NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Friday, October 15, 2010

AkTiViTi Di PeTaNg HaRi

Masa dok umah flat dulu, aku impikan sgt situasi mcm ni.. situasi di mana tetiap ptg bg budak2 main sesuka hati.. main beskal di laman.. kat umah flat dulu mana leh wat camtu..

Tmpat nak kayuh beskal tu ada la, tp agak bahaya sbb mat2 nepal dgn negro banyakkk.. aku pun serammm je.. dah mcm kat obersi lak masa tu .. kekeke..

Alhamdulillah anak2 aku skrg seronok sgt dpt bermain hari2.. kalau dulu asyik main kat ruang tamu je.. kayuh beskal pun dlm rumah gak.. kayuh sket dah sampai dapur, kayuh lg dah sampai ruang tamu.. kekeke


Hepi sungguh dpt main kat luar rumah ekk..


Tapi nak bawaknye tak reti.. hahaha

Bawak moto pun tak reti mu duduk jelah dendiam yeee..

Termenung tgk abg dgn kakak dia main beskal.. siannn dia takde beskal.. huhuhu.. nanti mak belikan yeee.. mintak duit kat abah tauuu.. !!

2 beradik yg kesukaan... OOoo.. korang berlagak dgn alisya yee.. mentang2 le budak tu tak reti kayuh lg.. dush dush dush..

Amboii montotttt.. ni dah lain dah ni.. pompuan yg merempit bawak lelaki.. kekeke

Tgk diorang happy aku pun happy gak..

Tp dlm happy2 tu sempat lg aku bebel marah2 kalo diorang ni bergaduh.. cubalah main elok2.. asyik nak gaduhhh je le.. jap2 baik.. jap2 gaduh balik..

Hafiz dah bosan dah naik dgn kakak dia..

Dia bising2 nak kayuh beskal sendiri sbnrnya.. tp kakak dia marah2 tak kasi turun.. last2 aku jugaklah yg tlg sound sket... tu pun nak gaduh ke.. ayarkkkk..


Sesi main kejar2an.. alisya time ni dah rengek2 nak main dgn diorang gak..




So aku lepaskan je le main ngan diorang.. cumanya dia tak leh naik beskal la kann..


Gigih budak kenit tu kejar kakak dgn abg dia.. risau aku kot2 yg dua org tu terlanggar.. dah le alisya ni jln lom stabil..


Ha kannnnn.. kan aku dah kata, mesti terlanggar punya.. ni bukan sbb ain atau hafiz langgar dia.. tp alisya yg langgar tayar beskal hafiz.. tersadung.. kekeke


Meraung mintak di angkat.. uwaaaaaaa... hehehe


Aku pun angkat letak kat seat blkg Ain.. haaaa, baru le dia automatik diam.. kikiki.. kejap je pujuk budak sorang ni..


Amboiiii.. manjanyaaaa.. aku suruh kakak dia kayuh pelan2.. kang laju2 kang terpelanting lak budak tu kang..

Ntah apa2 cite aku pg ni kann.. kekkeke.. kelam kabut nak masak tghari sbnrnya.. ekekke.. okeylah.. kang aku sambung cite lain lak..


11 comments:

Suliana said...

salam singgah kak ana :-) rumah yang cantik, anak2 yang comel :-)

Iza Bakar said...

cute je. ana suka pakaikan anak2 ana baju kurung eh. cantik plak tu baju kurung:)

Rizziela said...

cute aja adik naik dgn kakak

ZuRin said...

Ana, kadang2 biler k.zurin baca entry Ana nih boleh membuatkan diri tersenyum sorang-sorang...ader2 ajer!

aNa SuZaNa said...

Suliana..
mekasih krn menyinggah.. hehehe..

aNa SuZaNa said...

iza bakar..
haah, suka pakaikan baju kurung dgn baju melayu.. ^_^

aNa SuZaNa said...

Rizziela..
macehhh aunty.. ngeee

aNa SuZaNa said...

Kak zurin..
ntah apa2 je kan entry ana.. merapuu je ..kikiki

.:nhalilah:. said...

dulu kita pun dok aparment.. ada pengalaman yg sama.. la ni dok umah bawah.. bila malam baru bawak masuk kereta.. nak bagi anak main kat porch..
ala.. sian alisya jatuh.. tgk dah ok bila kakak dia bawak naik basikal..

aNa SuZaNa said...

nhalilah..
kalo dok apartment mmg terhad ruang.. mujur tmpt ana dulu ada swimming pool..hehe

shabiela said...

comeynya alisya dok blkg.. heheheh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...