NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Thursday, October 28, 2010

aViLLioN PaRt LaSt

Ok.. sampai pun part last.. hehehe.. time ni dah nak check out hotel.. kami ambik late check out sbb nak tggu solat zohor dulu.. dah alang2 kannn.. kol 1.30 pm br kami kuar dr bilik.. time ni hujan baruuu reda..

Barang2 sume kami panggil bellboy yg tolong bawakkan.. senang sket sbb byk beno brg2.. masa pegi sket je.. time nak balik jd byk lak..

Maybe sbb byk baju tak berbasuh kot.. hehehe.. ke sebab aku lipat cincai2.. tu yg lebih muatan lak bila balik tu.. hahaha


Encik lelaki loceng sedang menyusun brg2 kat troli..

Bellboy tu maksudnya lelaki loceng la kannn.. hahaha.. dulu masa sekolah rendah aku selalu ingatkan yg selfish tu jual ikan.. so kalau org tuduh aku selfish masa tu mula la aku pening pale jap.. bila masa lak aku jual ikan kann.. ?? ekekeke..


Settle je susun barang beliau blah dulu.. kami lepak2 tunggu zohor.


Dak kecik kening terangkat ni asyik nak main pintuuu je.. terus aku halau main jauh2.. kang tersepit kanggg... sajeee je nak cari penyakit tau dia nih..


Hafiz yg moody sbb hingus dok melelehh je.. berairr je mata.. cian diaa..

Ok.. meh tgk apa jd dgn chalet ni sepanjang kami dok sini utk 2 hari 1 mlm.. ni kalo dok lama2 ni mau mengucap panjang pekerja2 ni nak bersihkan.. ekekeke..


Sisa2 mknn berlonggok kat meja tepi ruang tamu dpn pintu masuk..


Meja kat ruang tamu penuh dgn sisa mknn gak.. ekekeke


Kerusi rotan ni tempatnya bkn di sini.. tmpt asal di bilik kami.. tp saje kami kuarkan sbb nak kasi lapang sket kann.. ahaha..

Lantai pun bersepah sbb alisya tumpahkan keropok.. hehehe..


Haaa.. cantek tak katil kami yg asalnya sgt cantekk.. tu aku la punya keje tu..

Korang nak tau tak knp sampai jd mcm tu.. sbb kelambu tu menghalang angin kipas le.. panasss.. mmg le pakai ekon, tp kalo pasang ekon combine dgn kipas angin br syokk.. ehehehe..


Masa nak check out laki aku betulkan sket2 kelambu tu.. tak sampai hati agaknya.. tp tetap serabut gak.. ekekeke


Babycot yg tak pakai utk tido pun.. tp jd tempat letak mende2 lain.. hehehe..


Katil anak2 aku tido ..



Air laut surut time tghari.. ain siap komplen ckp kat abah dia " nape abah tak isi air dia..? " huk alohhhh.. ekekeke..


Kosongg je chalet2 berdekatan kami.. kalo cuti sekolah mesti penuh agaknye kannn..



Settle je solat zohor kami pun kuar terus dr chalet..

Sesi nak menapak jauh lg.. tp masa balik takde la terasa jauh sgt pun.. kalo org tua mungkin diorang terasa jauh sket.. yennadei.. apa daa aku ckp.. kejap jauh kejap tak jauh.. kekeke


Pengembaraan ke lobby pun bermula..

Laki aku dgn hafiz, mak mertua aku dgn ain.. aku dgn alisya dan kamera.. sian aku, takde sape nak snap gmbr aku.. laki aku ni bila di suruh baru mau snap.. huhuhu


Mertua aku dah jalan sorang2 sbb ain berlari kejar abah dia..



tak sampai2 lg lobby..

Nasib la jumpa lift utk naik ke tingkat 3.. so takdelah nak menapak 3 pusingan anak tangga mcm masa mula2 sampai.. yele, masa tu mana kami tauuu.. kikiki


Sempat skodeng pool yg smlm.. lengang takde org.. masing2 dah check out agaknya..


Si kenit ni kuar je dr lift aku terus lepaskan dia jalan sorang2.. seronok betul dia..


Sesi menyemakkk di area lobby.. kekeke.. riuh sungguh bebudak ni..


Ain dan Hafiz..

Masa ni aku dah susun alisya sebelah ain.. tup2 masa nak snap dia dah lari ke tempat lain.. payah tul nak snap gmbr diorang bertiga.. huhuhu


apa mende lahhh yg alisya mintak dr kakak dia tu..



Menunggu abah dia dtg bawak kete..


Tunggu jugak.. baru aku perasan yg aku pakaikan hafiz dgn seluar ain.. sbb hujung seluar tu ada ropol2 sket.. kekeke.. nasib baik tak perasan sgt..


Suka dgn gmbr ni.. alisya sejak 2 menjak ni suka peluk kakak dia mcm ni..





Lastly, mak mertua aku.. tp salah pilih tempat posing la makkkk.. menyemak je beg2 org lain tu.. ekekkeke..

Bg aku avillion sgt best.. dulu kami hanya bermimpi je le nak ke sini.. Alhamdulillah dpt jugak sampai ke sini akhirnya.. rezeki.. ^__^



17 comments:

ana said...

ganasnya ana tidur...ekekek....
mesti housekeeping masuk ngemas tu mengucap panjang....tp okler tu kan...bayar apa...bkn free...

Zana said...

mmg beza betoi keadaan bilik time check-in & check-out kekekekeke..
ala buat apa nk susah2 kemas, karang diorang salin gak menda2 tu kan, best gak avillion ni....berapa harga chalet ni per night ana?
seluar hafiz tu mmg tak prasan ada ropol2, tp lps ana mention terus asyik perasan je wakakaka

aNa SuZaNa said...

kak neisya..
ana tido ke alisya yg tido ? kekeke itulah, watpe ssh kemas2 balik.. kita bayarrr kan.. kikiki

aNa SuZaNa said...

Zana..
satu mlm rm1600 psl chalet ni 2 bilik.. sesekali boleh le.. fengsannnn

.:nhalilah:. said...

budak2 mmg suka tido lasak kann... kejap kat sebelah kanan.. kejap ke kiri..

perrghhh.. rege dia satu malam.. boleh tahan.. iye la.. sekali sekala kann.. asalkan service tip top cam rege takpe.. berbaloi..

mamalisa said...

masyaAllah korang ni..harusla housekeeper ngutuk kaw2 kat korang nih..muahahhahaa

rugi wooo x mandi pool.ada 3 pool tu..hehehe

mmg best avillion ni.

joinla club.mmg x rugi..saya masih ada 2 days complimentary to finish off. Nak join habaq kat saya no nanti ai introducekan *wink*

mamalisa said...

rm1600 1 nite *pengsan*

saya takut nak duduk chalet..takut tsunami..leh pk camtu x? dgn bunyi ombak tu eee seriau je takut hanyut ke launtan sumatera..kihkih

so duk kat garden chalet je kuikui

ieena's said...

Salam..
saya pun penah stay kat avilion..best..anak2 suka sb leh tgk ikan berenag2 juga..tp kalau musim ujan agak menakutkan juga...

nadia said...

avillion mmg terbaik!

aNa SuZaNa said...

Nhalilah..
anak2 ana sumeee tido lasak.. alisya kecik2 dah byk kali jatuh katil..

** mujur service hotel mmg tip top

aNa SuZaNa said...

Mamalisa..
cuti pendek sgt.. camno nak terjun pool.. kikiki..nnti kalo kami nak gi lg leh la mintak mamalisa introduse ye.. yihaaaa

aNa SuZaNa said...

ieena..
bestkannn.. ana pestaim gi situ..

aNa SuZaNa said...

Nadia..
Ooo.. dulu hanimun situ ekk.. bestnyeee

yakida said...

Ana..
Akak dulu pun lepak avilion masa hubby tgh kursus.. tapi takle duk kat atas air.. seram sebab tgh ngandung time tu.. hehehe.. bestkan duk avilion... bilik yg sgt cantik dan mendamaikan...

eynda said...

Rindu avillion huhu....lepas ni chek-in kat mana pun nak tiru ana la...snap gambar katil sebelum check-out hahahaha...

Ana Suzana said...

Yakida..
avillion mmg best walaupun baru pestime ana dtg.. masa kecoh pasal tsunami dulu mmg gerun la jugak kannn..

Ana Suzana said...

kak eynda..
sila tiruuu.. kekke.. org ada anak2 ni lain sket.. mau tak rupa bilik dah pastu.. kah kah kah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...