NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, January 13, 2010

DraMa : CiNta TiKaR SeJaDaH

keluaran : MIG, Metrowealth (David Teo)
saluran : Astro Oasis
episod : 13
arahan : Azhari Zain
Pelakon : Farid Kamil, Fida ( bintang pantene ), CT Zie

Sinopsis:

Sebuah cerita yang mengisahkan tentang Hazry bin Hussien iaitu seorang pemuda yang berusia 23 tahun di mana dia dan keluarganya telah berhijrah ke Perancis sejak usianya 6 tahun lagi.

Hazry yang sepanjang hidupnya tidak pernah bersembahyang serta langsung tidak tahu tentang selok belok agama apatah lagi menunaikan kewajipannya sebagai seorang beragama Islam.

Kehidupannya di Perancis telah sebati dengan gaya hidup bebas yang tidak mengenal batas halal dan haram termasuklah juga ahli keluarganya yang lain.




Drama Cinta Tikar Sejadah sebanyak 13 episod ini pastinya membawa mesage tersendiri, berkonsepkan romantik komedi yang berlandaskan keagamaan.

Fida yang memegang watak sebagai Siti Zulaikha menjadi heroin didalam drama ni dan heronya mestilah si Farid Kamil






Daku sekarang dah mula lyn cite ni.. waktu sbnr drama ni di siarkan daku tak tau lah pulak.. sbb daku tgk yg ulangan aje.. br start tgk pas maghrib smlm.. dan baru je tau psl drama ni..

Pulak tu, rumah yg diorg gunakan utk berlakon adalah rumah si Aidil dan Adam dlm cite Nur Kasih tu.. ish ish ish.. mengimbas memori pd cite si Nur tu je.. huhuhuhu..

Tak taulah pd korang cite ni best ke tak.. yg pasti daku dah mula sukaaa.. =)

5 comments:

hanim.. said...

mcm best nampak eh..nak2 lg sbb guna umah adam tuu..mau aura meletup tu ikut sama..heheh

aNa SuZaNa said...

tulah, tp cite dia stgh jam je.. pastu iklan lg..huhuhu..

aza said...

salam..ana .. nice blog suke baca blog u .. sy baru jer nk berjinak2 ngan bloger nie .. sudi sudila ke blog saya ehhh

aNa SuZaNa said...

Aza..
salam aza.. thanks.. ana follow blog u juga ye.. rajin2 la berblogging ye.. =) apapun salam perkenalan..

fazklm said...

best cinta ni kalau nk tengok online boleh ke http://mtvhomevideo2u.co.cc

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...