NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, January 12, 2010

OrDeR BaRaNg BaSaH

Time malas nak kuar beli barang basah, aku pun apa lagi, call ajelah tokey kedai brg basah tu.. Lagi pun hujan lebat kan, takkan lah nak angkut anak2 sume time2 gini kan..

Apa lagi, angkat gagang tepon umah, dail nombor hp tokey tu dan main sebut je apa yg aku nak.. padahal aku tak listkan pun sblm tu.. main sebut apa yg terlintas di fikiran je..

15 minit kemudian brg2 tu pun sampai dpn pintu rumah.. tiada cas penghantaran pun.. tp kena terimalah apa yg dpt kan.. takkan sama kalo kita sendiri yg memilihnya dpn mata..


Ni ikan kembung yg aku dpt.. mata ikan dah merah2, perut ikan dah lembik2 dan siap ada yg pecah perut lg..hehehe.. hantam sajelah.. nak wat camne kan..


Ni lak ayam sekor yg aku order..suruh potong siap2, senang keje sket, tinggal nak cuci je lg pastu...


Tengokkk.. di campur sume sekali dlm tu.. kekeke.. dah mcm cite musang berjanggut lak sbb aku kena asingkan setiap yg bercampur..


Total sume rm55.20.. betul atau tak aku tak kisahlah.. niat sedekah je kalo terlebih kira.. sbb ianya dah cukup memudahkan keje aku yg susah nak kuar dgn 3 anak utk beli brg dapur..

Kalau dah pindah nanti dah tak dpt nak order2 brg basah dah.. nak order McD atau pizza pun tak dpt kot sbb masih belum ada servis penghantaran utk area situ..huhuhu.. kena rajin2 masak la pasni..

Kena standby stok sardin byk2 la pasni, kot2 tak dpt kuar gi beli brg2 dapur kan.. hehehe.. td aku cuma masak sambal ikan, sup sayur dan ayam goreng je..


6 comments:

LiAnA said...

cam mcd lak ada delivery servis keke.. tp kalau terdesak boleh ler kan.. dr nk ngangkut budak2 tak berbaloii hehe

aNa SuZaNa said...

mcd mmg selalu sgt kak..tp kalo dah pindah umah br kang, rasanya kwsn tu lom lg termasuk utk penghantaran mcd.. huhuhuhu..

eynda said...

Pindah rumah baru nanti mesti kena rajin masak kan....bila ingat nak pindah ni buat akak panik...banyak benda akan berubah huhu....

aNa SuZaNa said...

kak eynda..
bkn tu je..lg panik waktu nak transfer sume brg.. mana nak packing lg, kemas umah lg, pastu nak susun atur semula brg2 yg dah di transfer, kita yg pompuan ni le byk keje..

tu blm campur anak ngacau lg tu..

shabiela said...

ana, umah br nnti kalo x smpat bli brg dapur, kak eynda kan ada.. ekekek...

aNa SuZaNa said...

Sha..
kak eynda lmbt lg la pindahhhh..huk huk huk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...