NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, January 26, 2011

CeRiTa SaMbuTaN BeSdaY AiN

Dah seminggu citer ni berlalu baru aku ada kesempatan nak story kat sini.. yelah, sejak anak sekolah ni mmg aku kurang masa nak apdet blog.. lebih2 lg bila demam, mmg tak kose le nak apdet oiii.. hehe..

Buat yg terlepas pandang, besday ain dah berlalu dah pun.. dia punya tarikh lahir 21 januari lps.. tp aku sambut awal 2 hari dr tarikh lahir dia.. saje je nak sambut awal2 kat sekolah.. ngeh ngeh ngeh..

Pagi Rabu tu aku dah bangkit tido awal2.. check balik apa yg nak di bawak ke sekolah ain.. masukkan siap2 goodies bag dlm kete.. kang takdelah kelam kabut.. kol 11.30 pg kejut ica bgn dr tido.. ha kauuu, melalak2 budak tu di paksa bgn..

Sampaikan masa mandi dia bantai baring atas lantai tandas tanda protes kena kerah bgn.. siann.. tp nak buek camno.. kan kita kena hantar kakak gi sekolah hari2.. kenalah berkorban sket kan..

Pas mandi laju2 siapkan bebudak 3 org ni.. bila diorang dah siap tiba masa giliran aku lak utk bersiap.. mandi tak lebih 3 minit.. kekeke.. mandi kambing namanya tu... dah sama spesis dah kami ni kalo mandi pagi.. kah kah kah..

Kol 12 tghari terus berdezup gi bukit jelutong.. destinasi pertama ialah secret recipe.. pi collect kek ain dulu.. tu yg utama tu... kang kalo takde kek mau nanges ain ni kang..


Ni la kek nya.. simple je kannn.. asal ada je sudah.. lenkali kita order yg cun2 ye..

Pas ambik kek terus gi kfc pulak.. sblm angkut sume mknn yg di tempah, aku dgn anak2 mkn nasi ayam kfc dulu utk alas perut sbb masa kuar umah lgsg tak mkn nasi lagi.. sian perut kami.. laparrr..

Pas mkn tetiba ain nak berak pulak dah.. alamak.. ni yg leceh ni.. dah le tandas kfc tingkat atas.. nak naik tangga mmg leceh la dgn ica dan apis yg masih gayat nak panjat tangga.. last2 aku angkut sume anak2 aku gi restoren sebelah kfc jap utk tumpang tandas..

Restoren San Francisco Pizza namanya.. siankan, yeyee je diorang senyum2 bukakan pintu restoren dan ucap slmt dtg.. dgn pantas aku ckp nak tumpang tandas bolehhh..?? kekeke..

Kalo diorang kata tak boleh pun aku redah jugak.. hahaha.. ala, diorang pun dah cam muka kami 4 beranak sbb dah biasa kat situ... kikiki.. pas ain memerut hasil kumbahan, cpt2 ajak diorang kuar dr restoren tu dgn alasan dah lewat nak gi sekolah.. ekekeke.. baikkk punya alasan.!.!

Pastu masuk dlm kfc balik.. mintak tlg staff kfc tu bwkkan segala mak nenek mknn yg di tempah tu.. byk wooo.. ada 63 ketul ayam goreng, 120 ketul nugget, 55 ketul roti bun, 55 kentang putar.. total sume dlm rm460++.. rasa puas hati dpt bg anak2 kecik mkn.. =)

Sampai je kat genius aulad terus mintak tlg helper tu angkut sume mknn bawak naik atas.. aku tak dpt le nak tolong sbb anak2 aku yg lg 2 org tu camne lak kan.. takkan nak heret turun naik tangga.. huhuhu..

Teacher tu kata majlis tu kol 2.30 ptg.. memula aku mintak tlg kat teacher tu utk snapkan gmbr.. tp bila diorang pelawa utk join sekali terus rasa hati ni berbunga2.. hehe.. ajak jugak hubby masa tu, tp dia ada meeting pulak.. takpelah, aku ica dgn apis kan adaaa.. hehe


Tepat kol 2.30 ptg aku pun naik le tingkat 2 sekolah ni.. Masa ni dah ramai murid2 duduk kat kusi makan.. ain yg terkejut nampak aku dgn adik2 dia dtg terus tanya soklan kat aku

" mak buat apa kat sekolah akak ni.. nape mak dtg sekolah akak ni mak..??"

Ewah2.. byk lak soklan ko ye.. hehehe.. yg budak lg 2 org tu sibuk beno layan menan.. cehhh.. tak menghormati majlis langsung tau..!!


ica gembira betul masa ni.. mulut asyik sebut wawan wawan je.. wawan tu maksudnya kawan2.. hehehe


Kakak yg gembira + terkejut..


Ni baru sebahagian yg turun.. sumenye ada 55 murid sesi ptg..


Cumel2 je semua kannn.. aku terbayang kalo apis mau sekolah gak... kan bagus.. ramai betul kawan2 sebaya dia kat sini.. cumanya apis je penakut nak sekolah.. huhuhu


Teacher2 diorang sibuk agih2kan ayam kat bekas masing2.. tq teacher..



Ni la teacher2 sesi petang.. yg tudung merah tu teacher kelas ain..


Masa ni mmg riuh dgn suara bebudak ni.. yelah, memasing teruja sbb ada sambutan besday kan..


Hambek korang.. sape suruh bising2.. kan dah kena suruh senyap... miahahhaha..


Ain masa ni blur2 je dia.. maklumlah, pestaim sambut hari lahir kat sekolah..



Aikkk.. sape pakwe sebelah ain tu.. hehehe.. ica pun sibuk le dekat2 dgn kek tu.. sib baik tak di cucuknya..


Haipppp.. belum suruh mkn lg ye kakak.. sabarrrr.. mkn sama2 dgn kengkawan..



Ok.. tiba masa nak tiup lilin dgn nyanyi lagu besday ramai2.. sampai pejam2 mata tuh..



Di samping teacher kesayangan dia..

Aku tak lama pun kat majlis ni.. lps abis nyanyi2 lagu besday dan potong2 kek, aku terus ajak ica dgn apis balik.. taknak ganggu masa diorang mkn.. cikgu2 pelawa gak mkn sekali.. tapi takmo la.. segannnn..

Lgpun baik aku balik cpt2 sblm ica dgn apis membuas kat tempat menan tu.. yg pasti aku rasa seronok sgt bila dpt seronokkan ain.. Ain siap buat permintaan tu nak sambut besday hari2.. jawapan aku senang je.. manyakkkk cantekkkkk...!!!

*** padan muka korang penat baca.. kekekke


12 comments:

adarnadzmie said...

happy belated besday to Ain.. semoga ain jadi anak yg baik dan solehah... hormat ibu bapa...

Ain... mama kasi hadiah tak????..

Me said...

ana... eden baca n3 nie langsung mencurah2 idea eden utk b'day ank eden march nie... hehehhehe

ytekecik said...

happy bfday ain..
semoga ain jadi anak yang solehah

Suliana said...

hepi bday ain!! cantik ain pakai tudung :-) mana gmbr dgn mak, tak de ke? hehe

Pn. Zana said...

hepi bday ain! comel tudung die.. best kan dpt buat cm ni kat sekolah ..:)

Ana Suzana said...

adarnadzmie..
hadiah dah bg awal2 dah.. cuma lom bukakkan je.. ekekeke

Ana Suzana said...

Me..
baguslah tu.. persiapan awal.. kami ni last minit punya keje

Ana Suzana said...

yte kecik..
maceh sbb wish.. hehe

Ana Suzana said...

Suliana..
maknye segan nak bergambo.. miahahaha

Ana Suzana said...

pn.zana..
best sgt tau.. ^_^

ibuayu said...

happy belated birthday ain...

SHAFIDA said...

happy bisday to kakak ain...
aik..
kat brg2 yang dibelitu nampak ada crown bisday gil..tapi kat gambar sek...xnampak pakai, lupa nk pakai yer..hehehee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...