NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, January 03, 2011

SuaMi VS iSteRi

Sekarang ni kat blog kebanyakkannya cite ttg sekolah.. masing2 excited kemain kann.. termasuk aku jugak.. lebih2 lg yg anak2 baru nak lalui alam persekolahan.. lg la excited..

Aku lak masih belum sempat pegi sekolah Ain utk collect uniform dia dan buku2 dia.. konon2 nak gi arini.. tp arini kepala aku tersangatlah pening.. berdenyut denyuttt je.. jgnlah berterusan gini.. ssh aku nak bawak kete kalo pale aku sakit.. huhu

Ohye, berbalik pd tajuk.. antara korang laki bini mana yg lebih excited dan peka terhadap keperluan anak2 nak sekolah..

Yelahkan, ada sesetengah org hanya isteri je yg sibuk memikirkan itu ini utk anak2 nak sekolah.. yg suami pulak serah bulat2 je pd isteri.. lgsg tak tanya dah lengkap ke brg2 skul anak atau belum..

Itu sesetengah org la kan.. yelahkan, kita ni sbg isteri kenalah paham kalo suami tu betul2 sibuk.. tp sekurang2nya bertanyalah kan dan nmpk la sket yg dia ambik tahu psl anak nak sekolah..

Ececehh.. yg aku ni dok bebel2 ni nape pulak kan.. kikiki.. mujur la hubby aku tlg sama hal2 urusan sekolah Ain.. tp bab2 beli stationery mmg dia serah bulat2 pada aku la sbb dia kata org pompuan lg tau..

Kang kalo dia pilih kang adaaa je yg tak kena pada mata kita.. knp pilih ni la, knp tak beli yg mcm tu, knp tak beli kaler pink la hape la.. kekekeke.. so kesimpulannya baik gi beli sendiri.. cuma sediakan ongkosnye saje.. hehehehe

Sok baru aku gi ambik uniform ain.. arini aku dok umah je.. denyut2 kepala masih lom hilang.. tp blog tetap berhapdet.. ngeh ngeh ngeh.. kang bila Ain dah sekolah akan kurang la sket entry aku di siang hari.. huhuhu..


6 comments:

Jiejah @ Iza said...

selalunya akak yg pikir semua hal ttg skolah anak tp gerak gempurnya bersama² laaa.

akiratoriza said...

la ingatkan Ain dh stat skul arini.. yelah dok tertunggu n3 ana pasal ain ke skul... huhuhu...

yelah memang ada gak laki yang wat tak tau pasal kelengkapan anak2 coz now day ramai laki2 yang percaya yang bini2 mereka memang leh wat keje rumah tangga dengan tip top nyer tanpa menyusahkan hidup beliau..... tapi kekadang ada gak terasa dlm hati yg mana rasa cam laki wat dunno jek tp kita kene la +ve, hal remeh temeh takyah la pk2 sgt. apa yg penting anak2 mendpt perhatian sepenuhnya dari kita n laki kita...

Yan said...

Salam Ana,

emm dah start sekolah mmg kita as ibu jd busy. Sal hal school jd duty for akak..Hubby just bg duit n sometimes tanya sikit2. Ok ke sch? anak2 cam ne? lain2 hakak jugak..

Salina said...

ehh..kakak ain lom start sekolah lg ke arini..bertambah2 la bz ana pas ni kan..

Fasilitator said...

kalau pasal beli brg atau kelengkapan sekolah tu..rasanya xda maslh pi beli sama2 kan..sbb mcm biasa jg kena pi beli brg rmh ker, brg dapur ke..so alang2 leh tgk brg sekolah mana yg xda atau x cukup lg..

Ena said...

hehe..

kdg huby ena pun mcm tu.. dier sibuk keje & lupa nak tanya keperluan anak dier.. yg dier ingt nak kasi ongkos aje.. cukup time keperluan dah ada.. nasib baik semua tu dah ada dalam simpanan yg tak berusik lagi.. so, tahun ni tak la beria mcm tahun lepas..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...