle lg ni.. posing skettt, kot2 ada yg nak berkenal2an lak kang... hahhaha..


Ni lak si Ain yg snap pic aku.. yennadeii, awat blurr nak oittt.. huhuhu.. lengan baju pun tinggi sblh sbb time ni aku bz cuci pinggan...


Mkn2 time...




Yg baju merah tu sengaja je posing nganga2 mulut.. ngada2 tau.. tu bkn abg aku, dia anak angkat dlm family aku.. kira pangkat abg la jugak kan... hehehe.. family aku ni byk anak angkat..

Ok.. tu je aktiviti kami weekend td.. best je dok umah, syok sgt2... ni baru lah namanya home sweet home.. =)



14 comments:

zealvia said...

bestnya main bako2...plg suka jagong bako..maneh!

Alya said...

best..best..hehehe...lain kali wat jemput ye...kerang bakar...emmm...nyummmy

IdzaLia said...

terliur tgk ayam2 tu.. yumm.. yumm..
kerang tu cicah air asam best sgt.. hihi

I want to lose weight said...

Aku bukan telan air liur tengok food..

Tapi kecut air liur tgk air sirap sejuk 1 jag besar !!!!

aNa SuZaNa said...

zealvia..
best kan main bako2..hehehe

aNa SuZaNa said...

alya..
meh la dtg shah alam.. takkan dok kampung je kot..kalo turun shah alam singgah umah akak ye..

aNa SuZaNa said...

idzalia..
sila lap air liur..kikiki

aNa SuZaNa said...

kak zel..
sirap yg ais dah cair pun terliur ka.. ekekeke

tricksrex said...

tau da la mane alisya dpt mukenye tu..haha

aNa SuZaNa said...

TREX..
muka sape si alisya tu..???hehe

sLEEping BEauty said...

sedappnyer jagungg~ nyumnyummm

eynda said...

Laparnyaaaaa.....

alisya chee said...
This comment has been removed by the author.
alisya chee said...

salam k ana,

nm tmpt bbq tu ape ye? portable bbq with propane gas ke? brand ape ye? sbb xjmp yg portale yg tinggi camtu, semua portable kita letak atas meja lain.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...