NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, January 11, 2010

aHaD @ SaCc MaLL

Selit jap..Oooo..tu ke Anggerik Mall yg tak bape best tu..


Ok..sampai pun kat Sacc mall.. ni kali kedua kami sampai sini.. wlpun tau takde yg menarik sgt kat sini, tp kami pegi la jugak sbb nak isi perut dan isi masa lapang..

Walhal kat area kami byk mall best2 mcm kat mutiara damansara.. bkn jauh pun dr rumah.. Tp tau jelah kalo weekend, nak masuk ke dalam tu jem.. kitorang yg dok dekat pun terasa jauhhh je kalo nak gi ikea or the curve tu..huhuhu


Tempat pertama yg kami singgah utk isi perut..hehe.
Pestaim mkn kat restoren ni.. memula mcm nak bangkang je bila hubby nak gi restoren ni.. dlm hati aku " apekejadah mkn mee..aku dah le lapar nasik..huhuhu" dlm hati je ye..

Pastu bila tgk menu dia sgt best dan ada nasik, terus tersenyum dan menonongg(meluru) je masuk dlm restoren tu.. cari tmpt duduk yg selesa sket.. tu pun siap gaduh jap dgn hubby, yelah, aku nak dok sini dia lak nak dok sana..haihhhh.. gaduh2 manja ye..


Ain yg sibuk nak mkn mee.. aku pun tak tau nama spesifik mee tu.. main tunjuk gmbr je.. aku orderkan nasi goreng cina gak utk dia dgn hafiz.. pastu aku lak order lamb chop.. beriya2 nak mkn nasi kononnnn, nmpk menu kambing terus lupa nasik.. kekeke..


Hafiz yg mula nak wat perangai.. Peel dia skrg ni kan, kalo masuk je kedai mkn terus ckp " mamaaa..kenyang.." dia akan sebut berulang kali.. aku ckp la baik2 dulu kan dgn dia.. pujuk elok2..

Tp kalo smpai tahap takleh di kawal dah, aku jengilkan mata jelah.. ala2 mcm mata nak tercabut gitu..ekekeke.. malas nak membebel byk sgt.. tp kadang2 membebel la jugak.. :P


Ain minum air coklat shake.. sodappp... sbb aku yg abiskan air dia.. dia minum sket je.. pastu byk minum air masak..


Jeng jeng jengggg... ni air yg aku order.. air sunrise tak salah aku nama dia.. sedappp jugak.. gabungan air mango, oren dan strawberry sket.. so masam2 la rasanya.. nyum nyummm..


Nasi goreng cina yg aku dah rosakkan hiasannya.. dah suap2 br ingat nak snap.. huhuhu.. Bila lamb chop aku sampai lg laaa aku lupa nak snap.. sbb sedap sgt.. ekekke.. hubby tukang jamah2 je.. sbb time tu blm waktu utk dia mkn berat..

Aku jugak kena abiskan mee yg ain order tu.. dia mkn sket je pastu kenyang katanya.. so aku offer diri utk abiskan.. lamb chop dah tentu aku yg abiskan.. air lak sekali 2 kena abiskan.. fuhhh, gila tamakkkk..

Laki aku siap ckp direct lg.. tak tapis2 punya.. sbb dah biasa gurau senda kan.. time sibuk aku abiskan mknn2 tu, dia selamba je ckp :

" tgk dinosour mkn... " huhuhu.. kijammmmm..


Alisya gelakkk je time daku tgh mentekedarah..


Mula berubah dah muka..
sebabbbb..dia nak berakkk.. merah2 muka meneran.. ekekeke


Ok dahhh.. abis dah berak.. muahahaha.. saje je tau bg mak dia keje.. yelah kan, dah sdp2 mkn best.. pastu kena hadap taik dia lak.. huhuhuhu..


Pas settle je kat toilet terus mulakan aktiviti merayap..
ada pameran dan jualan brg letrik kat ruang legar mall ni. tak beli apa2 pun.. pastu terus naik tingkat atas lak..

Time ni hubby dah mula bosan dah.. agaknya takde port dia nak singgah kot.. bila tgk muka dia boring je, cpt2 aku jauhkan diri dan zasss terus ke poney.. yelah, kang kalo aku berhampiran dgn dia masa tu, elok je kang dia ajak balik.. mana besttt.. huhuhu..


Aku singgah sini.. takde dlm perancangan pun sbb aku mana tau ada poney dlm ni.. ambik baju utk budak2 ni sorg 4 helai.. baru adil kan.. terbang dlm rm300++ .. pitam jap.. wlpun elaun ku makin susut, tp puas hati sbb aku suka beli baju utk anak2..ohh ye, tu gmbr google je..

Lama gak aku kat dlm ni.. anak2 lak sume dgn aku.. hubby merayap sorang2 kat luar.. pas kuar dr poney konon2 nak cuci2 mata kat Anakku pulak.. tp hubby ajak berambus daaa... sob sob sob.. tak bg chance langsung nak masuk dlm.. cehhh... hehehe..


Nak elak hafiz jln jauh2 dr kami, aku suruh dia ikut aku tolak alisya je sepanjang masa.. so dia akan menempel kat bahagian situ setiap masa..


Si kakak takyah risau sbb dia mmg takkan gi jauh dr kami..




Singgah kat kedai ni jap.. tgk tu, hubbyku keboringan.. aku kalo dia jak gi Lowyat laaaaagi boringggg.. sanggup je tak ikut dia gi lowyat.. ekekkee..

Apa lagi.. kuar jelah dr mall ni.. time tu hujan lebat betul lah..dah le parking kat luar.. huhuhu.. kami transfer anak sorg2 dlm kete sbb tak bawak payung kan..

Sblm balik kl, kami gi singgah kedai mkn abg kpd hubby aku.. kat area world wide bussiness park kot.. hubby dgn ain je yg turun kete.. aku dgn alisya dan hafiz membuta dlm kete..


Pas maghrib terus bergerak menuju ke kota damansara.. sbb nak cuci kete lorr.. kotor sgt..


Kete sdg di sabunkan..hehehe..


Ain jakun sket nak pegang sabun2 tu..


Hafiz elok lak diam masa ni.. sbb biasanya dia melalak sakan time org tembak air kat kete..


Opss.. ni pehal lak ada duit muka aku ni.. tersalah entry ni.. kekekeke..


Ni gmbr2 yg ain snap masa kat tmpt cuci kete tu..
Saje aku wat dlm bentuk2 gini.. dah takde keje la tu..


Sape ntah pompuan kat dpn tu..sibuk je tawww..!!


Ni lagi.. hehehe.. nmpk sekali jurugambarnye..


Hubby tgh monitor pekerja2 tu lap kete dia.. settel je cuci kete terus balik umah.. letih dah wlpun aktiviti tak byk.. sbb kat rumah lg byk keje yg menanti.. huhuhu..

** baju bunga2 yg aku pakai tu, aku beli tmpt yg sama dgn baju yg sedondon dgn ain tu.. aku beli kat SINI


8 comments:

ammi said...

Kereta family ana the best!! Si Feesa suka benor..sebab ada pintu magic katanya!

aNa SuZaNa said...

ammi..
kelakar bila dia kata magic tu.. kekeke.. neway, thanks MI.. byk lg kete yg best dr kami..:)

IdzaLia said...

barulah boleh tengok anak dara kak ana tu senyum.. comei pun alisya senyum..

aNa SuZaNa said...

idzalia..
tu la psl..sgt2 mahal senyuman dia tau..hehehe

iNa said...

yey...alisha senyum...cute... :P .....
syoknye jln2 kan.....

aNa SuZaNa said...

Ina..
rajin2 senyum jugak ye..nanti baby lahir senyumm je..ehehhehe..

eynda said...

Ana pegi SACC petang ek...tengok kat parking tu dah lengang....masa akak nak balik tu parking sesak!!

aNa SuZaNa said...

kak eynda..parking adalah penuh dan sesak..lupa nak bgtau yg tu gmbr googled je..ekekeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...