NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, June 25, 2014

SeLaMaT DaTaNg Ke BeLoG aNa


Mekasih Sebab Rajin Jenguk Blog Ana..

Meh Kenalkan Diri Dan Tinggalkan Link Utk Ana Buat Kunjungan Balas..

^___^



Friday, April 18, 2014

JoM MaKaN LaSaGNa

Ada tak kat sini "hantu" makan lasagna.. hahaha.. yg pasti aku antara org yg sangat2 suka makan lasagna.. 

Sedap giler wooo.. tu psl aku buat sendiri.. pastu dlm belog ni pun aku kongsikan sekali resepi buat lasagna utk korang..

Tapiiiii.. if korang teringinnnn sgt nak makan lasagna tapi takde masa nak masak atau tak reti nak masak atau pun adaa je bahan tak cukup time nak masak jangan risau.. 

Meh aku rekemen dgn kawan aku yg memang buat lasagna je kejenye.. haaa kalau nak tau dgn dia ni lah aku belajar buat lasagna.. bagus dia ni.. tak kedekut ilmu..

Khusus utk org sekitar shah alam, ni berita baik utk korang yg teringin nak makan lasagna.. kawan aku ni ada sediakan khidmat penghantaran ke tempat2 tertentu..

Klang pun ada gak dia buat penghantaran.. kl lak aku tatau.  Yang tu kena tanya dia sendiri ye nanti..


Klik kat sini :



Boleh juga hubungi terus beliau :

Puan Pieza : 012-544 2482


Satu lg berita baik, agak2 kalau ada yg berminat nak cari pendapatan lebih boleh la contact Pieza utk jadi agent produk ni sbb si Pieza ni jual lasagna frozen jugak..

Syarat jadi dealer mudah je, cuma beli 10 bekas lasagna (boleh campur2 size).. 


Menarik kannn.. 




Nanges tengok.. huhuhu

Banyak sungguh cheesenye.. geramnyeee.. ni kalo bulan puasa ni lg bunyik2 cacing dalam perut di buatnya.. hahaha

Harga pulak mengikut size :

Lasagna Ayam 
~ small RM16 / 500gram
~ medium RM31 / 1kg
~ large RM62 / 2kg

Lasagna Daging
~ small RM15 / 500 gram
~ medium RM30 / 1kg
~ large RM60 / 2kg


Manakala yg nak jadi agent harga boleh rujuk dengan beliau ye.. aku lupa lak nak tanya.. kekeke

Apa lagi korang.. pi la klik like kat page fesbuk beliau.. pastu terus order.. terpulang la kat korang nak order yg dah siap di masak atau pun yg frozen.. komfem tak nyesal punya lah..

Selamat Berlasagna.. muehehehe..




Wednesday, April 16, 2014

PoSMeN DaTaNg LaGi

Sejak ada anak kecik ni aku lebih suka dok umah dan shopping online.. sape lagi kan yg lebih prihatin bab menambah baju anak2 kalo bkn si emak..

Tapi tang nak membayar encik suami la yg kena prihatin.. kihkihkih.. anak2 makin membesar makanya baju kenalah cari yg up size kann.. 

Tu yg nak taknak kena beli gak tu.. dedulu leh gak aku terjah mall berjam2.. lani tak boleh dah nak lepak lelama kat shopping mall.. selagi si bayi masih cinonet baik aku terjah butik online je.. senang.. !!

Makanya dalam setiap minggu aku mesti menunggu posmen dtg tekan loceng hantar barang.. kihkihkih.. kekadang sampai lupa apa brg lagi yg lom dapat..



Macam2 bentuk parcel yg aku terima.. ada yg kecik.. ada yg besoo.. ada yg ringan.. ada yg beratt.. hehehe..

Abis susut duit elaun aku.. terpaksa main kenyit2 mata kat laki mintak topupkan duit elaun.. =p


***********************


Ni antara brg yg aku beli..


Ni namanya BERJAH..

Berjah adalah sejenis makanan yg sangat sedap.. ewahhhh.. 

Di perbuat dari ikan bilis yg di goreng rangup bersama lobak putih, lobak merah, bawang putih, halia dan lada hitam..

Sesuai sangat utk org yg dalam pantang dan terkejar2 nak masak sendiri.. rugi betul masa aku dlm pantang aku tatau mende ni.. huhuhu.. nangesss..

Tapi dah abis pantang pun boleh bedal gak hape.. bkn utk org berpantang je leh makan.. 


Ni yg aku makan tadi..

Sedap gilosss aku cakap.. tak tipuuu..!! Tak rugi aku beli 4 bekas.. makan dgn nasi panas2 krup krap krup krap bunyi dia.. 

Memang terbaik.. aku rekemen sgt2 pada sape2 yg nak beli.. try la wehh.. ada 3 jenis perisa.. ada perisa Kari, Spicy dan Original..

Harga rm15/130g untuk semenanjung Malaysia.. kalau sabah sarawak pulak harganya rm18/130g 

Aku beli yg kari dgn spicy dulu.. memang mabeles.. pasni kalo abis stok boleh beli lagi.. nak travel jauh2 pun leh la bawak mende alah ni..

Sape2 yg berminat leh contact :


Mesej / call / whatapps : 012-2671054


****************************


Ni pulak antara butik online yg aku selalu jenguk2.. gerammm je tiap kali tgk baju cantek2 comel2..


Baju ni pun aku dah rembat utk ain dgn ica.. masa ni tengah tema Sofia The First lagi..

Sekarang anak aku dah taknak tema sofia.. sekarang budak2 tengah fanatik dgn Frozen kann.. makanya memasing lah nak ada baju frozen gak.. 

Kemain lagi memasing eh.. popia frozen donut frozen takmo lak request.. 


Nanges tgk kasut ni.. nape comel sangatt.. huhuhu


Menjadi kepantangan ica adalah melihat baju2 kaler ungu.. obses ungu ica ni..



Ni antara yg aku beli.. tapi skrg dah sendat..!

Nak terjah sila klik sini :



****************************


Haaa ni lagi satu antara butik online yg aku selalu beli gak.. dah banyak aku beli dengan dia ni.. 

Lagi2 sejak ada bayi ni.. memacam le aku beli dengan dia.. servis memang pantas..




Baju2 si bayi yg aku beli


Setokin si bayi..


Baju bayi lagi.. hahaha..


Dan ni barang baru sampai pg semalam.. nak pasang dlm kete.. sekarang ni dalam kete memang kena ada memacam menan semata2 takmo si bayi bosan.. 

Bos kecik yg sorang ni memanggg, asal bosan je mulalah bikin aku jadi huru hara masa memandu kang.. tu pasal macam2 gadget kena ada sebagai penyelamat.. hihihi..

Korang silalah terjah ye kot2 ada yg berkenan di hati.. kat bawah ni linknya..


Selamat bershopping.. selamat menyusutkan duit.. kekekke.. pengsannn.. 



Monday, April 14, 2014

HaRi MiNggU KaMi

Weekend yang lepas kami plan nak merayap ke Port Dickson.. sekalinya hotel Lexis penuh lak.. baru ingat nak terjun tiruk dalam kolam

Nak gi cameron malas lak sbb kejap sangat la pulak cutinya.. pening betul bila pikir mana tempat nak merayap.. nak merayap tapi taknak harung jem.. heheh

Sudahnya kami lepak pusing2 shah alam jelah.. tu pun setakat pegi makan2 kat seksyen 13 dan lepak i-city.. giler bosan i-city, playground dlm bangunan yg jadi kesukaan anak2 aku pun tutup..

Ngamuk anak aku tau.. budak2 paham2 jelahkan.. hala tuju diorang mesti tempat permainan.. tu yg terjah gak gi i-city tu.. sekalinya nan hado..


Ni muka2 masa kat tempat makan.. masing2 dah kenyang masa ni.. so posing jap.. 


Susah betul nak snap gambar yg senonoh.. semua huru hara2..




Si bayi dgn trademark mata beso memang takleh di pisahkan.. geramm je tengok mata dia yg bolats tu..


Pastu merayap la tanpa hala tuju.. hahaha.. 


Sementara abah diorang jumpa orang, aku suruh diorang bergambar sama2 sekali lagi..


Hasilnya masih tak memuaskan.. ish3x..



Ni aktiviti yg di buat kat i-city.. main kete ni jelah.. 

Mahal gak main menatang ni.. huhuhu.. 5 minit rm10.. apa la sangat main 5 minit tu kann.. jap je dah abis.. tak pasal2 kena tambah masa lagi.. 

Ambik 2 biji kete je.. Total satu kete main 15 minit... dede bawak kete sorang2.. ain je kena share kete dgn ica.. 

Tu pun diorang tak puas main lagi.. dah dahhh.. koser nak layankan.. carik menan lain lak.  Sekalinya banyak yg tak beroperasi. . Ape ke hei nye diorang ni..

Takkan nak gi umah snow lak.. bawak bayi mana sesuai.. dah pernah masuk dah pun sblm ni.. memang tak sesuai kalo bawak bayi..

Nak mandi manda kat taman tema air pun takleh gak sbb dtg selai sepinggang.. so balik umah jelah kita ye anak2.. dan2 time tu gak ica moncong.. majuk.. cehhh..


Baik main pasir kat umah lagi best..


Tiap kali nak main pasir tiap kali tu gak la aku gunting plastik sampah pastu selotop atas lantai.. kekeke


Main pasir ni memang uji kreativiti anak2..  tapi dalam pada masa yang sama ianya uji kesabaran aku gak.. 

Makin menguji kesabaran bila diorang lupa nak bersihkan kaki or tangan pastu zasss merayap ke sana ke mari..

Sudahnya lantai umah berpasir sana sini.. nangesss  T_T...  kemas le dengan penuh ketabahan walaupun dalam hati membebel jugak.. mak mak la katakan.. membebel mana leh di pisahkan.. kah kah kah


Ohye.. semalam besday encik suami..

Kali ni tak boleh nak surprise apa2 sebab beliau ada di sisi je kan.. kalo hari keje lain la.. leh gak buat senyap2.. ni dah depan mata sbb hari weekend so planning tak menjadi..

Sambut besday dengan makan kat kenduri je semalam.. kuikuikui.. di sini dan di kesempatan ini aku nak buat ucapan utk beliau :

" Buat abg.. selamat ulang tahun yang ke 17.. ewahhh.. haha.. acah je.. selamat ulangtahun yg ke *** tettttt... semoga sentiasa bahagia, gembira di samping isteri tercinta iaitu aku sendiri,  di samping anak2.. 

Semoga Allah melindungi abg dalam Rahmat-Nya.. di berikan kesihatan yang baik.. di panjangkan umur dan di murahkan rezeki.. di tunaikan apa yg di hajati.. hajat yg elok2 je tau.. hajat yg lain aku flying kick kang.. kekeke.. **sempat lagi tu..

Macam biasa nak belikan hadiah tak tau nak kasi apa.. cukup la kasih sayang yg di beri.. kasih sayang yg takkan pernah pudar sampai bila2.. harap abg jugak ye.. lap yu forever .. ecewahhh ♡♡"

Aminn..



Friday, April 11, 2014

MaiNaN BaRu

Sejak ada bayi ni aku lebih suka shopping online.. masa takde bayi pun sama.. hahaha.. asal nampak mende best2 je mulalah cek belen duit dalam akaun mebeng.. hahaha

Yelahhh.. kang duit tak cukup camne nak buat transaksi.. kuikuikui.. dulu2 nak shopping online takleh selalu sebab aku kan jarang ada kat umah.. dok hantar anak sekolah je kan.. pulak tu dulu sekolah jauh. 

Sekarang sekolah dah dekat dan boleh ulang alik umah je.. jadinya posmen datang hantar barang pun tak jadi masalah..

Baru2 ni aku belikan bebudak ni menan baru.. menan yg bagus utk merangsang otak diorang dan uji kreativiti diorang..

Tu pun beli selepas dapat kelulusan dari menteri kewangan.. maklumlah dia kan banker aku.. kihkihkih.. tambahan lak harga menan ni leh tahan jugak harganya.. fuhh..


Dah koyak baru ingat nak snap.. hahahahampehh..


Kinetic sand.. 

Pernah dengar tak nama menan ni..? Aku tau mende alah ni pun dari facebook.. pastu tetiba macam syokkk je menan ni.. laki aku pun kata macam menarikk je.. so jom beli..!!

 Harga aku beli rm210.. paling mahal pun org jual rm220.. harga2 tu dah termasuk postage.. kalau ada yg jual lg mahal pandai2 la buat pilihan yg terbaik..

Aku beli dari mudah.my je.. cari la rege yg murah sikit.. kekadang ada yg beza murah rm10.. so pepandai la cari seller yg boleh tawar menawar..

Sebab kalau tengok kat mudah.my harga memang diorang letak berbeza2.. kinetic sand ni ada di jual 1kg, 2kg dan 5kg.. aku beli 5kg terus.. puas hati.. rege memang aku negotiate dengan seller tu..

Nak tau camne main kinetic sand ni tengok je sini :



Lagi satu menan yg aku beli ialah bubber.. dia macam playdoh tapi lagi best dari playdoh..

Playdoh biasa tu kan cepat keras kalo terbiar lama kat luar.. pastu berbau.. lantai jd kotor dan melekit.. 

Tapi playdoh bubber ni lainnnn.. besttt.. lembuttt.. tak melekit.. takde bau.. senang nak bersihkan.. lantai tak kotor dan tak melekit2.. 

Yang paling penting takde toksin.. selamat utk budak2.. even kalo tertelan pun takpe.. just minum air banyak2.. tapi jangan ngengada sengaja nak telan lak.. lempang karang..

Cumanya make sure tangan kita tak basah atau terkena air masa nak main bubber ni.. kena pastikan tangan kering..

Dia ada macam2 kaler .. castle moulds di jual berasingan.. nak jimat beli set terus.. harga boleh survey kat mudah.my atau mana2 seller online yg jual..



Ni bubbernya.. 

Harga rm85 satu bekas.. dlm bekas ni ada 2 kaler berlainan.. boleh je kalo nak request kaler sama

Harga set combo : 2 bekas bubber + 1 castle moulds rm200




Bangun tido je cari bubber.. tiap kali masa lapang je main bubber.. bagus la sbb takdelah melekat dengan samsung tab aje..


Bagi acuan donut dengan acuan biskut lagi diorang suka main..


Lagi satu menan yg bagus untuk diorang ialah saidina.. leh mahirkan matematik namanya ni.. hehehe


Nampak tak aset dede beli.. 

Bangga gile dia dapat beli aset banyak dan kumpul duit banyak.. hahaha.. abah dia dgn kakak dia leh kalah lak main dengan dia.. mau tak bangga ni budak.. kekeke..


Nanti nak ajak main scrabble lak.. 


Nureen jadi penonton jelah.. hahaha




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...