NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Friday, October 08, 2010

BeRLaRi - LaRi DaLaM KePci

Tghari smlm hafiz bising nak mkn ayam kepci.. sikit2 ckp nak ayam kepci nak ayam kepci.. dah mcm astro dok ulang ayat yg samaaa je selagi tak dapat..

Kol 3 ptg aku call hubby aku mintak izin nak kuar.. ape2 hal aku kena mintak izin suami dulu.. baru berkattt.. hehehe.. dlm kol 3.40 ptg br kami kuar gi jumpa pakcik janggut putih tu..

Sampai je terus susun dulu bebudak ni kat kusi mkn dlm kfc tu.. alisya dgn hafiz aku kurung siap2 dlm baby chair.. Ain pulak di tugaskan utk buat la apa2 lawak bg adik2 dia hepi sementara aku beratur nak beli mknn..

Kebetulan aku dpt lak cashier yg baruuu bljr, so ambik masa lama sket la pulak nak dptkan order.. anak2 dah start memekak dah masa tu.. nak ayammm nak ayammm.. mcm le mak korang ni yang masak ayam2 tu sume.. ish ish ish..

Bila dpt je order kami terus ngapp ngap ngapp dulu sampai kenyang.. sume aku paksa mkn nasi.. paling kurang 10 suapan.. kalo tak jgn ngada2 le nak main2.. dok diam2 nganga mulut tu.. hehe


Ni tanda2 anak2 aku dah kenyang.. habis di ulinye wedges tu semua.. bkn dia pikir aku nak mkn ke hape ke kannn.. tak psl2 aku tak dpt mkn wedges.. huhuhu.. korang kijamm tau..

Ohye, tgh kami menyantap mknn kan, ada satu pompuan ca ya nun alif ni dgn anak2 dia sdg mkn ayam kepci gak.. dok dpn meja kami.. tepi meja pompuan tu lak ada sorang mak budak dgn 2 anak kecik sebaya Alisya dan Hafiz..

Tetiba yg sebaya alisya tu menjerittt kuat2 kesukaan.. biasalah kan, budak2 kalo dah happy mcm2 bunyi yg kuar.. yg tak bestnya ialah pompuan ca ya nun alif ni terus pandang tepat ke arah muka budak tu mcm nak telan hidup2 je budak tu.. maksud aku dia tak suka la bising2 ni.. bkn sekali tau dia pandang, berkali2 wooo.. tak reti2 nak cover line sungguh..

Huk alohhh, takkan tu pun ko nak marah kannn, dah namanya bebudak, len la org tua mcm aku ni terjerit2 kesukaan boleh la ko nak marah dan telan aku.. hehehe.. tp gilo ke hape aku nak wat camtu lak kan..:-p

Dan aku tak berkira psl bangsa apa pun, even kalo org melayu yg wat lagu tu pun aku tetap rasa tak best sbb ko phm2 la kalo org ada anak kecik ni.. sian akak tu.. dia dah cuba suh anak dia senyap2, tp budak tu dah nak jerit2 nak wat camne kann.. tu belum lg suara anak2 aku kalo menjerit.. mau histeria agaknye dia.. kekekeke


Elok je pompuan yg nak telan org tu kuar dr kfc, baru aku lepaskan anak2 aku main2 jap.. sementara tu aku sambung la mencekik.. aku pun lapar gak.. hehehe..


Alisya yg rasa seronok sgt2 dpt lari2 dlm kepci.. ewah ewahhh..


Kat laluan sempit pun hang nak lalu ye.. byk lg tempat luas nak oittt..


Huk alohhh, nak lalu gak tu.. terjerit2 suh ketepikan kusi tu..


Berlari2 camne pun tetap tergonggeng gak.. tp tak nanges sbb dia seronok masa ni..


Yang si kakak tu sbnrnya nak berlagak dgn beg baru dia.. beg Pororo.. ni kartun feveret anak2 aku skrg.. aku pun suka gak.. ahahaha..


Lari dan lari lg.. dah le ramai sgt org masa ni..


Time ni nak balik dah.. Ain bg arahan kat adik dia suh benti lari2.. garang woo kakak ni..

Sib baik pompuan garang tu takde, kalo tak abis kita berempat beranak kena telan.. ahahahaha.. jgn dia baca belog aku udah.. ngeee..






10 comments:

.:nhalilah:. said...

hepi budak2 ni ek.. ;)

eh.. ternampak pulak lecturer kat ukm dulu.. yang pompuan punjabi.. ni kat KFC bukit jelutung ke??

aNa SuZaNa said...

Nhalilah..
ha ah.. ni kat kepci bukit jelutong.. hehehe.. ada yg kenal rupanya.. patutla klik kat gambar tu td ekk.. ngeee

-iLLa- said...

adam pun suka makan ayam..tiap2 pagi pesan kt mama dia balik nanti mama beli ayam yer...
kalo tgk iklan punnk ayam...
addin kurg sket....

afie said...

kat mana beli beg pororo?

aNa SuZaNa said...

illa,
ahahaha.. nasib le kann.. janji mau mkn udah lee

aNa SuZaNa said...

afie,
ana beli kat geng fb.. klik link ni :

http://www.facebook.com/profile.php?id=530756542&v=wall&story_fbid=446381166542&il=0&ref=notif&notif_t=feed_comment_reply#!/boebii?v=wall

.:nhalilah:. said...

tu la pasal..

tengah2 scroll laju2 tetiba rasa macam familiar plak.. terus klik besarkan gambar.. sah betul.. hihi.. dia mmg dok bukit jelutong..

selalu gak terjumpa dia kat ara shah alam ni..

mamalisa said...

tu pasai gerun sikit nak bawak anak saya yg buas pi mkn kat restoran mahal2 takut kena camtu lah heheheh..haishh budak-budak kan tapi risau sgt kalau anak dibenci orang hehehhe.

so far selalu kalau anak notty kat restoran @ shopping complex ada je yg kata cute hmmm dalam hati x tahulah.

aNa SuZaNa said...

nhalilah..
tetiba je lecturer tu masuk blog ana kann.. kekeke

aNa SuZaNa said...

mamalisa..
pandangan org kan tak sama.. kdg2 luar nmpk lain, ntah2 dlm hati nyumpah2 je kot.. kikiki..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...