NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Friday, October 15, 2010

ToLoNg MaK BaSuH KaiN BaJU

Kain baju ni aku just campak dr tingkat atas .. kes malas nak angkut bakul pakaian ke bawah.. so aku campak le ke lantai bwh.. nasib le sape yg ada kat bwh tu kan..

Tp anak2 aku sgt suka kalo aku campak2 kain ni, diorang lg suka kalo kain2 tu jatuh atas muka diorang.. ala mcm main nyorok2 gitu.. cehhh..

Settle je campak pakaian aku pun jerit la dr atas kuat2..

" kakakkkkk, apisss, icaaaaa... angkat kain tu masuk dlm mesin basuhhhh...!!"

Dan aku biar jelah diorang yg uruskan kain2 tu sume.. aku pun turun le tangga melenggang.. ewaahhhh.. dan aku nak sport check sape yg wat keje sape yg tak..


Rupa2nya si kecik ni aje yg angkut kain selai2 bawak ke mesin basuh.. yg lg 2 org tu dok sedappp je tgk tv .. Oooo.. korang buli adik korang yeee...


Tak taulah berapa kali ulang alik dia buat.. tp dia sgt rajin.. maklumlah, budak tgh nak mengexplore mcm2 kannn.. aku biar je sampai settle.. hahahaha..


Dah settle pun.. dia sendiri tutup mesin basuh tu.. sib baik tak tersepit.. kekeke.. rajinnnn icaaa.. kalo bab sepahkan umah pun serah je pada dia.. abis mamee bersepah sana sini.. huhuhu



14 comments:

tricksrex said...

haha
inilah calon pilihan mak mentua ni

~najwa~ said...

gud girl la icaa ;)

aNa SuZaNa said...

trex..
dia tgh rajin.. lom pandai menjawab mcm abg dgn kakak dia.. kikiki

aNa SuZaNa said...

najwa..
macehh aunty.. hihi

Lia said...

rajin mek kecik tu ye.. geram tgk dia.. bilalah dpt cubit pipi dia ek...hehe

Me said...

sgt rajin.. tapi jgn dia yg masuk dlm itu mesin sudah.. sbb mcm muat je hahaha

aNa SuZaNa said...

Lia..
bila nak cubit pipi mak dia lak.. kekkeke

aNa SuZaNa said...

ME..
mmg muat pun.. tp tak prnh le dia masuk.. ehehe

Janna Wan Muhammad said...

ahahaha...cute je alisya...meh tolong acik janna basuh baju plak yer...

I want to lose weight said...

wah.. mesin basuh itu mengancam!!

tiba-tiba perasaan nak mesin basuh baru menggelodak balik :))

aNa SuZaNa said...

kak jannah..
suruh dia sepahkan barang la lagi bestt.. kekeke

aNa SuZaNa said...

Kak zel..
wahhh, beli jgn tak beli.. kekkee

shabiela said...

rajinnya budak kecik ni.. :)

alQasam said...

comelnya...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...