NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, December 28, 2010

JaLaN2 @ JuScO TeBRaU JoHoR

Ni kiranya flashback la ni ye.. ngeh ngeh ngeh.. kami ni nama je balik kmpg, tp aktiviti jalan2 tu mesti ada.. tak reti nak dok diam2 kat umah masa kat kmpg.. memula pikir nak gi mana dulu.. asyik gi ioi mall kulai je boring gak..

So hubby decide gi jusco tebrau.. kami gi sana berpandukan gps.. walaupun dah beberapa kali gi sana, tp kami tetap perlukan gps.. tak hafal jalan mehh.. kang sesat kang buang masa lak kat jalan raya lama2 kann.. kikiki


Sampai je dlm jusco terus bebudak ni syok sungguh.. sbbnya aku dah ckp awal2 sblm kuar umah nak ajak diorang main menan kat jusco.. tu yg bebudak ni beriya2 sgt..

Dan aku dah ckp kat hubby siap2 yg aku nak bg bebudak ni main.. abg nak pi shopping pi la sendiri ye.. ayg nak pi bwk budak2 ni hepi2.. mcm tu lah kalo jd mak2 ni kannnn, anak2 mmg di beri keutamaan..

Oklah, sbb masih awal dlm kol 9 mlm so aku temankan hubby dulu beli2 brg.. dia nak belikan mak dia brg apetah.. tak ingat lak aku.. aku dgn anak2 ngekor je lah.. tu yg sampai aku terjumpa aksesori kete tu.. kuikuikui..


Alisya boringgg je tgk barang2 hardware..


Ni budak mulut tak benti2 ckp nak gi tempat menan nak gi tempat menannn..


Apis pun dah bosan.. tp abah dia pandaiii.. bg dia pegang lampu suluh yg dia nakk sgt selama ni .. so budak ni diam la sikit.. keh keh keh..

Pastu aku ckp kat hubby, dah kol 9.30 ni bang.. nak bawak budak2 main kat tingkat 3 ye.. tp hubby kata nanti laa.. naik sama2 je.. teman dia jap.. huhuuuu.. ngeluh jap.. tp teman la jugak.. kang derhaka.. kikiki..

Aku bkn apa.. kang tempat menan tu tutup la pulak.. bebudak ni masing2 tuntut janji dr aku.. bingit telinga woo sbb depa dok ulang2 ayat yg sama.. pastu hubby aku ckp, yg dok janji dgn budak2 tu sape suruh..??

Huk alohhh.. aku lak yg kena.. kan dah ckp awal2 sblm kuar.. abg pun ada ckp dgn budak2 gak pe.. abg tak ingat ke abg ada ckp kat diorang " jom nak jalan jalannn.. nak main menan takkk..?? jommm jalan2 jom.." huhuhu..

Opss.. korang baca dgn intonasi relaks ye.. ala, intonasi mcm nak majuk2 gitu.. bkn intonasi nak marah2 tau.. kang lain maksudnya tu.. dah mcm kami bertepuk tampar lak kalo baca dgn nada marah2.. miahahahha.


Walaupun merungut tp aku tetap teman jugak.. aku pujuk gak bebudak ni suruh sabar jap.. jap gi kita main kat atas ye.. teman abah bayar brg2 dulu..

Tetiba masa kami jalannn dan jalannn, tup2 hubby aku tertarik kat satu lokasi ni.. lokasi di mana barangan Osim di pamerkan.. hubby aku sungguh teruja dgn kusi urut yg latest design tu.. alaaa, yg belakang ica tu la..


Monyok lagi.. wakakakka.. sbbnya hubby aku mintak masa jap suruh tunggu.. dia nak pi jengah2 booth tu jap.. asalnya nak jengah2.. tp aku tgk bkn setakat jengah je, siap duduk tu dan berurut.. ahahhaha.. sudahhh.. komfem lamaa..!!


Apis pun sampai penat dok kat troli tu.. dia mintak aku turunkan dia kat bawah.. so relaks2 la kami jd model depan kusi urut display tu ha.. nak bg lagi senyap, aku bg bebudak ni pegang DVD barney sorang satu.. kah kah kah..

Tunggu punya tunggu punya tunggu tak settle2 lg hubby aku dok bincang dgn salesman tu.. dah stgh jam berlalu tu.. hubby aku mungkin tak terasa la kan sbb dia sbb berurut dan sembang2..

Tp anak2 aku sgt2 alert dgn masa yg diorang dah tunggu tp takkk jugak gi tempat menan spt yg aku janjikan.. hahaha.. mulalah masing2 tunjuk belang dah.. dah start rengek2 si apis nak melalak dah.. mulut ain dah bising dah.. ica jugak dah nak melalak dah..

So aku wakilkan apis suruh dia pi ckp kat abah dia nak gi tempat menan.. pas apis ckp baru aku lak ckp yg aku naik dulu la gi bawak budak2 ni main.. nak taknak hubby aku terpaksa benarkan la..

Pe lg..berlari2 le kami menuju ke tingkat 3.. dah le si ica takmau dok stroller.. so apis dok stroller... aku dokong ica sambil tolak stroller.. ain lak tarik hujung baju aku sambil jalan laju2 ikut aku.. boleh imejin tak..?? dah mcm amazing race lak gaya kami masa tu sbb laju2 jalan pi cari lift..


Sampai je kat atas sib baik tak tutup lg..

Walaupun dah kol 10 mlm masa tu kannn.. anak2 aku menjerit2 kesukaan.. aku suka time2 mcm ni.. terasa seronok bg diorang seronok.. tp dlm seronok2 tu aku pening gak sbb memacam peel lak diorang masa ni..


Apis dgn ica berebut kete yg sama.. ni pun buat aku pening ni nak leraikan.. dua2 lak ratu air mata.. ehh, apis raja air mata la kann.. takkan ratu lak.. hehe


Main baling2 bola je la ye ica.. budak ni pun kena marah gak dgn aku sbb dia baling ke luar kawasan lak.. ish3x budak ni..


Pastu aku kerah sume masuk dlm ni.. apis takut mulanya.. tp aku paksa jugak.. sib baik dgr ckp..


Suka la tu sbb takde org lain dlm ni kecuali diorang.. konker abis bebudak ni.. apis lak berenang2 atas bola2 tu.. siap ckp " makkk, mcm kapal selam kann.." ekekeke


Suka sgt ica masa ni.. teruja kot tgk bola byk2



Pas main kat dlm aku ajak main kat luar lak.. ni main menan yg guna token.. 1 token rm1.. aku ambik 12 token.. terbang rm12 hengget.. apis sgt penakut nak naik mende alah ni walaupun berkali2 aku pujuk naik sbb kuda tu warna hijau.. dia kat suka hijauuu..

Sudahnya mmg tak naik lgsg.. pastu melalak2 lak tu .. ko bygkan masa kuda ni pusing2, si apis ni pun berlari2 ikut pusingan kuda ni semata2 nak kejar aku.. lari2 sambil nanges kuat2 lak tu.. malu aku tau.. aku kena pegang ica, tu psl aku tak leh teman dia...

Dah abis je token2 tu sume aku ajak balik sbb hubby dah ready tunggu masa tu.. cpt2 aku dokong si ica.. melalak2 dia masa ni takmau balik sbb nak main lg.. apis pun sama gak.. ain je ok.. geram aku tau.. laju2 kitorang berambus gi ke parking kete.. hehehe..


Hasil dr shoppingan hubby aku, kami di bg voucher bernilai rm600.. wahhh puas shopping tu.. ada masa sampai 9 Jan ni je.. aku mintak kat hubby sume voucher tu dia tak kasi.. dia kata kena shopping sama2.. huhuhu..

Okeylah.. tu je nak cite.. panjang lak entry aku ni.. kekekeke.. korang baca ke atau main tgk2 gmbr je nih..?? wakakakaka..



19 comments:

keCik said...

pergh bocer..
sy pon nakkkkk!!!! hehe..
osim pon hangkut sekali ke????

iza said...

kak,iza dah pos tdung tuh kemarin..harap2 dah smpai la harini..=)

FaiHash said...

waaaa....voucher tu yg part paling best. kikikikik.

Yan said...

Salam Ana,

wah sakan jalan sakan soping ye..Banyak tu voucher

Salina said...

masa main kolam bola tu..mesti dorang feel mcm main pool kt rmh tu

sayangsayangibu said...

banyak tu ...best tebus sopin.. ;p

Ana Suzana said...

kecik..
nak bocerr..?? tak leh.. ekekekke..
osim..?? mana leh angkut.. tarak muat lorr

Ana Suzana said...

iza..
mekasih byk2 ye.. maaf susahkan iza.. huhuhu

Ana Suzana said...

Faihash..
ye betul.. byk baju leh dpt tuuuuu..

Ana Suzana said...

Kak Yan..
hubby je shopping sakan.. ana takkk.. hehehe

RuHiL said...

ana.. saya plg suka part ana tolak stroler, apis yg duduk.. dokong ica.. ngan ain tarik baju.. sbb saya slalu mcm tu.. smlm baru je pegi soping boxing day mengharung org ramai mcm pasar mlm. tgn kiri tolak baby dlm stroler. tgn kanan pegang anak no 2. yg sulung kena paksa pegang baju.. ohoho.. itu la kan baru 3.. heeEeeeeee

cik puan akish said...

wahhh dpt voucher best!!!!

oho p jasko tebrau...org jb ka????

leh roger2 len kali kalo balik kg...=)

Pn. Zana said...

sy baca smpai abis ni ..:)

Ana Suzana said...

Kak Ruhil..
itulah kan.. baru anak 3 tu.. ekekke

Ana Suzana said...

Cik Puan Akish..
kampung hubby kat kulai.. hehehe.. leh aje roger2 kalo ana gi sana lg.. =)

Ana Suzana said...

salina..
itu le.. konon2 berenang atas pool le tu.. chett.. kikiki

Ana Suzana said...

pn. Zana..
oyeee.. bkn tgk gmbr je ye.. kekekeke

akiratoriza said...

saya bc n begitu kusyuk membaca n tgk gambar2.. dapat dibayangkan bagaimana keadaan yang haru biru Ana lalui itu bila anak-anak melalak sakan... pening wei... tp demi anak2 kita sebagai ibu memang sanggup wat apa saja kan...

lau tau ana p jusco tebrau ari 2 blh jumpa kat c2...takde jodoh lagi kita nampaknya.. next time lek kulai inform awal2 dlm belog ae...

Ana Suzana said...

akira..
kita bila dah jd mak2 ni sume yg mencabar boleh di buat rasanya..kikiki

kami kebetulan je plan nak gi jusco tu.. hehehe.. lenkali ana roger kat sini ye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...