NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Friday, January 28, 2011

NaK KeNa HuBBy aKu Ni TaU..!!

Oh ye.. arini aku tak bwk kamera lg.. so takde gambar latest anak2.. hehe.. dan tghari td pas hantar ain gi sekolah terus zasss gi restoren Kasturi kat sri damansara.. janji dgn hubby kat situ utk mkn sama2..

Sejak ain sekolah ni kami selalu dating sama2.. dating kat tmpt mkn jelah ye.. ok lah tu kan.. tambahan lak kami skrg ni mcm tgh di lamun cinta.. asyik rindu2an aje.. kekeke..

Bkn la bermaksud sblm2 ni tak cinta, tp rasa kasih syg dan kemesraan antara kami skrg ni makin membara.. mcm org baru kawen gitu.. ahahhaha.. ehhhh, apa yg aku melalut ni.. dah.. abis cite psl cintan cintun.. kang muntah hijau lak korang.. org lain pun berlaki jugak.. kuikuikui..

Pas mkn sama2 ptg td hubby pelawa aku bwk anak2 lepak kat opis dia je arini.. sblm2 ni mmg aku tak terfikir pun nak melepak sana.. yelah, tu kan tmpt keje dia.. bkn rumah tumpangan utk aku sesuka hati menyinggah huhahuha tak tentu hala.. kekkeke.. kena ada etika sket ehh..

So memandangkan mmg aku takde hala tuju dah, aku terima je cadangan dia.. yele, kalo tak asyik2 gi giant, asyik2 gi jusco, pastu gi playground mcD.. bosan gile wehhh.. ni baru nak masuk sbln.. blm lg setahun ni.. kah kah kahh..

Masa kat opis hubby anak2 aku mmg riuh le mulut depa.. seronok agaknya dpt kaco abah dia.. kebetulan je nak oii abah korang tak sibuk.. kalo sibuk jgn harap le mak nak bawak korang ke opis.. hahaha.. masa dok sembang2 dgn hubby, hubby ckp le mlm kang nak ajak aku gi giant kota damansara sbb nak beli hadiah utk pengantin sok..

Dlm hati aku dah kata alamakkk.. giantttt...?? huhuhu.. tp takpe, pegi dgn laki ni lain sket feel dia.. kita leh ambik apa2 yg kita suka tanpa perlu risau isi dlm wallet kita.. kekekeke.. tak ahhh.. gurau jeee.. aku bkn jenis suka shopping sesuka hati.. ececehhhh... puji le diri sendiri..

So masa balik ambik ain dr sekolah aku dgn pantasnya bawak kete pulang ke rumah.. jem la kejap kat area persimpangan nak ke kota damansara.. kol 5.10 ptg aku sampai umah.. mcm biasa, pas loading anak2 masuk umah terus aku vakum dlm kete dulu.. bersepah gile mknn dlm tu.. huhuhu..

Konon2 nak cuci kete, tp memandangkan sok weekend so aku cuci hari cuti jele.. ada masa la sket nak rehat2.. masuk umah, mandikan anak2.. pas pakai cantek2 terus bg mkn nasik.. kang mlm nak kuar gi giant lak kan..

Tetiba kol 7 mlm hubby call.. aku ingatkan dia nak tanya kami dah bersiap ke belum.. sekalinya dia kata dia pegi sorang2 jele.. adoi laa.. saje arrr.. dia kata alaaa ayg kan dah selalu gi giant kann.. tak kisah pun kannn.. ahahhaha.. yeleee.. menurut perintah jele..

Tp betul la jugakkan.. kang penat la dia patah2 balik ambik aku kat umah pastu kuar balik gi kota damansara, sdgkan dr opis dia ke kota damansara pun dah dekat.. penat kat jalan je kang.. so aku relakan lah dia pegi seorang diri.. lgpun nak cari hadiah utk pengantin aje pun.. hehe


Tp dia tak pi giant pun.. dia pi kat sini je.. kat Onking kota damansara.. lg senang..

Apa yg dia beli aku tatauuu.. tp dlm kol 8.20 mlm tetiba phone aku berbunyi.. dah le masa ni aku tgh asyik nyanyi2 sambil cuci pinggan.. hahahha.. aku kalo basuh pinggan mmg suka nyanyi2.. kalo ikut org tua2 kata, tak elok nyanyi2 kat dapur.. kang dpt laki tua.. kekkeke..

Tp aku dah kawen lorr.. so tarak ada hal la kan nyanyi2 pun.. kehkehkeh.. aipp.. kuar topik lak.. berbalik pd tepon td.. laki aku tepon so aku pun jawab le.. tak jwb kang kena pelangkung lak kang.. hahaha..


Hubby : Yanggg.. watpe tu..

Aku : Huk alohhh.. tgh cuci pinggan.. awatnyee..??

Hubby : Awak nak tak alat pengering pinggan..??

Aku : Apa..?? pengering pinggan..?? tak nak la.. watpe pun.. tak yah la..

Hubby : Ooo ok.. eh abg beli microwave kot sbg hadiah.. ok tak..??

Aku : Beli je.. lgpun rasanya jrg org hadiahkan microwave..


So hubby aku pun menurut perintah.. eheheh.. biasalah, dia kena ada tuan penasihat.. ehhh, puan penasihat... ngeh ngeh ngeh..

1o minit pastu hubby aku call lg.. huk alohhhh.. potong stim betul la aku tgh nyanyi2 sambil mencuci periuk lak.. kekeke..

Hubby : Yang.. nak tak beli mesin bancuh kopi..

Aku : Laa.. watpe nak beli.. kita kan dah ada sebijik..

Hubby : oyeke.. dah ada ye..

Aku : yele.. dah ada.. cuma bkn jenis yg ada pengisar kopi tu le.. ni jenis yg reheat air kopi tu je..

Hubby : Oooo.. yg ni ada pengisar..

Aku : brp lak harganya tu..??

Hubby : seribu lebih..

Aku : dah tak payahhh.. bkn selalu pun kita bancuh kopi.. kang jd tukun je kang kat umah ni..


Hahhaha.. bagus tak aku.. laki dah offer.. tapi aku takmau... hehehe.. dlm 5 minit pastu laki aku call lg.. cehhhh.. ape lagi la yg dia nak tanya nih..

Hubby : Yang, nak beli tak induction cooker..?? dia ada bg dgn set periuk sekali ni.. kot2 la mana tau gas abis kan.. boleh guna yg ni..

Aku : huk aloh abg ni.. nak jugak tu belikan tu ini... yelah2.. beli jelah.. kalo induction cooker ok kot.. (tetiba lak aku setuju nak di belikan..hehehe)

Hubby : tp pernah ke kita kehabisan gas..?? ( pulak dah..)

Aku : so far tak pernah lg gas abis.. ada je stok gas baru..

Hubby : kalo mcm tu takyah lah beli..

Aku : abg ni kannnnnn.. bila org taknak sibuk nak beli.. beli org nak taknak belikan pulakkk.. ( aku membebel sambil ketawa sakan)

Ntah apa2 tau laki aku ni.. tetiba lak ubah pikiran.. cehhh.. sib baik pastu dia tak call lg dah tanya nak tu nak ni.. pening aku tau.. kekekke

Skrg ni tgh tggu dia balik je nih.. lama bebenor kat kedai letrik tu.. apalah yg di belinya kot.. ni kalo dia baca entry aku ni mau kena piat telinga nih.. kah kah kahhh..



7 comments:

eynda said...

Dating dgn apis & ica sekali la ye :-D

Fasilitator said...

huh..punyer lah teliti kita dok baca dialog 'si suami isteri' ni..rupanya tah apa yg dibeli..huhu.

Ngantuk dah mata ni rupanya dh kul 2pg..

farah fauzi said...

hahha..panjang betul citer kat kedai letrik..last2 tak beli jugak..haha..untung dapat isteri macam nih..hehe..

Putri_Aizat said...

hehe...tunggu apa en. hubby belikan ye....

Yan said...

Patutnya masa dia first offer tu dah rembat.. Kan dah langsung tak beli..

Syima Emi said...

kak ana ni..lain kali sanggip je semua...hahahaha... tapi yelah kalo x guna, x payah membazir kan.. tapikan kak, kalo buat GA hadiah brg elektrik ok gak..xde dibuat org lagi..hihihi..

Syima Emi said...

salah taip. * sanggup..kang x paham plak akak baca...hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...