NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, January 04, 2011

BeKaLaN SePaNjaNG PeRJaLaNaN

Amboi tajukkk.. mcm nak gi jauh2 je. kan.. padahal gi sekolah aje pun.. tp jauh gak sbnrnya sbb ulang alik shah alam - kl setiap hari pasni.. huhuhu.. doakan perjalanan kami selamat ye..

Ohye, berbalik pd tajuk.. aku arini nak kena gi skul Ain utk ambik uniform skul dia.. Uniform cuma dpt selai je dulu.. kami beli 3 helai.. katanya stok tak mencukupi lg.. takpelah.. dpt selai dulu pun jadilah..

Bkn aku sengaja ambik uniform last2 minit, tp pihak genius aulad kata stok baru dpt semalam.. semalam aku sakit kepala so tak dpt nak drive jauh2.. arini pun sakit pale lg tp kena kuatkan jugak demi anak.. semangat sket.. hehe..


Ni antara bekalan yg aku dah siapkan utk kuar jap lg..

Nmpk dlm gmbr bakul ni mcm kecik je kan.. padahal besar tu sbb termos tu je dah size besar.. pastu sumbat lg 2 tin susu ain dgn apis punya.. jajan2 lg, botol2 susu lg.. huhu..

Aku terlupa nak beli termos kecik pastu aku terlupa jugak beli bekas susu yg khas utk travel tu kan.. lupaaaa sgt2.. tu psl angkut dua2 tin susu sekaligus tu.. ekekeke.. kang nanti pas balik dr sekolah ain aku gi belilah.. dah listkan pun td..


Pandangan dr atas.. mcm org nak gi picnic je gayanya kan..

Maklumlah, anak kecik2 lg.. byk ragam lak tu.. terutama apis dgn ica.. moga2 aku di berikan kekuatan dan kesabaran utk hadapi sume ni..


Ni list yg aku dah buat..

Duit syiling pun dah kena standby byk2 ni utk byr parking.. mcm2 lg le yg aku kena prepare.. nmpk kelam kabut lak rasanya.. takpe, lama2 kang boleh uruskan masa dgn bijak.. skrg ni kurang bijak lg.. kuikuikui..

Ok semua.. nak gi siap2 dah ni.. tataaa..




28 comments:

ieena's said...

Wah sungguh cekal ana...sanggup antar anak school jejauh cenggitu...tabik spring ler...saya antar anak2 kat Q-Dees Nusa Rhu jer...kira area2 umah gak...tu pun dah cam kelam kabut setiap pagi...

Adrina Adi said...

kenapa tak cari sekolah dekat2?? ni genius aulad kat seksyen 23 tu ke?

suhailas said...

Pelan pelan kayuh ana,sue pon tak menang tangan keluar masuk,keluar masuk....macam2 lopa....apa apa pon
drive carefully key!!!

ieda said...

cayuk2 dikk demi anak2 tercinta .. ibu mana yg x sanggup berkorban :)

Dilla said...

wah sangat ganas la ana.....hihihihi

Jiejah @ Iza said...

x per ana , alah bisa tegal biasa.
minggu pertama ni hazab sket la ,lepas tu leh kawtim laaaa :-)

Salina said...

lucu la tgk ana anak beranak ni..kang main lg byk brg bawa..tu namanya picnic dlm kete daaa..ain masih susu botol ke..semoga ana selamat dalam perjalanan pergi & balik..

Zefa NorAsmara said...

Wah ana, semangat tul! Teruskan semangat juang.. anak akak 4 tahun akak lepaskan naik van je.. hehe..

Zur@ZaRi said...

berkorban demi anak...
tentu bahagia si anak dapat ibu yg sgt prihatin macam ana kan=))

shima said...

good luck..jauh nar nk ke skolah tu..

edrina79 said...

salam..selalu gak bace blog ana, sometimes very informative :)...saye nak berblog slalu xdan, keje ngan org la katakan hehehe...anyway, tgk bekalan tu,ana mmg bagi anak makan jajan ker (mamee n twisties)?kalau boleh, elakkan bagi selalu, not healthy :)..seposen due dari saye, harap ana x marah :)....

Fazila said...

puas ati tau kalo dpt urus anak sndiri.. kena kuat semangat jer lah... ana nnti zie update dlm blog utk resipi coklat mudah n sedap

Fasilitator said...

cantik juga brg2 tu bila dh susun dlm bakul...

Eida said...

jauh bebenar ana anta ain gi skul..kat sek 23 pun ada genius aulad..sambil2 anta ain, ana bleh la singgah opis ida..anta breakfast..kikiki....

Adrina Adi said...

setuju jgk dgn edrina (aik, sama plak nama) hehe.

baru baca artikel makanan ringan ni boleh juga menyebabkan bau badan di kalangan kanak2.

jgn mare.. tegur menegur amalam mulia. ngeh3.

Ana Suzana said...

ieena..
pilih situ sbb dekat dgn hubby.. so ape2 hal hubby ada gak utk pantau..hehe

Ana Suzana said...

Kak ed,
genius aulad kat sek 23 dgn kota damansara dah penuh.. lgpun mmg nak ambik yg dekat dgn hubbu.. hehe

Ana Suzana said...

Kak suhailas..
tq kak.. tp ana tak kayuh kak.. ana pandu je.. hihi

Ana Suzana said...

kak ieda..
mekasih kak.. =)

Ana Suzana said...

Kak iza..
yelah, mula2 kekok sket kot.. lama2 dah biasa la nanti..

Ana Suzana said...

salina..
pasni kami picnic hari2 le.. kiki

Ana Suzana said...

Kak zefa..
ana tak keje so ana lah drivernye.. hehe.. lgpun seronok gak..

Ana Suzana said...

Dilla..
ganas tang mana tu kakkk..

Ana Suzana said...

Zurazari..
sume ibu2 sama je kannn.. bkn ana sorang je mcm ni..

Ana Suzana said...

Edrina dgn kak ed..
nasihat di terima.. takkan la ana nak marah lah.. mmg betul pun junk food tu tak elok.. tp ana bg kdg2 je tau.. terpaksa kekdahnye..

Ana Suzana said...

Fazila..
wokey.. tq2.. =)

Ana Suzana said...

Zam..
aikk.. susun camtu pun kata cantek ke.. kikiki

Ana Suzana said...

Ida..
ececehhh.. dah satu keje lak nak anto bekfes ida kat opis.. ekekkeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...