NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, January 11, 2010

CeRiTa SaBtu

Hari sabtu tak byk sgt aktiviti yg di buat..
Tp seharian jugak la kami ada kat luar.. mlm br ada kat umah balik..ehehe..

Aktiviti bermula slps zohor.. mlm sblm tu dah rancang nak kuar pg kol 11.. sbb kononnya nak gi try mkn meatball ikea yg femes tu... tp apakandaya, anak2 tido sampai kol 11.30 pg br bgn..

Bkn apa, kol 3 ptg hubby ada urusan kat bandar sunway...uhuhuhu... so kami mkn tghari kat secret recipe di Amanpuri jelah.. aku mkn Dory steak..yeke.?? ntah le, tak ingat nama menunya.. tp ikan dory la mendenye..

Budak2 mkn nasi ayam kfc yg aku tapau kat Kfc sebelah secret recipe ni je.. selamba badak je bawak masuk mknn luar wlpun dah maklum di larang bwk mknn dr luar..

Pulak tu siap hidang nasi tu atas meja lagi..sbb nak suap budak2 ni kan.. Takkan nak sorok2 bwh meja lak.. diorg just pandang tanpa kata apa2 sbb kami regular customer.. berani le tegur2.. ehehehe..


Pas mkn terus ke bandar sunway dgn berpandukan GPS.. kami ni kalo tak guna gps mau menyasau entah ke mana.. malas nak buang masa pening2 pikir jln.. tp kdg2 gps ni pun mengong gak.. ada jln mudah di bg jln susah..ada jln dekat di bg jln jauh.. grrrr...

Kami ke bandar sunway sbb nak gi kedai tayar.. hubby nak tukar rim mpv.. sbb rim yg asal ada problem sket.. sbb kalau hujan je, akan ada air yg bertakung kat celah2 antara rim tu.. rim tu mcm ada longkang sket..

Yang tak phmnya, air yg bertakung tu ttp tak mau kuar sdiri even tayar tu berpusing laju.. musykil tul.. dan bila air bertakung kat rim, maka effectnya ialah, kete akan bergegar bila bawak 14o km/j .. tu yg hubby buat keputusan tukar rim baru tu..


Kami anak beranak duduk dlm kete je sepanjang keje2 penukaran rim tu di buat.. hubby sorg je kat luar.. alisya syokk main penutup botol susu.. kekeke..


Ni rim baru yg dah di tukar..
berkali2 laki aku dok tanya aku " cantik tak yang..? " ( rim tu ler ).. cuba ckp " ayang cantik la.." kan besttt.. ekekekke


Ain br bgn tido..pastu sibuk nak berak la pulakkk..

Gambar hafiz ada snap, tp kabur la pulak..cehh.. ohye, aku dgn ain berbaju sedondon masa ni.. mmg sama sebijik baju kami..

Aku beli online je dr member facebook.. Baju tshirt muslimah.. cantek baju dia tau..ni je yg dpt sedondon.. huhuhu..tp syg la, takde gmbr kami berdua time pakai baju ni..

Lps settle je urusan tukar rim dan urusan ain qada' hajat, maka kami pun bertolak ke puncak perdana.. apa lagi.. tgk rumah le.. setiap mggu mesti gi tgk umah.. bila lahhh nak pindah ni..

Dulu bkn main advance lg aku menjemput kwn2 utk house warming rumah.. sekalinya smpai skrg lom pindah2.. malu aiii.. kekeke...


Kali ni aku tak terus masuk rumah baru.. tp aku terus bawak anak2 aku main2 kat playground dpn rumah.. mmg niat aku nak bg diorg main puas2.. biar hubby jelah pi buat inspection rumah..


Rambang mata hafiz nak main mana satu... tp dia setia pd slide je.. yg lain2 dia main kejap2 je.. dia lebih suka main gelongsor..


Alisya ttp muncunggg je.. sian xdpt main.. hang kecik lg nak oitt..


Dia berani main gelongsor yg rendah je.. gelongsor yg dlm terowong yg pusing2 tu dia tak mau.. takutt..


Happynye dia.. ni yg aku nak.. aku lebih suka bwk anak2 main dr bershopping.. kalo shopping pun aku suka shopping utk anak2 je.. utk diri sdiri kuranggg.. seriuss..!!


Kakak yg lg byk abiskan masa main buaian dr menan lain.. pulak tu suruh aku hayun laju2.. eiii, aku yg gayat tau.. yg dia mengekek2 ketawa..


Sambil snap gmbr anak2, snap gmbr rumah sekali..
Ni pandangan dr playground..


Hafiz tak main buaian pun..sbb dia gayat.. menjerit2 bila aku angkat dia nak masukkan dlm buaian tu.. ain panggil buaian ni buaian spender.. ekekeke..


Gmbr syok sendiri.. tgk alisya tu, masam bkn main lg tau..!! br perasan, ada anjing pakai spek dok intai2 la pulak..


Buat camni berani lahh.. suruh duduk dlm buaian takmau.. apa kes anak lelaki penakut ni.. huhuhu..


Pastu suruh diorg main jongkang jongkit.. malangnya aku yg terpaksa dok goyang2kan sbb diorg tak mampu nak gerakkan sendiri.. ringan sgt kot.. ehehehe..


Ala hafizzz.. ketotnya mu nakkk.. ekekeke..


Tension je minah sorang ni..


Pastu hujan mula mcm nak gerimis.. aku ajak le budak2 ni masuk rumah sblm lebat.. tp hafiz taknak..sibuk nak main lg.. dia pun lari jauh2 gi tmpt menan lain lak.. ewah2 ini budakkk..


Yang si kakak sempat mintak main buai utk last round.. tunaikan jelah... kang dah pindah hang mainlah smpai jemu ye nakkk..


Ni kat area pergola dan dpn pond..


Hubby sibuk nak siram rumput..
Time ni ada kontraktor yg bikin umah ni.. mcm2 perkara yg hubby dok bincang dgn dia...

Pastu kami pun beransur dr umah br.. nak gi mkn dan solat maghrib.. kami mkn kat bukit jelutong.. tp bkn kat restoren kayu manis.. kali ni kami gi restoren san francisco je.. tak ambik gmbr pun sbb dah keletihan..

Pastu apa lagi..balik lorrr.. penat gile lahhh..

Ni lah baju yg sedondon dgn ain tu..ehehehe..

Okey.. sekiannn..


8 comments:

eynda said...

Kita ni kan memang banyak persamaan tau....rumah dekat2....weekend makan kat SR...menu sama muahahaha....pegi SACC Mall hari yg sama :-p

Syoknya playground dekat dgn rumah....kami kena jalan jauh skit...best jugak ek pakai sedondon dgn anak...cuma jenuh nak cari size utk akak la :-D

aNa SuZaNa said...

kak eynda..
tulah kan..cumanya tak bertembung sama2 je..kekeke..

playground umah akak jauh ekk.. tp mesti view nak ke playground tu sgt cantek kan..huhuhuhu..

Nieza Ishak said...

ana,

bak mai link baju tue ..
nak usha

IdzaLia said...

lawa rim tu.. best tgk anak ramai ragam pun mcm2 kan..

aNa SuZaNa said...

idzalia..
lawo ekk rim..ehehehe..anak ramai mmg best..tp 3 anak lom cukup ramai.. :P

aNa SuZaNa said...

neiza..nanti ana bg link ye..nak cari balik link tu

Anonymous said...

blogwalking,,

anakx lucu2 ya mba'.. hhe

yusri-outsider.blogspot.com

aNa SuZaNa said...

yusri..
lucu banget...kikiki..thanks...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...