NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, January 19, 2011

HaRi PeRtaMa Di PD

Adeh laa.. semalam betul2 kebizian melanda.. penat gile smlm.. tu yg tak dpt nak apdet blog tu.. huhuhu.. citer psl kat PD pun tak abis2 lg ni ha.. ekekke..

Meh aku sambung citer percutian kat PD.. kami check in kol 3.15 ptg.. lps masuk je bilik masing2 teruja.. anak2 lg la excited kemain.. lari sana lari sini.. jatuh sana jatuh sini.. ekeke..


Laki aku lak aku paksa pam kan pelampung bebudak nih.. aku takde daya nak pam.. tgn aku kecik.. nak tekan pam tu kang mau retak tulang belulang tu kang.. ekekke.. alasan je tu.. malas benonye.. hahaha


Pastu apa lagik.. terjun kolam le.. ain dgn ica terlebih excited.. diorang mmg hantu air.. kekeke.. bkn hantu dlm air yg takut2kan org tu tau..


Ni budak kalo berendammmm, mmg takmo naik lee.. air tu dah la sejukkkk.. aku pun gigil2 mandi woo..


Ini lagi le.. sampai biru2 bibir pun tak reti2 nak benti main air... aku bg chance je kat bebudak ni.. bkn selalu pun kann..


Yang si bujang ni mmg takmau dok dlm pelampung... dia takut okey.. pujuk la mcm mana pun mmg dia takkan mau punya.. apa daaa.. buek malu kaum laki2 aje.. hehe


Keje dia asyik cedok air pastu jirus2.. pastu percikkan air ke arah kami..


Tp dlm seronok2 main air kami terlepas pandang kejap.. mujur ain jerit bgtau kami apis tenggelam.. huhuhu.. berderau darah kami.. lps dgr ain jerit " adik lemas adik lemas" hubby aku terus meluru cpt2 selamatkan apis..

Masa tu apis terapung secara terlangkup.. mujur jugak jarak kami dgn dia hanya 4 langkah je.. masa hubby angkat dia dan letak kat tepi kolam dia lgsg tak nanges.. dia cuma mcm tergamam je.. takde tanda2 dia tertelan air kolam pun sebab dia lgsg tak tersedak2..

Alhamdulillah.. mujur takde perkara lebih buruk yg berlaku.. seriau wooo kami... terus mood berendam dlm kolam hilang.. aku masa ni tgh balut2 apis dgn towel.. peluk2 dia.. hubby lak monitor yg lg 2 org yg dlm pelampung tu..

Aku pujuk gak apis ajak main air lg.. tp dia takmau dah.. mesti dia fobia.. aku rasa dia tersalah langkah masa duduk kat tangga kolam tu kot.. tp syukur sgt2 sbb dia takde apa2.. pas kejadian tu aku terus ajak ain dgn ica naik terus..

Mandikan diorang dgn air suam (guna heater la, takkan aku nak masak air lak kan.. hehe) pastu sapu vicks kat badan masing2 utk kurangkan kesejukkan.. pakaikan baju pastu suruh baring2 minum susu.. relaks2 sambil tgk tv..


Sebelah malamnya pulak kami bersiap2 utk kuar mkn.. kami mkn kat luar je..


Masa ni kat lobby.. tggu ketibaan keluarga kaklong aku masa ni..


Saje snap gmbr ni.. hehe.. dah takde keje la tu..


Pas sampai je family kaklong aku, kami terus naik lift gi kat tempat parking..

Destinasi di teruskan ke teluk kemang.. hubby ajak mkn ikan bakar yg kualiti masakannya sama dgn restoren ikan bakar kat melaka.. terbaikkk..!!

Aku rekemen kat sape2 yg pening nak cari tempat mkn, korang leh cuba kat sini.. nama restoren tu Restoren Seri Mesra.. area teluk kemang.. sederet dgn lot2 kedai..


Anak2 aku tgh buat eksperimen masing2.. aku biarkan jelah..


Hubby ajak kwn dia sekali join mkn2 dgn kami.. so ramai la mlm tu.. meriah sket..


Air berjug2 sekali order.. kembong perut dgn air sementara nak tggu mknn sampai.. haha


Anak kaklong aku.. merangkap bibik tlg jaga anak2 aku.. hehehe


ica main basah2kan tisu.. grrrr


Ni sampai banjir baby chair tu di buatnya.. main tuang2 air dlm tu.. adeh la bebudak ni..

Meh layan lauk2 yg kami order.. tak semua aku snap sbb dah terlampau byk pulak mknn.. pastu takkan la aku nak snappp je sedangkan yg lain2 sibuk melahap dgn jayanya.. mana aciiii..


Ikan bakar.. ambik 2 set..


telor dadar, sayur2..


Sotong goreng tepung


Sup ekor


Udang sambal


Pastu dah tak dan nak snap satu2.. bila nasik lemak sampai je terus tutup kamera.. mkn le apa lagi.. hehhehe

Mana2 yg tak abis kami tapau utk mkn kat hotel pulak.. tak baik membazir.. total kami mkn malam tu rm700.. perghhh.. sib baik bkn aku yg byr.. ekekke



5 comments:

ceywie said...

sopannya anak ana mandi kat kolam tu. kalo anak saya pakai spender jer. hehehe.... so, apis tak apa2 ker, mintak jauh perkara buruk berlaku kat anak2 kita kan.

Qaseh chenta said...

ermmm,cam sedap jerk lauk2 die...hehehe

mekchu said...

mekchu pernah nmpk budak kecik dlm 1y ++ je lemas sbb pelampun dia terbalik.. panik sgt.. boleh pulak tgk je budak tu tak bergerak muka tersembam dlm air, tak boleh bangun... lepas tu nmpk ada superman terbang dlm kolam, bapak dia daa... sebaik...

Shahayu said...

best nya mandi manda.... makan ikan bakar ramai2...fuh lagi best....apis macam anak akak ayu gak.. penakut air... takut sejuk.... alhamdulillah tak da kejadian buruk...

tupperwarecollections said...

sib baik tak jadi apa2 kat apis kan.. tapi mmg betul, kita ni kadang2 terlepas pandang sesaat dua pun leh jadi macam2. apa2 pun akk suka sangat baca. thanks for sharing the good info dear! - kak fyza-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...