NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Friday, January 22, 2010

CeRiTa BeSDaY AiN

Smlm hubby ku bercuti dari bekerja..
So smlm kami anak beranak membuta sampai kol 11.30 pg.. ekekeke.. bagus takkk.. bila bgn masing2 kelaparan..

Nak masak tp brg2 dapur dah abis la pulakkk.. roti pun tarakkk.. so ku masak megi je utk aku dgn adik2 aku mkn.. utk anak2 lak ku buatkan spagetti carbonara yg simple.. at least isi perut dulu kan sblm mkn best2.. hehehe..


Kami mkn kat sini utk sambut besday ain.. tempat feveret kami ni.. lgpun kami nak transfer brg kat rumah baru, so dah alang2 nak ke rumah baru, tu yg kami pilih mkn kat restoren ni.. lg best sbb secret recipe pun ada kat situ.. hehehe..


Ain pening nak pilih yg dia suka...

Masa hubby ku bz order mknn, aku bawak ain gi beli kek.. bising mulut dia selagi tak belikan kek.. beli kat secret recipe la.. tp aku malas nak beli sebiji kek.. kang muak nak mkn.. so pilih variasi yg berlainan.. ambik 12 slices..


Eee ehhh.. sampai tertido lak memilih ye.. hehe..


Muncung sbb ku kata takleh beli sebijik kek, sbb aku nak rasa semua jenis... hehehe... dah mcm aku lak yg sambut besday..


Alisya pun teman sekali masa ni.. sibuk mkn seat belt stroller tu..


Sedap takkk... hehehe..


Pastu, ain nmpk kek ladybird.. ahh sudahhh.. beriya2 dia tunjuk2 kek tu..


Tengok tu, tak mau bergerak dr tempat tu.. sian la pulak..


" Mamaaa.. nak yg ni bolehhh..??? "


Cute takk..?? rege rm98 kalo tak salah.. best lg order yg online kannn.. tp sbb ain beriya2 nak aku pun ckp la kat salah sorang staff tu..

Aku : adikk, saya nak beli kek ladybird ni la ye..
Staff SR : Maaf kak, kek tu kalau nak kena tempah seawal 5 hari..
Aku : Alaa.. yg ni dah ada orang tempah ke..??
Staff SR : tu kek dummy je kak.. (sambil senyum2)

Ahahaha.. manalah aku tauuu.. ingatkan mmg dah siap utk di jual.. cehhh.. tp bagus gak tu, tercapai gak hajat aku nak rasa semua jenis kek.. miahahaha..


Time ni dah ada kat restoren Kayu Manis.. Ain rasmikan mkn kek dulu.. kami lak lebih fokus mkn nasi.. takde nyanyi2 hepi besday pun.. sian ain..


Ntah kenapa ntah, tak ingat lak nak nyanyikan utk dia.. sampai2 restoren je aku terus bedal mknn yg ada.. ain pun lupa nak ingatkan..yg lain2 pun tak ingatkan mana aku nak ingat.. takpelah kan, tak wajib pun kan.. hihihi..


Suka kakak yeee.. kek tu dia mkn topping coklat tu je.. yg kek nya dia tak mkn.. tp tak leh marah, sbb besday girl kan.. huhuhu..


Hafiz pun mkn kek jugak.. tp aku byk sumbat mulut dia dgn nasi goreng je.. mkn kek mana kenyang maaa..



Adik lelaki aku tolong layan kakak..


Adik pompuan aku yg taknak muka dia di ambik gmbr


Alisya yg baikk.. tak buat perangai punnn..


Ni antara yg hubby order.. Kari kepala ikan.. sgt sedap..!!


Ketam ni jugak sedapppp..!!


Ni alisya punya.. tak sempat masak bubur dia.. hehe.. malas sungguh mak kamu smlm.. hehehe..


Sedap yee mkn kentang lenyekkk..


Opss.. ni lokasi lain ye.. saje nak tunjuk puan blog.. :P

Time ni berada kat rumah baru.. sbb nak buat solat maghrib berjemaah dan baca Surah Yassin.. tak ramai pun, adik beradik aku 3 org dan jugak 5 org staff hubby..

Ni sendiri2 punya majlis je.. yg majlis tahlil dan doa selamat akan di buat hujung bln 1 atau awal bln 2 ni, InsyaAllah bersama2 penduduk perumahan ni dan juga sanak saudara .. pastu baru buat house warming..

** cdg nak tepek sket gambar rumah bahagian atas.. tp xpelah sbb entry2 sblm ni kata last update pasal rumah before pindah kan.. hehehe.. aci takkk..?? aci kann..



15 comments:

Some1...somewhere...somehow... said...

hppy bday Ainul Mardiah...
moga sentiasa jd anak yg solehah...
kakak yg 'best' buat adik2...

hanim.. said...

happy bday ain..smoga ain terus membesar bagai johan..ain da bape thn ni ana..

btw..ur new house ni kt alam suria eh..bjiran tmn laa kite nt..sbb kami pon insyaallah hujung thn nt ant, kalu xde aral..pndah alam budiman..

zealvia said...

Happy belated ain, semoga ain jadi anak yg solehah. Amennn.

ammi said...

hui....mak si Ain ntah makan berapa slice kek tu??kekekekek

tricksrex said...

adoyai kak ana~
ape la cute sgt si alisya tu..g kayu manis kol bape smlm?
seb bek tak terserempak..kalo tak dah kena culik da alisya tu...kekekekeke

aNa SuZaNa said...

kak Y..
tq.. ain sukaaa sgt video klip monyet nyanyi hepi besday tu.. berulangkali dia dok ulang2..kikiki

aNa SuZaNa said...

Hanim..
ain dah 4 thn.. hehe.. wahhh..dok ala budiman ye nanti.. kita berjiran tmn la yee.. jemput dtg rumah nanti.. =)

aNa SuZaNa said...

zealvia..
mekasihhhhh... ^_^

aNa SuZaNa said...

Ammi..
setakat ni dah 4 slice ku bedal..kikiki

aNa SuZaNa said...

tricksrex..
akak gi kol 6 ptg smlm.. pastu mlm gi situ lg pas isyak.. dlm kol 9 mlm sampai kol 11 mlm.. =)

tricksrex said...

aiyok kak..sikit je lg leh jumpe alisya tu..kekekekeke..

aNa SuZaNa said...

tricksrex..
alaaa, yekeee.. kalo nmpk akak pasni tegur2 ye.. sok mlm akak dinner situ lg..sbb sok bz susun2 brg kat rumah baru..

azeila eila said...

klaka la mak ain ni..sian ain..mak ain selfish!huhu~ hepi blated bday ain...ain da besa msti cantik!skrg pun da cantik... ;))

aNa SuZaNa said...

azeila..
bila pulak ana jual ikan..?? selfish = jual ikan..ekeke.. gurauuu jeee..

ain cantek mewarisi mak dia la tu.. muahaha.. larikkkkkkkkk..

iNa said...

happy birthday ain..
nyum..nyum..sedapnya mkn2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...