NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, October 27, 2010

aViLLioN PoRt DiCkSoN : PaRt 1

Haaaa.. baru nak citer pasal pre-holiday baru2 ni.. peginye pun sekejapan aje.. 2 hari 1 mlm.. mcm tak puas je rasanya.. tp sbb masa terhad so kira ok lah jugakkan.. dpt gak rehat2kan minda..

Minda je yg rehat, tp fizikal tak berehat pun.. dgn anak2 kecik mana ada istilah berehat kannn.. hehehe.. Ohye, masa kat sini kami 100% dok dlm bilik je.. tak sempat jalan2 sekeliling hotel tu pun sbb hujannnnn..

Masa pegi hujan, balik pun hujannnn.. sian anak2 aku, sibuk dok ckp nak korek pasir nak korek pasir.. alih2 dok memerap kat bilik je.. nak korek hapenye kalo hujan je kan.. korek hidung je le.. kekekeke..

Kami sampai dlm kol 4.30 ptg kot.. ain dgn alisya mood okey je.. tp hafiz lak merengek2 nak balik umah kakak nak balik umah kakakkk.. huk alohhh.. org syok bercuti dia nak balik umah lak.. ngade2 sungguh tau..!!


Ni kat lobby hotel.. tak ramai org time ni.. parking dia punyalah jauhh.. sian laki aku kepenatan menapak dr parking ke lobby hotel.. ish ish ish..


View kat area lobby..


Ini budak selsema yg merengek2 nak balik.. penatlah, ngantuk lah.. mcm2 woo alasan dia.. grrrr..


Yg ni lak sibuk usung payung ke hulu ke hilir.. tp elok jugak sbb cuaca pun hujan masa tu kann.. payung tu beli masa kat cameron highland..


Mak mertua aku memerhati gelagat cucu2nya.. yg anak2 dara tu berebut payung la pulak.. ish3x..


Niat kami ke sini sbb nak happykan anak2 dan org tua kami.. ^_^


Alisya yg jakun tgk lampu.. hehehe


Ni lah aktiviti dia sementara menunggu abah dia settle check in..


View kat bawah.. snap dr lobby jugak.. best betul tgk pool tu.. tp aku bln sabit merah la pulak.. ayakkkk


Ok.. ni sesi menuju ke chalet..

Masa ni kami bayangkan dekat aje chaletnya.. sekalinya ambik kooo, jauhhh.. aku dgn anak2 tak kisah pun jln jauh.. tp kesiannya mak mertua aku le.. semput dia nak berjalan kaki sejauh tu..


Melilau laki aku cari jalan.. mengah2 mak mertua aku turun anak tangga.. ingatkan dah nak sampai, rupanya kena turun tangga lg 2 pusingan.. ekkeke..


Uikkk..camne mak mertua aku leh menang dulu turun tangga neh.. ekekke


Dah abis turun tangga kena berjalan jauh lg.. wakakaka.. bila nak sampai bilik daaaa..


Kami melalui pool masa nak cari chalet.. skodeng2 jap kot2 ada sotong kering berjemur.. kang ketumbit lak mata pastu.. hahaha


Akhirnya dah jumpa laluan nak ke chalet kami.. unik kannn.. ada air dlm tempayan utk basuh kaki.. mcm org dulu2.. =)


Hahaha.. kena jalan jauhhh lg daaa... adeh laaa.. mmg mengeluh2 gak kami masa ni sbb tak sampai2 lg ke bilik.. dah le hujan renyai2 masa ni.. berlari2 le kami takut lebat lak kann.. kikiki


Uikkk.. tak sampai2 lg..


Hahhhh.. sampai dah punnnn..

Masa ni dah lebat sket.. tp aku bz snap gmbr jap.. dah le sambil dokong alisya masa ni.. laki aku lak bising2 ckp

" oiiii, cepat lee.. org nak tutup pintu ni.. sibukkk ambik2 gmbr lg..!!"

amboi banggg, main oiii oiii je yeee.. ewahhhhh.. hehehe


Ni nombor bilik kami.. kiri kanan takde org lain.. kami je area situ.. ok gak kan.. kalo terlebih bising pun org tak marah2.. hahaha..


Ni kad kami..


Ni yg ada dlm kad td.. tp syg tul tak dpt guna kupon bekfes.. sbb hujan lebattt keesokkan harinya, lgpun jauh sungguh nak gi restoren tu.. sian mak mertua aku nak jalan sejauh tu...


Ok.. masa masuk2 chalet ni terus jumpa dapur dulu..


Ni ruang tamu lak.. malap sket sbb tirai tak bukak lg.. alaa, lgpun mmg hari dah gelap masa ni..


Ruang tamu dr arah berlainan..


Kat ruang tamu ni ada satu katil queen size jugak tau.. sgt selesa bg yg ada keluarga besar..


Tv kat ruang tamu.. ada astro.. tp budak2 ni tension je sbb channel 613 takde.. hahhaha.. padan mukee.. kikiki


aksessori bilik air.. sume aku kutip wat koleksi.. hahaha.. jakun sungguh.. koleksi kononn, padahal sampai umah mende2 ni ntah ke mana2 ntah tercampak.. miahahaha..


Bilik air kat bilik kedua (mak mertua aku punya bilik)

Chalet ni ada 2 bilik dan 4 katil... 2 katil king 2 katil queen.. puas hati.. buleh berguling2 di mana2 aje.. hehehe..


Ni tub mandi bilik air kedua td..


Ni lak jakuzzi bilik air kami..

Syok betul anak2 aku berendam dlm ni.. aku nak berendam jgn harap leee.. baru nak masuk bilik air alisya nak nanges2 ketuk pintu.. huhuhu.. sadis sungguh..


Byk betul tuala.. semua kami pakai.. hahaha


Sinki bilik air kami..


Ni shower yg open nmpk langit..

Kalo hujan pun leh mandi hujan sekali.. kalo kapal terbang lalu, org2 dlm kapal terbang pun leh skodeng gak.. wakakakka.. tp aku segan nak mandi kat area ni.. ntah knp ntah.. maluuuuu....


Ni katil mak mertua aku.. selesa sgt2.. apatah lg dok sorang2 atas katil.. puas guling2 ni.. ekekke..


Ni katil kat ruang tamu td..


Ni katil tempat anak2 aku tido, lokasi di bilik kami jugak.. kecuali alisya sbb dia mana leh berenggang dr akuu..


Dan ni katil kami.. lawoooo kannnnn.. terasa nak terjun tiruk je atas tu..


Katil kami lg.. siap ada baju tido lg.. tp takmo pakai punn.. hehehe


veranda bilik kami.. tak sempat nak lepak2 sini sbb hujannnnn...



Veranda kat ruang tamu.. pun dpt lepak kejap2 je..


Pemandangan dr chalet kami.. air nak surut masa ni.. okey, nanti sambung part 2 ye.. byk betul gmbr..




6 comments:

MamaShiLa said...

owh...tidak kesabauan menunggu part seterusnya...cepatla cepatla..cepatla upload...hihihi...ana brp hinggit semalaman ni ana? cam mahal gilers je...

aNa SuZaNa said...

mamashila..
yg kami duduk ni ada 2 bilik dlm 1 chalet.. rege rm1600 satu mlm.. huhuhu

Janna Wan Muhammad said...

humangaiii...! mahalnyer! takmampu la bagi ahkak ni yg orang kebanyakan je....

tp mmg best nyer lah....kalu la boleh pegi hanimun ..besh nyer...anak2 tinggal,ekeekeke.

musha said...

mahainyeee..tertelan air liur bila tgk rege satu malam..tak termampu kak sha yg dalam golongan sederhana ni..

tapi tgk biliknye..hamboi2 betul2 cam bilik pengantin lebih2 lagi bilik tidur ana tu..

Boleh lah ana gi lagi sekali tak lama lagi,jangan bawak anak2..honeymoon untuk anak no 4..kekekke

aNa SuZaNa said...

Kak Janna...
sesekali takpelah kak.. kerap kali botak gak kepala.. ekekke..

dulu masa honeymoon pun tak mcm ni.. hehhee

aNa SuZaNa said...

mamashila..
uikk.. ntah bile le leh gi holiday berdua2an.. sbb kami ni tak leh berpisah dgn anak2 kalo gi bercuti.. rinduu je nanti kang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...