NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, January 12, 2010

CeRiTa Di TeNgaH PaGi..HeHe..

Mcm biasa, aku sokmo tido lewat.. buat keje rumah mcm biasa.. Dan keje yg biasa aku buat pg2 buta mcm ni ialah gosok baju keje hubby.. Dulu aku sgt rajin gosok semua baju, tp sekarang sgt malas okey.. sgt2 malas la..

Skrg ni aku akan gosok baju yg dia nak pakai utk esok hari je.. setiap hari aku akan tanya hubby aku " sok pakai baju ape yanggg..?" sampai laki aku tu penat dah nak memikir dan menjawab hari2..ekekekke..


Hampir kol 2 pg baru siap gosok baju.. pastu lapar as usual.. ehehehe... apa lagik.. godek2 la kat dapur apa2 yg boleh di makan.. nak makan megi tp malas nak masak..


So aku pi bancuh milo 3+1..pastu taruk 3 sudu besar oat.. minum panas2 sodappp.. pastu mkn roti coklat , mamee sebungkus dan coklat beberapa bijik.. burppp kenyang.. Alhamdulillah..

Sambil2 kunyah td sempat baca bil letrik yg latest.. byknyee.. ni sbb kipas or aircond yg 24 jam bukak atau lappy.. atau ketiga2 sekali... ehehehe..


Tak yah tgk bil semasa ye.. tgk brp jumlah yg perlu di bayar je.. at least nmpk murah sket.. ekekekeke.. pas abis mkn td terus tutup lampu dapur, zasss masuk bilik..


Ngadap balik lappy yg on 24 jam walaupun aku tak hadap 24 jam ye.. bukak blog utk update entry baru.. wlpun takde idea tp aku nak update gak.. merapu pun merapu la.. janji berhapdet.. hehehe..


Sedang elok aku tgh upload gmbr yg aku snap td, tetiba hafiz bgn dr tido.. nanges2.. uikkk.. ngigau ke.. dlm 15 minit dia gelisah dan nanges2.. lorrr.. nak berak rupanya..


Sempat lagi aku snap.. laki aku tak kata apa2 dah sbb dia tau mesti nak masuk dlm blog ni.. ekekke.. anak tgh nanges2 nak berak yg aku lak boleh snap gmbr dia.. kijam tak.. miahahaha..

Tunggu punya tunggu tak berak2 gak..sempat aku upload lg gmbr dia nanges tu.. ada gak bhn nak citer pg2 buta ni.. hampir 20 minit dia cuba berak tp tak berjaya.. komfem sembelit ni.. aku tak smpai hati tgk dia tertonggeng2 tp tak berak2..

Hubby aku ckp pam ajelahhh.. yelahkan, sian nengoknya.. teran2 tp tak berjaya.. pulak tu dah la dia nmpk ngantuk yg amatt.. so aku terus ambik enema dan pam kat montot dia.. meraung kejap..siap ckp " nanak makkk, nanakkkk..."

Lps pam tu dia terus mintak susu sebotol.. huk alohhh, sempat lg tu.. takpe, desakkan nak membuang tu blm tiba agaknya.. hehehe.. aku pun bancuhkan le susu dia.. terus dia baring balik, menyusu pastu tidooo.. aikkk.. sempat tido pulakkk..!!

So sementara dia tido aku pun sambung la update blog.. kurang dr 10 minit kemudian hafiz bgn balik.. sambung balik nanges2 nak berak.. masa yg di tunggu2 dah tiba... ekekeke.. dia teran sekuat hati sambil nanges2.. siann anak makkk..

Di pendekkan cite ye ( takkan nak citer aku basuh berak dia lak kan ), settle je tukarkan diapers dia, terus bg susu dan dia pun tido semula.. terpaksa pam jugak td sbb kalo tak mmg tak tau bilalah dia akan membuang.. mmg sembelit la dia.. tulahhh, kuat sgt nyusu di mlm hari..

Oklah.. dah penat.. nak tido sblm alisya lak terjaga.. bye2.. wassalam..


6 comments:

Mrs. Aiza (Nis) said...

rajin ana gosok baju. kak paling tak suka keje tu..so baju hb and baju ku semua hantar dobi gosok seminggu sekali.

ok lagi harge bill elektrik tu tak byk..nanti rumah 2 tingkat mau berganda2..hehehe

eynda said...

Ana...tak banyak la bil letrik tu...akak punya lagi banyak hihi....

aNa SuZaNa said...

kak eynda..
tak banyak ekkk.. hehe.. legaaaa..

aNa SuZaNa said...

kak nis..
ana hantar dobi time nak terberanak je.. ekekeke

Ain said...

ana, agaknya bil letrik ana tinggi sbb anak gosok baju tetiap hari...

kesian tengok anak sembelit kan. sarah akak pun sembelit jugak, 3-4 hari sekali baru nak buang air besar, sikit punya seksa nengoknya...

aNa SuZaNa said...

Kak Ain
mungkin la kot.. sbb tetiap hari gosok baju..ehehehe..

anak akak sembelit ye.. sian kannn.. dah mcm2 bg mknn yg boleh lawaskan.. tp sembelit gak.. susu dah 5 kali tukar brand..huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...