NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, December 29, 2010

JaLaN2 @ KLCC PuLaK

Awasss.. entry byk gambar dan panjang sikit je.. hehe

Hari Isnin malam selasa lepas, aku ajak hubby gi jalan2 klcc.. dah lamaaa sgt tak gi sana.. kalo dulu kerap sgt la pulak kann.. tp sejak dok shah alam ni terasa nak ke sana jauh yg amat..

Bkn ada apa2 pun kat klcc tu.. cuma nak bawak bebudak ni tgk air pancut kat taman klcc tu.. budak2 ni kan sgt sukakan airrr.. tu yg aku teringin nak gi klcc tu..

Dan hubby lak tunaikan gak permintaan aku walaupun dia komplen jugak sblm tu katanya watpe nak gi kl..? serabut laaa.. tp dia tetap bawak gak gi klcc.. hehehe.. mekasih banggg.. ngeh ngeh ngeh..

Masa otw ke klcc si apis dgn ain dgn ica bantai tido lak dlm kete.. aku tak kisah le kalo Ain dgn ica yg tido.. tp kalo apis yg tido abis laaa.. dia ni kalo terjaga dr tido mestiii nak melalak dulu.. kalo sekejap takpe.. lamaaa lak tu melalaknye kang.. adeh la.. risau dah aku..

Elok je nak sampai parking si apis ni terjaga sendiri.. terjaga yg di sertai dgn melalak.. dah agak dahhhh.. pastu mintak susu botol lak.. huhuhu.. aku mana bawak botol susu bagai masa tu.. so lg la kuat dia melalak.. ain bgn tido ok je.. siap teruja lg..

Masa nak kuar dr kete aku cuba tenangkan apis dulu.. suh dia benti nanges.. yele, malu la kalo org dok pandang2 kami kang.. apis punya tangisan bkn jenis yg slow2.. dia jenis nanges yg high pitching punya.. huhuhu.. tp tak berjaya gak pujuk..

So aku pun ckp dgn hubby suruh dia handle alisya dgn ain, aku lak dokong si apis tu.. sambil dokong sambil ckp bisik2 kat telinga dia suruh diam.. ugut2 nak jumpa doktor pun tak berkesan gak.. dia tetap nak melalak tak henti2..

Last2 aku gigit acah2 kat bahu dia.. gigit acah2 ye.. tak sakit pun... tp kalo dah namanya cengeng, gigit slow2 pun dia rasa sakit yg amattt.. lg kuat dia melalak pastu.. uwaaaa.. saje nak hilangkan mood aku tau..


Pokok krismas ni cantek kann.. tp kecantikkan lampu2 kat pokok ni tak berjaya pun nak bg apis diam.. malas dah aku nak layan.. aku terus kuarkan kamera.. suruh apis diri dulu sbb aku nak snap gmbr.. sanggup tu snap gmbr walaupun apis tgh dok melalak.. ekekke..


Ain dgn ica je yg posing.. apis tgh nanges2 peluk kaki aku masa ni.. org pandang2 pun aku tak pedulik dah..


Kakak mmg pandang sungguh bergaya.. dia ni kalo kat luar kurang sikit ragamnye..



Ok dah, cukup dulu bergambar kat sini.. sambung balik pujuk apis nanges.. ekekeke

Aku tanya la kat apis dia nak apa.. dia kata dia nak ayam goreng kepci dgn nasik.. ahahaha.. itu ajelah yg hang ingat ye nakk.. sib baik mmg ada kfc kat situ.. so kami pun ikutkan jelah.. asal jgn nanges lg udahh..!!




Huk alohhh.. nanges lg tu.. tak sabar2 nak ayam goreng nak ayam goreng.. sabo le.. abah tgh beratur pi beli tu haa..


Ica relaks je mkn coklat.. rambut pelesu tetap pakai.. miahahahaha


Kakak yg cool jeee..


sampai sembab2 mata tu ha dok nanges..


Nah ambik 2 ketul terus.. makan kenyang2 ye nakkk.. sambil tu aku suapkan nasik gak kat mulut dia.. masa ni dia dah stop nanges.. dah mula nak hepi2..


ica pun mkn ayam seketul.. tak abis pun.. hehe..


Pas mkn hubby aku singgah kedai roti dpn kfc.. apetah namanya.. auntie anne's kot.. aku tak minat sgt..

Pastu kami benti semula dpn pokok2 krismas td.. sbb kali ni aku pun nak tumpang posing sama.. ehehhe..


Baru lah boleh bergambar dgn tenang.. hehehe


Mmg jarang le nak nmpk kami bergambar lengkap sefamily sbb hubby aku tak suka bergambar.. huhuhu..

Pas bergambar kami pi round2 dulu kat tingkat atas.. budak2 dah bising nak tgk air pancut.. tp aku ckp nanti dulu.. jalan2 jap.. situasi lebih kurang sama je masa kat jusco.. ekeke..


Jalan dan jalan dan jalan ternampak kedai ni.. teringat le artis yg dpt hadiah jam tgn chopard.. ekekeke.. kami tgk dr luar je.. mahal nak mampos..!!


Ain skodeng2 kedai cuppies.. sbb cuppies tu kaler pink.. hihihi.. tp aku tak belikan punn.. hahaha..

Pastu kami jln2 masuk kedai barang letrik lak.. anak2 aku suka la masuk sini sbb leh main lari2.. aku lak yg risau sbb kang kalo terlanggar barang2 kang abis la pecah lak.. so aku kena kawal selia dorang betul2..

Takde plan nak beli apa2 pun kat sini.. tp tetiba terbeli 2 benda lak.. huhuhu.. masa hubby tgh dok belek2 brg, aku lak handle anak2 yg leka main vakum display..


Tetiba ada satu anak org arab ni meluru dtg kat ica.. terkejut aku.. budak tu siap peluk2 ica lg.. kiss2 pipi ica lg.. ica pun terkejut gak.. mula2 dia mcm okey je sbb yelah ada kawan baru.. tp lama2 dia rimas sbb budak tu peluk kuat2 sgt.. sampai nak terjatuh ica..


Ica berjaya lepaskan diri.. muka dah merah2 tahan nak nanges tu.. budak tu kejar lg ica dan peluk kuat2 lg.. kali ni aku lak yg leraikan sbb ica dah mula menanges..


Sib baik mak budak tu pun tangkap anak dia sekali..


Berair mata anak dara ni.. cian dia.. agaknye sbb rambut palsu dia tu kot buat budak tu geram.. nmpk tak kerongsang kat rambut palsu tu..?? rambut tu tercabut gara2 ica try nak bukak headband tu.. tu yg aku pin dgn kerongsang je tu.. ekekeke


Bila org arab tu blah ica pun dah boleh hepi2 balik.. sambung mengganas balik main vakum..


Ni la keje diorang masa ni.. bergilir2 vakum lantai.. kah kah kah..

Kami beli yg hat rege rm499 tu.. walaupun dah ada vakum, tp kami beli ni sbb vakum ni jenis wireless.. kena cas dulu sblm guna.. ringan pun ringan.. senang kalo aku nak vakum on the spot kalo budak2 ni buat sepah..


Aikk.. mcm kenal je peti ais ni..


Korang tau tak ni hape..?? pestaim tau aku tgk mende ni.. ain pun kagum jugak.. ni hat yg pendek..


Dan ni hat yg tinggi.. yg pendek td rege rm900++


Ni lak rege hat yg tinggi.. menatang ni kipas sbnrnya.. pattern baru.. senang nak lap katanya.. mmg la senang nak lap kalo dah bulat gituuu je.. pastu kang elok je jadi tempat baling2 bola je tu karang.. Kami tak beli pun.. saje tgk2.. mahal sgt..


Pastu hubby aku tanya nak beli apa2 tak..?? aku tunjuk la yg ni.. bread maker.. pastu hubby aku ckp kalo siyess nak guna dia boleh belikan.. tp kalo beli tak guna2 gak watpe kan.. terus aku ckp nanti dululah.. ahahhaha.. aku lom ada masa nak wat eksperimen roti2 kat dapur ni.. kikiki


pun mcm kenal jugak..


Masa ni hubby aku masih kat dlm nak membayar.. aku dgn anak2 dah melepak kat luar dah..

Settle je byr kami terus turun escalator utk gi kat tmpt air pancut.. suka woo budak2 ni.. masa ni gigih hubby aku tolak stroller dgn barang2 yg di beli td.. sampai nak terjungkit stroller tu di buatnya sbb brg2 yg di sangkut tu berat sgt.. paling mencabar masa turun escalator la.. kekeke

Aku dokong apis masa ni.. dia takut nak turun naik escalator sendiri.. so kenalah dokong.. ain la aku pimpin aje..


Ica paling suka tgk air..


Tak lama pun kami kat sini.. dlm 5 minit je.. ramai betul makhluk melepak2 kat sini.. kebetulan lak air pancut tu tetiba benti.. time rehat agaknya.. terus aku ajak bebudak ni balik.. lgpun dah kol 10 lebih dah masa ni..

Mengamuk2 si ica tak mau balik.. nak ikat kat stroller pun tak mau.. last2 aku dokong je.. stroller tu buat angkut barang2 yg di beli td.. kali ni ica lak bantai melalak mcm apis td.. huhuhu.. masa nak turun escalator aku kena dokong apis dgn ica sekali.. apis kanan ica kiri..

Tp aku dah biasa dokong dorang mcm tu.. terasa mcm si badang lak aku masa tu sbb leh dokong 2 org sekali gus.. ekekeke.. ain lak pegang baju aku mcm biasa..


Nak pujuk ica tak susah.. ajak dia main mende ni je.. kasi le main 1 round.. 1 round rm2.. kongsi dgn budak2 lain.. pas abis 1 round aku dokong ajak balik.. lg sekali dia ngamuk sakan.. huhuhu..


Sampai kat area parking terus senyap.. dia pi teman abah dia byr tiket parking dulu.. berair2 mata tu.. lenkali kita jalan2 lg ye..



20 comments:

-iLLa- said...

adam pun mcm apis..bgn2 tdo kalo xder susu dpn mata nk melalak...pujuk2 ckp beli toys..br senyap...senyap skjp la..pastu smbg balik..geggegge

JBH_juliyana said...

bestnye dpt ke KLCC...bila la akak ni nak ke sana...tak de sapa nak bwk

baincardin said...

bawak anak jln² kt klcc mmg best! ^_^

zailamohamad said...

zaila suka juga bawak anak-anak p mandi kolam KLCC tu, kalo tengok air pancut jaranglah sangat sebab xsuka kawasan situ dah ramai pendatang & banyak aksi2 yang xsesuai ntok tontonan kanak-kanak..selamba aje cium2 depan public!!

Me said...

alah bisa tegal biasa ye ana dokong ank mcm tue.. kagum mcm bionic women..

dilaOHdila said...

Ana seorang IBU yang sabar, alhamdulillah. Ana dah biasa handle budak2 ni...so tahniah.

Ya ALya said...

ica yg semakin membesar......

ardinihumaira said...

bestnye diorang jenjalan ;)

Hafidzin said...

macam best aje bread maker tu! teringin nak beli jugak!

Salina said...

kagum tgk ana sabar melayan kerenah anak2..

shabiela said...

ana, lawa la bj ica, mu bli kt maner ek?

Ana Suzana said...

Sha..
beli online aje.. kat mana dah tak ingat sbb beli b4 raya tu hari.. hehe

Ana Suzana said...

iLLa..
dah namanya bebudak kan.. masing2 ada cara masing nak pujuk diorang.. ahahah

Ana Suzana said...

Kak juliyana..
buat la rombongan gi situ.. hehehe

Ana Suzana said...

Baincardin..
best dan penat layan peel diorang.. kekkeke

Ana Suzana said...

Zaila..
haah kan, kat tasik tu dah mcm tmpt hape je kan.. takde rasa malu tau depa2 ni..

ana tak prnh lg bawak anak2 mandi kat situ

Ana Suzana said...

Me,
apa nak kagumnye.. ramai lg ibu2 yg mampu buat lebih dr ana..

Ana Suzana said...

Kak fizin..
best kan BM tu.. tp lom ready lg la nak beli.. ahahah

Ana Suzana said...

Dini..
sesekali gi klcc.. nak gi sana selalu takde apa pun yg best

Ana Suzana said...

salina..
sume mak2 pun camtu gak kann..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...