NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Friday, January 15, 2010

BiLa aKu BuaNg SaMpaH..

Opsss.. tajuk entry tu aku tak tanya korang bila aku buang sampah tau.. sila baca tanpa ada tanda soal..hehe...


Byk tul sampah kan.. aku ikut mood la, kalo time rajin aku buang 2-3 kali seminggu.. time aku malas hanya sekali je seminggu.. tp rasanya byk malas dr rajin.. kekeke..

Pagi tadi lps hubby aku bersiap2 nak pi keje, aku suruh dia tolong buang.. mmg dah agak dah jwpn dia.. tp saje je nyakat.. kekeke.. jgn harap le dah pakai smart2 pastu kena buang sampah.. hahaha..

Sudahnye, ahkakkk jugak tau.. muscle pun dah timbul2 akibat dr angkat berat2.. kekeke.. ok.. aku tipu.. hehe.. kena rajin minum susu la hari2, kang osteporosis (ye ke ejaan ni) lak..


Sblm sampai umah sampah, akan lalu kat dpn lift ni dulu.. ni lah lift kami turun naik hari2.. kenangan pahit aku bersama lift ni ialah sewaktu bungkusan pop corn anak aku terjatuh kat lantai lift..

Pastu, seseorg yg berada bersama2 dgn aku dlm lift ni baik hati tul tlg.. sob sob sob.. bkn sedih terharu tauu.. tp sedih + gerammm.. ada ke patut dia sepak guna kaki je bungkusan pop corn tu kuar dr lift..ape slhnya ambik guna tgn dan hulur elok2 kat aku.. cissss...!!!

Sampai hati tul.. aku takkan lupa muka dia sampai la aku terminum air yg ada semut, pastu maybe aku akan lupa balik kat dia kot.. yeee.. dia adalah lelaki.. tua dah punnn.. tp tak le tua sgt.. ok..stop.. !!


Ni tmptnya.. tmpt aku buang sampah..

Ain sgtlah menyibuk tau.. hafiz kat rumah nanges2 nak ikut tp aku tak bg.. tp ini budakkk, aku tak bg pun dia ttp buat tak tau.. siap pakai kasut pastu berlari laju2 gi tmpt pembuangan ni..

Yennadeii..buang sampah pun nak ikut kaaa..?? Agak kelakar sbb time aku snap gmbr di atas, ada nyonya tgk kat kami.. rumah dia dpn rumah sampah ni je.. tu psl dia nmpk.. mesti dia pelik, awatla bergambar kat dpn rumah sampah.. ekekeke..


Pastu balik umah balik.. baru nak snap pintu rumah ni.. yelah, buat kenang2an sblm pindah.. huhu... umah ni skrg kan byk sgt problem..

Mentang2 le kami nak tinggalkan dia, mcm2 hal berlaku.. salur air tersumbat la, plug tak leh guna la, jubin tertanggal la.. dan mcm2 lg la.. grrr..


Hahaha.. dah agak dah, mesti meraung sakan sbb kena tinggal time buang sampah td.. keh keh keh..


Dia ni kalo menangis mana reti nak bunyik slow2.. pastu mesti tangisan dia berjangkit kat si alisya yg tgh lena tido masa aku tinggalkan td..


Pujuk bg yogurt baru senyap..hehe..


Kakak ok je sbb dia dpt teman gi buang sampah..


Kalaulah dia tak dpt ikut td, dia lah raja segala tangisan paling kuat dlm umah ni.. menangis melampau2.. mmg neng yatimah tul.. kikikiki..


Haaaa, kan dah kataaaa..mesti budak ni terbangun dan nanges sama.. alolololo.. sian dia.. mesti lama dia nanges kan..


Huhhh.. marah nampakkkk...hehehe..

Ok.. sekian entry merapu di ptg hari.. tgh aku taip entry ni, sume anak2 sdg lena terbongkang.. kikiki.. maknye apa lagiiii.. berfacebook leee.. ngeeeee..


2 comments:

eynda said...

Dulu hannah pun nak ikut pi buang sampah...sekarang dah ok....tak jauh pun...setakat 5-6 unit....adam kata seminit je mama pi buang sampai kejap je dah sampai rumah hehe...seminit kalau akak pecut 100 meter la :-p

aNa SuZaNa said...

sama la kak..dkt je tmpt buang smph..selang 3 unit umah je.. tak nak bwk hafiz sbb kang bila dah kuar dia xnak masuk umah balik..huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...