NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, January 24, 2011

SeLaSa PuNya CiTeR

Ni pulak citer hari Selasa.. hari selasa lg le aku sibuk yg teramat2 sgt sbb masa tulah aku nak beli mcm2 utk sambutan besday ain kat sekolah.. last minit punya keje.. besday ain hari jumaat.. tp aku ckp dgn teacher dia aku nak buat hari rabu.. awalkan 2 hari..

Teacher dia setuju je.. tanya siap2 brp org student sesi ptg dan brp org guru yg ada.. senang sket nak budget.. so tghari selasa tu sblm hantar ain gi sekolah aku singgah kfc bukit jelutong dulu utk buat tempahan..

Aku order 3 barrel ayam original yg 21 ketul setiap barrel, 55 ketul roti bun, nugget large 10 kotak dan whipped potato 55 bekas.. air aku tak order.. susah nak angkut air dlm kete.. ckp kat manager kfc tu suruh standby siap2 sumenye dlm kol 12.30 tghari pada hari rabu..

Pas gi kfc aku terus gi secret recipe bukit jelutong gak sbb nak tempah kek siap2.. suruh deco siap2 atas kek indulgence.. mmg tak sempat le aku nak order yg deco cantek2 punya sbb kesuntukkan masa.. asal ada sudah la kan.. hehe

Pastu merempit terus ke damansara hantar ain gi sekolah.. pas hantar terus blurr nak watpe.. konon2 nak gi giant shah alam pas ambik ain balik sekolah.. tp memandangkan ada masa 3 jam yg taktau watpe, makanya aku terus ubah fikiran gi giant kota damansara je.. dekat sket..


Ni pertama kali aku gi giant kota damansara sendirian berhad tanpa di temani hubby.. biasanya aku gi dgn hubby je.. dek kerana over konfiden tau jalan maka aku pun berani2 gi sana walaupun gps lupa nak bawak.. ahahha

Mujur sampai jugak.. pas parking terus letak ica dlm stroller.. cari troli pulak utk letak apis dlm tu.. pastu masuk le dlm giant utk mencari brg2 yg nak di beli.. brg2 utk sambut besday ain le.. melilau2 aku cari tau..

Bila tanya staff giant tu dia kata lorong 4.. bila aku carik2 tak jumpa lak.. tanya staff lain lak.. dia kata lorong hujunggggg sekali.. pulak dahhhh.. sorong le anak2 gi tempat yg di bgtau tu.. takde pulak.. huhuhu.. last2 redah je cari sendiri.. jumpa pun.. tu pun setelah stgh jam terpusing2 dlm tu..

Sempat gak le rembat brg yg tak di senaraikan.. kekeke.. tu lah masalahnya gi shopping kompleks ni.. godaan sungguh.. ica dgn apis pun sempat pow aku bola sorang sebijik.. padahal bola kat umah berlambak dah.. letupkan baru tauu..!!


Ni hasil shoppingan aku.. bykkannn.. walaupun terpaksa bertinju dgn anak2 masa beli brg2 ni tp puas hati le sbb berhasil gak.. kuikuikui..

Yg aku terbeli ialah set cawan 3 kotak.. miahaha.. tetiba terberkenan pulak masa tgk cwn2 display tu.. hihihi.. brg yg aku tak dpt ialah goodies bag je


Dek kerana keletihan bertarung ketika shopping makanya singgah jap kat Jco Donut sblm kuar.. dok situ order donut 3 ketul dgn air coklat..

ica mkn donut yg plain aje.. apis donut coklat.. tp dia cuma jilat coklat dia je.. cehhh.. aku nak tlg abiskan pun geli lak jdnya.. kalo dah meleleh air liur kat donut tu mau ke korang mkn.. kikiki



Makan sambil main bola..



Pas mkn2 terus cepat2 gi tempat parking sbb masa ni dah kol 3.30 ptg.. kang lambat kang ambik ain.. biar sampai awal dr lambat kannn..


Sempat tapau donut ni utk bawak balik..

Pas susun brg2 masuk bonet kete, susun anak2 pulak pastu.. cuci tgn bebudak ni dulu yg kotor dek mkn donut td.. pastu baru ikat memasing kat carseat..

Pastu apa lagi.. berdesup cari jalan kuar utk patah balik ke damansara.. haaaa... masa ni lah kekalutan mula berlaku.. aku tersalah pilih exit daaa.. jalan punya jalan baru tau aku sesat.. sbb setau aku, aku tak pernah lalu jalan tu masa pegi dgn hubby..

Cuba cari jalan u-turn balik.. tp gagal.. so teruskan jelah mencari signboard yg boleh membantu.. nmpk perkataan ipoh/shah alam.. so aku ikut.. mata asyik tgk jammmm aje.. dah nak kol 4 ptg dah masa tu... hati dah start risau..

Jalan mmg sesak nak gile lah masa tu.. aku masih tercari2 aku berada di mana la masa tu.. sbb pestaim aku lalu situ.. huhuhu.. dgn byk lori2 pasir yg mencelah2, haiyakkk.. camne leh sesat nihhh.. kuatkan gak le semangat masa tu..

Kol 4.10 ptg aku masih lom jumpa2 jalan kuar.. alamak, ain dah nak abis kelas dah masa tu.. huwaaaa... nak tepon hubby pun tak leh sbb dia kata dia kat putrajaya ptg tu.. last2 jumpa gak jalan yg aku dah kenal pasti dan tau..

Rupa2nya aku kuar kat sg buloh daaa.. area kampung melayu subang.. tak jauh dgn umah aku... huk alohhh.. jauh bebeno aku menyasau.. gile lahh.. serupa mcm aku balik umah je kiranya tu.. pas dah jumpa jalan terus merempit laju2 kuar tol guthrie..

Masa ni dah kol 4.30 ptg.. aku call teacher ain ckp kat dia aku lewat 10 minit sbb jalan jem.. takkan nak bgtau aku sesat pulak kan.. malulahhh.. hehehe.. Alhamdulillah, aku selamat sampai kat skul ain kol 4.40 ptg.. fuhhh.. mmg letih betul otak masa tu..

Pas ambik ain dr skul terus berdesup gi mydin bukit jelutong pulak utk cari goodies bag.. tp takde lah pulak.. huhuhu.. gi speedmart pun takde.. last2 gi giant shah alam pulak.. kalo tak beli masa tu bila lg nak beli kan..

Mmg penatttt sgt masa ni wehh.. aku rasa mcm nak pengsan je.. mkn nasik pun belum masa ni.. aku sempat mkn seketul donut je.. letihhh.. tp demi menjayakan besday ain kat skul aku gagahkan jugak kudrat aku..

Nasib baik kat giant shah alam ada.. pas beli terus bawak bebudak ni main jap kat playground dpn kfc dlm giant tu.. br nak berehat2 ada sorang kakak ni mintak tlg aku carikan anak dia pulak sbb anak dia hilang dr tempat playground tu..

Pulak dahh.. camne leh hilang..?? aku pun suspen je masa ni.. nak tlg cari camne sbb anak2 aku 3 org tu sape nak jaga.. aku tanya kakak tu camne leh hilang.. dia kata dia biar jap anak dia main kat playground tu, pastu dia tgglkan jap gi kedai roti berhampiran tanpa bgtau anak dia..

Kesimpulannya sape yg salah, kalo aku jd budak tu sah2 melalak dan melilau cari mak sbb hilang dr pandangan mata tetiba kan.. di pendekkan cite mujur budak tu di jumpai.. huhuhu..

seriau woo kes hilang budak nih.. jgn main2.. bukan senang nak mengandung dan beranak.. tau2 je hilang mau tak hilang arah di buatnya.. haishhh..

Oklah.. panjang lak aku membebel.. dah nak siap2 pi sekolah ain ni.. pastu nak jemput hubby kat opis.. ok.. jumpa lg.. kang aku cite psl besday ain ye..


12 comments:

eT said...

makk aaiihh...meriahnyer shopping kt giant..huhu
sekali sekala pekene donut mmg best kan..

Ena said...

fuyooooo.. manyaknya..

tabik spring betul la.. leh handle sumer tu..

ADEEYA said...

Hohoho SHOPPING timee :D weeeeeee

ieda said...

aduh dikk panjang nyer huhuhuh
aper nak cakap erkkk ... lupa dahhh ..

kena baca balik nie .. ehhehe

aaaaa adehhh ..

farah fauzi said...

bestnyer shopping...

saudah said...

kesiannya anna sesat.

dekat aje sebenarnya sri damansara dengan giant kota tu.

turun dari parking tu, belok kanan. terus sampai hujung belok kiri (semua kena kiri).

then terus aje ikut jalan tu sampai hujung (ikea kat kiri). Tu dah LDP. ikut LDP terus sampai Plaza Tol. Bayar RM1.60 then amik kiri terus untuk ke Sri Damansara.

saudah said...

sorry anna.

ada pembetulan.

turun dari parking tu, belok KIRI. terus sampai hujung belok kiri (semua kena kiri).

mannira said...

yang membaca pun terasa penat... bagusla..ana ni handle anak2 3 org g shopping sy sorg pun tak sanggup rsnya... supermom la...

Putri_Aizat said...

sedapnyer jco...adoai...terliur tengok....wah penuh troli...meriah...

Lia said...

terliur lak tgk donut tu.. hehe

MeMHalid said...

ana..makan tongkat ali ke power dan kuat macam superman la.....:)

Zana said...

adeh...baca pun dah terasa kepenatannya ana oii...
kena beli GPS la lepas ni, baru tak sesat....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...