NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Thursday, January 07, 2010

JaLaN JaLaN @ SuBaNg PaRaDe

Ni cite minggu lps..pegi subang parade sbb teman hubby shopping baju keje..teman je ye..sbb daku tak beli apa2 pun utk diri sdiri..sibuk heret anak2 main ke hulu kehilir dlm subang parade tu..

Lama gile aku tak gi subang parade..Last aku menjejakkan kaki ke sana masa darjah 6..tu pun sbb ikut rombongan sekolah..agak kelakar di situ, pelik sbb awat sekolah aku jadikan subang parade sbg lawatan..kekeke


Anak2 kesayangan ku... ^__^

Alisya tu dok kat riba aku je..still lom ada carseat sendiri..lgpun dia ni jenis menyusuuu je sepanjang dlm kete...


Apalah yg si hafiz tu jenguk..Si kakak terpaksa berdiri sementara alisya tumpang duduk kat seat dia..ni gara2 nak snap pic je ni..hihihi..pastu angkat alisya balik..


masam tul muka anak dara ni..tu hari jumpa kwn2 blogger mama pun muncunggg je..


Dari td budak ni dok jenguk luar..mende ntah dia nengok sampai nganga2 camtu sekali..kikiki..


Mujur senang dpt parking ye..ohye, aku punya tourist guide (melalui hp je) masa tu ialah geng alam maya..blogger jugak..mekasih ME sbb sudi guide ana..!!

Yelah kan, aku bkn ariff pun kat subang parade ni..gelabah nak cari mana nursing room, tmpt budak2 leh main la..itu la ini la..sampai dah nak abis kredit aku call dia je..kekeke..

Hubby beli baju bajan dia dlm parkson..aku lak, menggunakan sehabis tenaga ku utk handle bebudak 3 org ni sorg2..mcm2 dugaan wooo..mujur alisya behave je..


nmpk tak hubby aku..kikiki..


sementara hubby shopping, aku bwk anak2 lepak mcd..tak mkn2 pun, just bg ain dgn hafiz main2..


Nmpk happy je..sbb tu aku tak kisah wlpun aku tak dpt shopping utk diri sendiri..aku nak budak2 ni happy je...


Hafiz yg malu2 meow nak main pd mulanya..
Last2 dia lak yg lebih2..


Alisya nengok jelah..hehehe..

Dlm hampir sejam kami lepak mcd..tak perasan pun dah nak sejam..yelah, leka lyn diorg main..pastu kami blah je dr mcd sbb hafiz ngadu ada budak lain marah dia..

Pulak dahh..tp ok gak tu, sbb dah kematu montot dok nengok je diorg main kat situ..alisya pun sampai dah boring..hehehe..


Pastu gi kat playground kfc lak..
alaaa..x se"best" mcd punya menan la..kecik je yg kfc punya menan..

ain dgn hafiz pun mcm takde mood nak teruskan main kat situ..diorg sendiri ckp dah tak nak main dah..ekekeke..


Muka boring main tangga slide..


Tak ramai budak2 main kat sini..
tak mcm kat mcd tadi..tlalu ramai lak..

Pastu kami berlegar2 je..sempat lg kena pow aiskrim mcd dgn si ain..ehehehe..masuk watson jap beli minyak yuyi cap limau..kena pow beli lolipop dgn hafiz lak..belikan jugak utk ain..kang gaduh lak..

Pastu gi nursing room..best la subang parade ni..
meriah gak ehh..leh la gi lg pasni..sbb tu hari ternmpk kasut wedges yg berkenan di hati la..cuma tak singgah beli je..

Tak lama kemudian hubby call, bgtau yg dia dah selesai..pastu dia offer suruh abiskan voucher yg dia dpt hasil dr "shoppingan" dia td.. dpt voucher rm180..best tu..


So ajak hubby masuk parkson kat department budak2..
guna voucher tu utk beli menan je..utk aku takyah la..
aku tak kisah..asal anak2 happy..cukup..!!


Masing2 pening nak beli menan apa..
budak2 ni kalo boleh sume dia nak..yg ain lak nak rembat menan "baby alive"..perghhhh harga..kalo beli satu je ok lg, ni kang si hafizz nak jugak..rabakkk..

Uikk..sukanya alisya...sepet terus mata tu..mcm bapak dia jugak...kekeke..


Ain lak buat ape ntah..


Putra putri ku..bangganya dah ada 3 anak.. Alhamdulillah..




Suka lagi..hehehehe...


mujur hang tak meragam nak oittt...


Time ni kami tgh tggu hubby beratur utk byr menan kat kaunter.. Ain pilih menan piano, hafiz pulak pilih anak patung harimau..utk alisya takde..ehehehe


sabar menanti....


Hafiz dan harimau...org suruh pilih kucing tak nak..ish3x


Time ni otw nak gi mkn kat Nandos..
dia sempat lg benti dan main rimau tu kat atas lantai..


Siap nyembang dgn rimau lg tu..kekekeke..


Baru reti nak bgn dan jalan2 sama2 gi tmpt mkn..

Kesimpulannya, best jugak ekk subang parade ni..nanti leh dtg lagi la..meriahhh..


14 comments:

IdzaLia said...

amboi suka budak2 dpt jln2 ye.. best tgk anak ramai ni.. meriah aja kan..

sweets said...

comel sungguh si alisya...montel...

aNa SuZaNa said...

Idzalia..diorg ni kalo jln2 kat tmpt menan sgt2la best..tp kalo terpaksa membontot kitorg gi tmpt yg diorg tak suka, mcm2 la peel yg kuar kang..kekekke

aNa SuZaNa said...

Sweets..
wahhhh..lama betul tak nampak..pekabar kakkkk..

-iLLa- said...

huhh ana..bagus btul mu jg anak 3org kt mall..aku 2 org tuh pun dh gamattttt...kikii..

nuna said...

ana

naper tak beli wedges tu? hehe... ana tak nak try beli kasut jenama Sketchers?? Design kasutnye sporty, casual pun ye jugak dan paling peting comfortable.... harga pulak average rm250++.. walaupun mahal tak regret beli sebab tahan lama... try lah pegi kedai dia kat pavillion dan dlm parkson pun ada gak.....

ibu 2AZ said...

ina pun lom leh handle 3 skali biler kuar soping..kene tren lg nih..ape2 pun..ase best sgt dah ada 3 org anak kan..kkdg t'haru sndrik..hehe

ammi said...

ana...
rimau si apiz tu boleh buat gapo??boleh mengaum kah??

aNa SuZaNa said...

iLLa..
ana setakat ni boleh handle budak 3 org ni...asalkan pegi mana2 ada driver sudah..hehehe..pastu tgglkan je ana dgn anak2 dlm mall tu pun takpe..kalo dah tak leh di kawal baru blah balik umah..hehehe

aNa SuZaNa said...

Nuna..
prnh dgr brand tu..best ekk..mcm tau2 je ana ni suka kasut sporty sket..yg ana pakai skrg ni pun brand NIKE je..rege sama mcm sketchers tu..leh try ni..

parkson ada ekk..sbb ana TAK PERNAH gi pavillion lg..huhuhu..sian kannn..

aNa SuZaNa said...

ibu 2az..
sgt best ada 3 anak di usia 28 thn..syukur Alhamdulillah..

aNa SuZaNa said...

Ammi..
mulanya dia nak anak patung kucing besar..rege rm260++ ..gilo apooo..baik beli kucing hidup terusss..lg best kan..leh dpt kucing siam lg..

kucing tu leh bunyi2 dgn kuis2 tgn je..berjalan tak boleh..so tak berbaloi..tu yg pujuk apis rembat kucing kecik je..tp dia pilih rimau lak..

jenuh pujuk tp dia nak rimau gak..rimau tu patung biasa je..takdok bunyik2 pung..apis je bunyikan sendiri..kekekke

m@ said...

betullah..kagum dgn ana....!:)

aNa SuZaNa said...

M@..
uik ma..kagum mende ni..kekeke..mu tak nmpk lg kalo hafiz memberontak kalo apa yg dia nak tak dpt..
dia leh siap guling2 baring2 kat lantai mall wooo..malu ana tau..kekekke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...