NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Friday, October 29, 2010

MeRaYaP Ke KFC BuKiT JeLuToNg

Jam dah nak kol 12 tghari.. tp alisya time ni sakan membuta lg kat bilik.. mimpi apelah agaknya sampai tak bgn2 lg..


Yang hafiz bgn kol 9.30 pg.. tp aku tak mandikan pun lg selagi si kecik lg sorang tu tak bgn.. tggu dia bgn baru mandi sama2.. hehehe.. nak senangkan keje je..


Si kakak ni pun bgn kol 9.30 pg gak.. diorang ni terbangun pun sbb laki aku buat bising time bersiap2 nak gi keje..

Ketang ketung bermekap.. letak botol minyak wangi dgn deodorant kuat2.. bukak tutup pintu lemari kuat2.. biasalah lelaki, mana de nak lemah lembut cam org pompuan.. kikiki..

Aku kan, kalo anak2 tgh lena tido, aku akan pastikan letak sesuatu bende tu slow slowww sampai takde bunyi.. nak tutup pintu pun slow2 je kasi diorang tak terjaga... ha kauu, mcm tu sekali aku buat..

Tp aku jelah yg mcm tu, laki aku selamba je.. tak kose dia nak wat mcm tu.. yeleee, kalo anak yg nanges aku gak yg mujuk balik.. bkn dia.. huhuhu... ahahhaha.. ampun banggggg...!!

Elok je si kecik tu bgn kami pun bersiap2 nak ke kfc bukit jelutong.. memula mmg takde apa2 plan pun nak kuar.. sms Kak Eynda tanya dia kat mana.. kami main berbalas2 sms, dan tak semena2 kak Eynda ajak gi lunch sama2 kat kfc..

Mulanya janji mkn kat Kayu Manis.. tp restoren tu tutup tghari sbb solat Jumaat kannn.. tu pasal ubah plan mkn kat kfc.. parking penuh betul masa ni.. anak2 aku punyalah teruja sbb nak jumpa kawan..


Kami duduk kat tingkat atas.. pestaim aku dok area sini.. sblm ni dok kat tingkat bawah je.. yele, dgn anak2 kecik camno nak panjat tangga.. dah le tinggi dan cerun lak tu.. gayat wooo..

Sib baik ada Adam anak kak Eynda.. dia tlg pimpin Hafiz naik tangga.. aku lak dokong alisya.. mknn aku staff kfc tu yg tlg bawakkan.. ate camne aku nak bawakkan kalo dah dokong dak kecik tu.. hehehe..


Mmg havoc betul time ni.. anak2 aku dah mmg terkenal dgn huru hara kalo gi kfc.. bila jumpa kawan2 lg le huru hara.. har har har..

Luar biasa sungguh td.. diorang bikin huru hara yg luar biasa.. aku risau je org luar biasa tak biasa dgn diorang ni yg dah biasa jd luar biasa.. paham tak ayat aku..?? aku pun tak pahamm.. hahahhahahaa..



Yang Adam pun main lari2 gak... ahahhaha.. kanak2 ribena sungguh..


Geng baik Ain.. harap2 korang leh jd bestfriend forever.. =)


Awat tu alisya.. pening ye tgk diorang wat riuh.. kekeke


Macam biasa, kena pamerkan diri sendiri.. ahahaha.. anak2 syok main, aku tetap syok hadap nasi ayam kfc.. ekekekke


Serabai sungguh aku.. dgn kasut sport yg dah makin lunyai.. abangggg, nak kasut sport baru lehhh.. ??


Sakan berlari ye adam.. ahahaha.. dia ni suka betul dgn alisya.. alisya pun byk kali peluk dia.. sweetttt..



Lama gak kami lepak situ.. kung kang kung kang menyembang.. hehehe.. dah lama jugak kita bersahabat kan kak eynda.. sejak hafiz dlm perut lg.. ^_^


Hafiz gayat nak turun tangga.. tu psl dia dok kat situ je.. adam lak setia temankan dia.. nak taknak aku loading dulu alisya kat bawah, pastu baru naik tangga balik bwk turun si hafiz..

Time ni kami nak berambus dah.. risau dgn karenah anak yg makin menjadi2 time bermain.. lupa diri korang ye kalo main..

Aku dgn kak Eynda menyembang pun sampai menjerit2 sbb suara budak2 lg kuat dr suara kitorang.. ahahaha.. yelahkan, apehal lak kami nak sembang kuat2 lak kannn.. kekeke

Kami pun berpisah kat dpn pintu masuk kfc.. nak membawa haluan masing2.. kak Eynda nak gi beli barang kat Mydin.. aku lak nak balik terus.. tp masa dlm kete si Ain dgn Hafiz melalak2 nak jumpa Hannah anak kak eynda.. adehlaaa, jenuh pujuk tp tak jln gak..

Last2 aku pun lalu sekali round dekat dpn Mydin.. kebetulan nmpk kak eynda baru nak masuk mydin, kami just lambai2 je.. aku ingatkan bebudak ni dah okey lah sbb dah lambai2 kan.. sekalinya depa bantai melalak lg.. adoiyaiii.. ngada2 ye korang.. dush dush dush..!!

So aku pun pusing lg sekali dpn Mydin, terus parking dan angkut le bebudak ni masuk dlm Mydin... alisya aku sumbat dlm troli.. gaya aku ckp sumbat dah mcm nak buat sotong sumbat lak kannn.. ekekekke..


Happy sbb dpt berjumpa2an lg sekali..

Aku ni dr takde niat langsung nak beli apa2 terus tercapai ambik tu ambik ni.. nmpk tu ambik tu, nmpk ni ambik ni.. sampai penuh troli.. huhuhu..

Terus sorong ke kaunter bayaran.. risau kang kalo aku pusing2 dlm tu adaaa je yg terambik.. kalo laki aku ada sekali bestlah jugak nak ambik tu ambik ni kannn.. ahahaha..


Dan kat Mydin lg sekali aku terjumpa pembaca blog aku, kak Hanim.. org yg sama masa aku cari bahan2 nak wat laksa tu..


Skodeng kak eynda yg sedang membayar.. dia yg nak shopping tp aku lak yg terlebih shopping.. huhuhu..


Sebelum balik main jap seround kat dpn Mydin ni.. sib baik 50 sen je sekali main..


Huk aloh budak ni, dpt main pun wat muka bengis.. ekekeke.. Uuuu, takutnyeee.. garangnye muka diaaaa.. kekkeke


Ni hasil rembatan yg tak sengaja kat dlm Mydin td.. huhuhu

Pas settle kami pun berpisah buat kali yg kedua.. kali ni betul2 berpisah.. yele, kak eynda pun nak balik umah dia gak masa ni..


Otw balik umah.. muka toyee je.. penat agaknya masa main2 kat kfc td..


Ni budak pun merengek penat.. sibuk nak balik umah.. mulut pun bising ckp

" makkkk, bawaklah kete dgn lebih pantannn.. kete mak kan yg paling pantannn "

Pantan tu pantas ye tuan2 dan puan2.. budak ni pelat huruf S di hujung perkataan.. hahaha..


Uwaaaaaa... alisya lunyaikan stoberi.. pulak tu buang kat seat lak tu.. abislah kete akuu.. huhuhu

OOooo.. buat muka tak bersalah je ye.. cehhh.. tak psl2 td aku kena cuci kete sampai bersih.. kang laki aku komplen kang..


Ohye, ni bil perbelanjaan tak terancang td.. kena simpan bil ni, nak claim sama itu Encik Laki.. hahaha.. kalauuu dapattt... :-p


6 comments:

tricksrex said...

tu diaaaa kak ana
dalam x plan nak pegi mydin tu
kalo plan?
hahahaha

Ana Suzana said...

trex..
kalo dah plan lg lahhhhh... hahahha

zailamohamad said...

cantik je Eynda kan, macam artis;-)

syoknya jadik surirumahtangga, asek dok melayan karenah anak-anak ajooooo..jeles zaila menengoknya;-)

Ana Suzana said...

zaila..
tulah.. leh jd artis dia tu.. hehe..

eyndayusoff said...

Uikkk...ngumpat ka? ahahaha....tu baru 2 mak-mak dgn anak2...kalau bertambah mak-mak & anak-anak-anak-anak lagi la haru kalau jumpa-jumpaan kan :-D

suhailas said...

Dear Makcik lein kali call awai sikit aaa.....kl sampai jee umah kekdg tuu hnpn landing lam hnbag jee tak kosa nak angkut landing sekali....iskkk nyesal gak nuuuu..kebetulan time tuu mmg lapaq tahap superman gitu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...