NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, October 06, 2010

MeNu aNaK2 aRiNi

Hari2 pening nak masak pe.. so utk itu aku pilih menu yg ringkas dan cepat.. hehehe.. Lagi pun laki aku tak mkn nasi bila balik dr keje.. jadi aku masak le utk aku dgn anak2 je mkn..

Walaupun laki aku tak mkn nasi time dinner, tp aku tetap masak nasi byk2 sbb aku mkn banyakkk.. kekeke.. sehari aku masak 6 pot kecik tu utk aku dgn 3 org anak aku mencekik.. abissss.. licinnnn.. kekeke..

Dinosour sungguh kan mak budak ni... badan kecik tp size perut cukup utk 4 org mkn.. muahahaha.. laki aku selalu komplen tau tiap kali nengok aku mkn..

" makan banyak..!! tp yg besarnye abanggg jugakk..!! " keh keh keh


Ni menu lunch anak2 aku.. share 3 org sekali mkn.. aku suap tiga2 sekali..


Pas abis mkn nasik aku sumbat lagi mulut diorang dgn pasta carbonara.. mkn le sampai kembong.. kekekeke

Aku buat sendiri tu tau.. cincai je tu.. tumis bwg putih guna 2 sudu butter, pastu masukkan susu full krim dutch lady setgh cawan, pastu masukkan whipping cream 2 cawan ( ikut suka kuah banyak mana).. pastu masukkan cheese yg ada.. aku masukkan parmesan dgn mozarella cheese.. taruk hot dog dan garam.. tungguh mendidih.. siappp..

Kalo takde whipping cream guna susu dutch lady je pun boleh.. pandai2 la ye.. ni style aku.. keh keh keh.. ok.. time aku pulak nak mamam..



7 comments:

-iLLa- said...

kak, 6pot????grrrr....bestnya anak2 pun sama mau makan....

aNa SuZaNa said...

illa..
yeee.. ana dgn anak2 kuat mkn.. tp lg kuat maknye la kannn

ummu luqman said...

salam ana.. nak tanya pakcik adam tu caj satu kepala bape ringgit?

aNa SuZaNa said...

Ummu luqman,
dia ikut apa pakej yg kita nak.. kalo nak complete dgn air sejuk + ais panas dan buah2an, dia cas rm16 satu kepala.. kalo set nasi je murah lg la kan.. leh nego2 harga dgn pakcik tu..

NASI BARYANI SEDAAAAAP... said...

Salam perkenalan. Best tengok Ana buat open house. Macam2 makanan ada. Mesti Ana jenis org yang suka jamu org makan.Sebenarnya Nisha ni pun caterer jugak.. Kalau Ana nak buat jamuan makan lagi nanti, cuba la order kat Nisha pulak.My blog http://nasibaryaninona.blogspot.com/

p/s: Nisha tau pasal blog Ana ni pun dari sepupu yang rajin cerita pasal blog Ana ni.

aNa SuZaNa said...

Salam kenal Nisha..
nisha buat katerer gak ye.. kat area mana tu.. leh la kami gi testing food.. hehehe.

Kami laki bini mmg suka jamu org mkn.. tgh murah rezeki ni baik di kongsi bersama2.. ye takk.. heehehe

Zazliza said...

A'kum Ana.Makasih krn jadi follower saya.Gembiranya I...Saya baru berjinak2 menulis blog.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...