NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Saturday, January 02, 2010

DeDiKaSi SeMpeNa TaHuN 2010

Sebelum bercerita panjang lebar, nak ucapkan dulu Selamat Menyambut Tahun Baru pd semua blogger dan pengunjung setia blog Ana..

Berlalu dah pun thn 2009..cepatnya masa berlalu..umur juga semakin meningkat..dosa pula tak terhitung byknya..huhuhu..moga di ampunkan..

Anak2 juga semakin membesar...wahhhh..setahun berlalu mcm tu je..pantas sungguh..!! azam thn lps tercapai ke tak..?? ntah..aku jrg fikir psl azam..yg aku tau, biarlah segalanya berakhir dgn kebaikan...kegembiraan..dan kebahagiaan..


Suami tercinta..

Dia lah insan yg satu2nya bertakhta dlm hati aku..yg menjaga aku dan anak2 dgn baik...aku amat2 menyayangi dia sepenuh hati..aku pasti, sesiapapun akan mengatakan sedemikian utk insan yg kita sayangi.. aku harap dia juga menyintaiku lebih dr aku menyintai dia..(jiwangg ni..huhuhu)

Segala susah senang kami lalui bersama..dan kami sama2 menerima kelemahan dan kekurangan yg ada pd diri kami..yess..alam rumahtangga mmg takkan sunyi dr bermacam2 dugaan..ada pahit, ada yg manis..dan dugaan itulah yg akan membuktikan sejauh mana kita menyayangi psgn masing2..

Doakan jodoh kami hingga ke akhir hayat ye..Aminnn...


Puan blogger..

Aku...terpulang kat korang nak nilaikan aku camne..hihihi..malas nak masuk bakul angkat sendiri kan..thn ni umur dah 29 thn..tp ketinggian tak pernah bertambah..katik ajee..huhuhu..tp takpe..biar katik asal comel..miahahaha..kan dah masuk bakul..korang tlg angkatkan bolehh..??kikiki

Thn ni aku takleh berazam tmbh anak..yelahkan..demi menjaga kesihatan, aku di sarankan berehat dulu selama beberapa thn..tp kalau tetiba teringin nak anak kecik balik, anytime leh buka iud tu balik..hehehe..tp skrg lom terfikir lg..

Niat aku utk thn ni nak jd yg lebih baik..nak jd ibu yg baik..nak jd isteri yg terbaik..nak bljr masak best2..sbb nanti dah pindah, dapur dah cantik, tp setakat masak sardin je tak best gak kan..teringin nak join kelas masakan, tp anak kecik2 lg..takleh tinggal..so, mengharap resepi dr internet jelahh..

Aku masih lg jenis yg kuat mkn..malah melampau2 lak skrg ni, pg2 buta pun leh mkn berat2 lg..maybe sbb breastfeed alisya kot...hmmm..tak kisahlah..apapun, aku harap thn ni segalanya bermula dan berakhir dgn kebaikan..moga di permudahkan segala urusan..

Aku syg suami dan anak2 aku..


Ain masa baby..


Ain sekarang..

Tak sangka anak sulong aku ni dah nak masuk 4 thn..21 januari ni genaplah umur dia 4 thn..anak manja abah dia ni..tak sabar2 nak sekolah dah dia ni..dan yg terbaru, dia tak sabar2 nak jumpa doktor gigi..

Padahal lom pernah lg nak bawak jumpa doktor gigi..takuttt... sbb dia kan jenis penakut jumpa doktor..tup2 dia request nak jumpa doktor gigi..kikiki..yelah nakkk, nanti kita set appoinment dgn doc gigi ye..

Mak harap kamu membesar jd anak yg baik..jd kakak yg baik..dan sekarang perangai dia sgt2 di senangi sbb dah jaranggg buat peel yg menggeramkan hati kami..sukaaa sgt dgn perubahan dia skrg..dah makin matang dan bijak..mak sentiasa doakan yg terbaik buat anak2 mak..

Sayangggg kakak...


Hafiz masa baby..


Hafiz sekarang..

Ni budak sgt2 tak terduga peelnya..adakala dia baikkkk sgt..ada kala dia cengenggg sgt2..suka memberontak..baring2 atas lantai kalau apa yg dia nak kami tak tunaikan..malu makk nakkk, especially bila buat aksi guling2 kat shopping complex..huhuhu..

Dah susut sket bdn dia..dulu chubby sgt2..mak juga doakan yg terbaik je utk anak mak ni..moga cptlah hilang peel kamu yg luar biasa tu..gerammm tauuu..kdg2 sentiasa menguji kemarahan aku je..kang laju je tgn ni nak mencubit..huhuhu..

Dia ni takleh di marah sket..kalo kena marahhh, terus mintak susu..yeee..SUSU..pelik aku, tiap kali kena marah mesti nanges2 nak minum susu wlpun masa tu br lps menyusu..amat sensitif hati dia skrg ni...apapun mak harap dpt jd ibu yg terbaik buat kamu bertiga..insyaAllah..


Alisya slps beberapa minit di lahirkan..




Alisya sekarang..

Mak sukaaa tgk korang happy mcm ni..maknanya mak berjaya jd yg terbaik masa tu..maknanya bkn setiap masa la kan..huhuhu..kdg2 sifat suka meleter tu tak dpt di elakkan..sbnrnya bkn berleter , tp nasihattt..hehehe..

3 org dah rupanya anak aku..kalau boleh nak lg 10 org..huhhh..sempat ke sblm expired date ni..tak pun tak panjang umur ke..huhuhu..Oh tidakk, sgt2 tak dpt bygkan kalau aku pergi dulu ketika anak2 masih memerlukan aku..sedihnyaaaa..

Mak sentiasa berdoa agar dpt membesarkan korang dgn sempurna..moga anak2 mak menjadi anak2 yg soleh dan solehah..Aminnn Ya Rabb..Lindungilah anak2ku dan keluarga ku dlm Rahmat Mu Ya Allah..


Kenangan pahit / manis 2009 :

~ awal bln 5 aku dah start mengaktifkan diri utk berblogging semula slps sekian lama menyepi..

~ Bln 5 juga tragedi kereta kena curi dan di bakar berlaku...dugaannn..

~ bln 5 juga kami eksiden di highway MRR2..takde kecederaan, Alhamdulillah masih di pnjgkan umur... tp mpv kami yg cedera..

~ awal bln 6 aku melahirkan puteri yg lahir pd bln yg sama dgn aku..akhirnya aku ada geng utk celebrate besday sama2..hehehe..

~ bln 6 juga renovation rumah start di jalankan..sepatutnya berakhir bln 10..tp smpai skrg belum siap spt yg di jadualkan..xpelah, asal berjalan lancar sudahh..!!

~ Rezeki kami bertambah murah sejak beranak 3 ni...Alhamdulillah..berzakat juga tidak di lupa..baru berkat rezeki yg di perolehi..

~ Ketika lahirnya alisya, aku begitu struggle utk menjadi ibu yg terbaik pd anak2 aku..nak jd ibu yg adil dlm bahagi kasih syg ni bknnya mudah..sesiapa yg follow cerita blog aku ni tentu tau kisah suka duka aku membesarkan anak2..moga aku dpt jd ibu yg terbaik buat mereka..

~ Lg satu, tak sabarnya nak pindah umah..br ada semangat kejiranan sket..skrg ni sume buat hal masing2 je..hihihi..

~Oklah..tak tau nak cite apa dah..apapun..slmt thn baru semua...!!


4 comments:

ibu 2AZ said...

3 org anak lain karenahnya kan..ermm samalah kite..ada ms mmg menguji kesabaran ssgt..btw..u beli umah wich area..

aNa SuZaNa said...

Ibu 2az..masing2 dgn karektor masing.. Tp srnk sgt bila dah ada 3 org anak ni..ohye , umah kami kat sunway alam suria.. Dpn uitm puncak perdana dan sebelah cahaya spk..

shabiela said...

ana, mu mmg sbr dgn 3 org anak kecik.. sha dgn 2 anak pon dh x trkawal.. darah tinggi naik sokmo.. ekekek..

aNa SuZaNa said...

uik sha..
sabar pun ada had nya..kdg2 hilang sabar gak..kikiki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...