NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Friday, October 22, 2010

MeSiN NeBuLiZeR

Skrg ni alisya selsema, batuk + kahak boleh di katakan byk sgt2.. dah pegi klinik pun takde nampak perubahan.. doktor yg jumpa tu hari pun just tanya2 pastu dahhh.. kuar bilik doktor ambik ubat..

Dpt ubat batuk, selsema dan demam.. tu je.. ku sangkakan kena sedut gas la kan sbb kahak dia mcm penuhh sgt kat tekak.. kdg2 tido mlm pun dia muntah kahak.. cadangnya arini ni nak gi jumpa doktor kat Prince Court.. tp paed alisya penuh lak temujanjinya..

Nak gi Naluri wangsa maju lak dah tutup awal.. adeh laaa.. gi tanya kawan2 psl klinik area shah alam yg bagus2.. rata2 cdgn diorang kat DEMC.. aku tak prnh gi lg tempat ni..

Tp tetiba td aku terfikir, apa salahnya aku pakai je mesin nebulizer yg hubby aku dah belikan dulu2 tu.. tak prnh pakai lg sampai ke saat ni.. sbb masih blm perlu lg kann.. tp skrg rasa nak guna pulak.. nak try buat sendiri je..


Ni mesinnya.. beli dekat farmasi bln 3 yg lalu.. rege dlm rm200 ++ rasanya.. hubby aku belikan sbb aku yg beriya2 suruh dia beli.. utk standby kat umah je .. hehehe


Skrg ni aku masih terkial2 nak pasang alat2 mesin ni.. nak kena study la kejap.. yele, aku mana prnh guna lg kannn..


Ni ubat gas tu.. aku beli byk wooo.. rasanya satu tiub tu dlm rm5 kot.. ntah le, tak berapa nak ingat la pulak..




Pening jap.. sbb nak kena tau kat mana nak tuang cecair gas tu.. ahahaha..


Skrg alisya tgh tido.. so tak dpt buat ujikaji lg ke atas dia.. tggu dia bgn kang..



11 comments:

mamataya said...

cuba mu post setiap brg2 yg dlm tu..x nmpk arr dlm plastik.

a l y a a a h m a d said...

kak ana...mesin yang perangkap habuk kt living hall akak 2 bape RM???tq

aNa SuZaNa said...

ME..
mu nak gmbr satu2 ka.. kekeke.. belajar online namanya..kikiki

aNa SuZaNa said...

alyaa..
ahaha.. ubah tajuk ye.. yg kami pakai jenama coway.. dia lebih kpd membersihkan dan menyegarkan udara, so bila udara bersih habuk pun kurang.. nak perangkap habuk semata2 tu idok le kann.. kikiki

ummu said...

salam Ana,
OK tak mesin Coway tu, Ana?macam anak saya ni alah dengan habuk2.walaupun dah vacum habis kat umah ni, balik dari taska je, mesti meleleh air hingusnya.Tapi mesin air Coway dia,saya suka sgt.ciri2 keselamatannya utk kanak2 ada.

ejaMaria said...

guna mesin neb kat rumah?... atas arahan doktor ke?... hati-hati ye... sbb paed yg akak jumpa di pusrawi pernah ade patient yg guna neb dirumah tanpa kawalan doktor... last anak dia kritikal masa sampai kat pusrawi... sbb over dose ubat... kesilapan dia sbb lepas guna neb takde sape dengar 'lung' budak tu mcm mana... in case klu kahak banyak... ubat utk mencairkan kahak sgt perlu supaya kahak keluar... neb ni adalah gantian ubat batuk... yg mana ubat batuk diambil secara makan... manakala neb secara hidu... so take care sis... :)

aNa SuZaNa said...

Ummu..
Sgt ok.. Ooo pakai coway gak ye.. Bestkan coway.. Hehe

aNa SuZaNa said...

Ejamaria..
Thanks ye atas nasihat tu.. Ana br buat sekali je.. Pastu tak buat dah.. Refer terus kat doc je..

suhaimah abd rahman said...

Saye juge ade memiliki mesin nebulizer dirumah since baby saye yg sebulan berkahak teruk after kene prolonged jaundice. Kos ulangalik ke klinik adalah lebih tinggi dr memiliki mesin nebulizer di rumah.

So sesiapa yang berminat untuk membeli mesin nebulizer brand medel, saye ade buat promosi RM210 FREE POSTAGE! boleh hubungi saye utk sebarang pertanyaan ye! 013-3333062 (sms/whatsapp/wechat). Tq :)

Unknown said...

Sesiapa nak order mesin coway wasap sy utk pertanyaan ye! Area kl.
0132324760

Unknown said...

Sesiapa nak order mesin coway wasap sy utk pertanyaan ye! Area kl.
0132324760

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...