NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Friday, January 15, 2010

NaK MeMbeBeL JaP B4 TiDo

** Ni kes entry terlupa nak publish post..**

Kol 2 pg, sesudah bertungkus lumus menidurkan alisya.. ntah knp payah lak dia nak tido mlm ni.. hampir 2 jam merengek2.. jenuh tau paksa tido.. mujur yg lg 3 org dah tido.. termasuk hubby saya la tu..kekekeke..

Pastu terus kelaparan pulak.. baju dah gosok awal2 dah.. kurang sket keje.. so td just mkn2 dan masuk bilik tido balik..masuk bilik ye.. bkn masuk bilik terus tido.. tak elok pas mkn terus tido..hehehe..


Ni yg ada kat dapur..huhuhu..menarik tak..??


Ni yg aku asing siap2 lam pinggan.. hubby aku beli masa balik keje pas isyak td..


Ni yg berlaku slps 5 minit pertama.. ekekeke.. sgt2 lapar okey..!!

Ohye, mulai sabtu minggu dpn kami start pindah rumah dah.. perasaan seronok bercampur sedih gak sbnrnya.. yelahkan, dah 5 thn lebih kami tggl kat umah ni.. huhuhu..

Walaupun mcm kera sumbang sbb tiada semangat kejiranan di sini, tp ada bestnya gak dok kat sini selama ni.. kedai2 sume dekat.. jln kaki pun boleh..

Dulu masa zaman anak sorang dua org, tiap2 ptg ku sorong stroller merayap pi kedai2.. satu stroller letak 2 sekaligus..hehe.. skrg ni bila dah 3 org, aku sgt jarang dah bwk diorg gi kedai.. mcm tak terkawal lak nanti... sbb peel diorg ni bkn boleh di jangka pun..

Hmmm..mesti rindu jugak kat sini nanti.. apapun, sgt best bila dah pindah umah sdiri nanti.. sume penduduk situ ada semangat kejiranan..walaupun lom pindah lg, tp kami dah kenal mesra dgn jiran tetangga..

Siap join komuniti penduduk dlm facebook lg..hehehe.. tp yg pasti, byknye keje nak di buat sblm pindah ni.. bab mengemas dan packing2 brg ni yg lemah ni.. di tambah lak dgn 3 org budak yg sgt2 la membantu..kikiki.. membantu hape, mengacau ade leee..

Rumah dr segi renovation dah siap.. cuma finishing dgn decoration je lom settle.. xpelah, nak menghias tu nanti2 pun xpe.. pindah dulu yg penting.. kami ada masa sampai hujung bln 2 je utk pindah semua brg.. slps itu sila berambus dr rumah ni..huhuhu..

Dah deal dgn owner rumah mcm tu kan.. so dah tak leh lengah2 lg dah.. huwaaa.. kena mintak bantuan adik pompuan ku le utk handle anak2 sat.. tak mampu aku nak ngemas dgn 3 org budak ni..moga semuanya berjalan lancar..Aminnnn..

** tak sabar nak pindah.. ain pun x sabar nak sekolah.. hihi..


12 comments:

hans said...

best nye masuk rumah baru... besar dan cantek! hans slalu follow update rumah baru ana tu, hhmmm berapa la agak2nye ye kos renovation tu??

Rine said...

Salam Ana...best kan nak masuk rumah baru...yg ade tanah :) saya pun dulu rasa the same thing...excited....so bila nak buat house warming kenduri :)?....saya boleh dijemput tak hihihi...walaupun dari jauh saya sanggup datang tau.....hehehehe serius ni...

aNa SuZaNa said...

hans..
rumah tu tak la besar sgt bila dah letak brg2..tp ada gak la ruang kan..hihihi..

ooo..selalu follow progress umah ye..tq.. =) skrg ana hold dulu cite umah..hehe..

kos renovation tu biasa2 je..ikut mana yg termampu.. ^_^

aNa SuZaNa said...

Rine..
mmg best sgt bila dok umah sdiri.. berbeza dgn dok menyewa, dok umah sdiri lg best feelnya.. nak2 pulak rumah bertanah..sblm ni di awangan je..kikiki..

Rine dtg ye masa kami buat house warming.. ana jemput dtg ni.. rine dok mana yg jauh sgt tu..? hehe

Ain said...

dah masuk rumah baru nanti semangat pun mesti baru kan...

selamat berpindah....

aNa SuZaNa said...

Kak Ain..
tu dah semestinya..hehe..pastu kena kuatkan semangat utk mengemas ruang yg makin luas dr skrg..huhuhu

LiAnA said...

upah cleaner je ana.. amik seminggu sekali.. jenuh woo nk kemas sumer.. dgn tingkap lai..at least hari lain kita leh maintain je kemas skit2

aNa SuZaNa said...

Kak liana..
yess.. maybe ambik cleaner sekali sekala kot..tgk keadaan.. lgpun kat area umah tu ada servis kemaS umah..hihi

eynda said...

Syoknya menghitung hari.... :-)

aNa SuZaNa said...

kak eynda,
menghitung hari jiran spk pindah umah... ^_^

shabiela said...

ana....... sama la kita.. sha pindah jumaat nanti.. ekekek..

aNa SuZaNa said...

Sha..
ana pindah brg2 dulu.. buat sementara waktu kejap2 tido sana, kejap2 tdo damansara..hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...