NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Thursday, January 07, 2010

SePeTaNg Di KoLaM ReNaNg

Ptg smlm kami berempat ( aku dgn 3 org anak aku la ) keboringan...pulak tu sambil lyn channel phdc je..lg lah aku boring..ngadap lappy pun malas2 dah..sampai terlelap jap lebih kurang 15 minit..siap kira masa tu..kekeke..

Time tu dah kol 6 ptg dah..aku usha cuaca dr balkoni umah..nmpknya cuaca ok..takde tanda2 nak hujan..So dgn rasminya aku umumkan kat ain dgn hafiz " Jom kita gi kolam nakkk..??"

Serentak budak bertuah 2 org tu jwb "Nakkkkkkk..." mmg nmpk happy gila diorg masa tu..Alisya tak tau apa2..terangkat2 kening dia tgk kami riuh sgt bersorak sakan..kekeke..


Sblm kuar umah aku pakaikan diorg pakaian lama2..sbb kalo kotoran degil (mcm iklan breeze la) melekat, takdelah terkilan sgt kan..hehehe..so agak selebet sikit mereka ptg tu..


Berebut main slide...

Ohye..time ni bkn kami anak beranak je yg ada, Tp ada 5 org budak lelaki chinese yg main baling2 bola sesama diorg..berhampiran dgn tmpt anak2 aku main lak tu..bahaya betul..


Ain cuba nak panjat tangga besi yg kat blkg tu, tp aku tak bg..dia tak prnh try pun sblm ni..ngeri aku kalo tersembam ke hape ke..eiii..baik toksah bagi..dah la cengeng budak ni..kang kalo jatuh kang meraung tak hengat..


Alisya dgn trademark dia "muka masam"


Alamak, gmbr ain terpotong..huhuhu..


Haaa..yg belah kiri tu lah budak2 yg main bola dkt dgn kami.. diorg ni tak reti main jauh sket la wlpun dah nmpk ada baby..takkan aku yg nak jauhkan diri pulak..ni jelah playground yg ada..


Seriusss je mek sorang ni..


Bosan yeeee...siannn diaa...aku malas nak dokong, so aku biar je dia dok dlm stroller tu..


Uishh..panjang dah rambut hafiz..

Aku suka tgk diorg happy..sblm ni bkn taknak bwk diorg turun kat pool ni... cuma kan cuaca tak menentu, kdg2 ptg2 hujan..time panas terik pun aku tak bawak turun..baik dok umah je..


Peace kakak...

Ohye, swimming pool ni tingkat 3 je..umah aku tingkat 4..boleh je naik turun tangga, tp kang camno nak tolak stroller..ehehehe...so guna lift je..senang..


Sememeh je kan muka aku..tanpa sebarang mekap wlpun secalit bedak... aku kurus tp muka chubby..ekekeke.. ni ain yg snap gmbo..sian muka alisya sipi2 je..tp menten masamm..

Perhatikan budak 2 org yg main baling2 bola kat blkg tu...dr gmbr nmpk mcm jauh sket, padahal jarak kami dlm 4 langkah je..sdg elok aku sengih2 time ain snap pic ni, tetiba aku pening..

Mana tak peninggggg...bola yg budak2 tu baling melantun atas kepala aku..huwaaaaa.... sib baik tak kena alisya, ain or hafiz.. cpt2 diorg ckp Sorry...

Pastu ingatkan diorg blah main jauh sket, rupanya tidakkk..diorg sambung main baling2 kat situ jugak..Grrr..sblm aku kena bola lg sekali, baik aku dgn anak2 je yg blah..kami gi main air kolam pulak..ehehehe..

Nmpk bersih je air kolam dr gambar ni kan.. hakikatnya kotor sbb smlm kan hujan lebat..so kolam tu tak cuci kot..agaknya la kannn..

Aku tak kisah sgt pun sbb dah berkurun tak terjun kolam renang tu.. last mandi situ masa hafiz umur 8 bln..sbb takde geng la nak swimming.. ececehhh...alasan.. malas sbnrnya.. bz dgn anak2 lg best..


Suka yeee..kalo rajin kita main2 kat pool lg ye.. masa ain seusia alisya, aku rajin bwk dia mandi kolam.. Sejak ada hafiz, mula malas dah..lgpun hafiz masa tu takut air..

susah tul nak snap pic hafiz dgn elok..




Sesi membasahkan diri..main tepi2 je..tak terjun pun..
Air kotor la..


Risau tul dgn gaya hafiz tu..




tak abis2 dgn peace dia..


yg sorang ni konon baca buku, tp terbalik daaa.. bila hari dah hampir maghrib kami pun naik umah balik..mandi2kan diorg bertiga, pastu tidokan alisya..then bg ain dgn hafiz mkn nasi..tulah aktiviti ptg smlm..


video

Video pendek je..xde apa2 pun..hehe..Eiii, benci tul suara latarbelakang video ni..buchukkkk.. kekeke.. xpe2, suara yassin nyanyi lagu Rindu Padamu leh cover suara x sdp ni..ehehehe..




1 comment:

azeila eila said...

Hehe..tergelak2 sy bc kisah akak n anak2 triplet nih..yg paling lawak part kene bola tu...huhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...