NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, January 17, 2011

HaRi MiNggU KaMi ParT 1

Salam semua.. baru ada kesempatan nak apdet.. keletihan yg amat lg ni.. malam td pun terbongkang tido awal.. tau tak terbongkang tu ape.. ekekeke..

Weekend kami sgt2 best.. penuh dgn aktiviti.. walaupun ada tragedi kurang best tp ianya akan buat kami lebih berhati2 lepas ni.. mmg masa tu kami always berhati2.. tp masa kejadian tu berlaku keberhatian kami terkurang lak.. hambek ko, main hantam je perkataan.. kikiki


Pagi sabtu tu dlm jam 1 pg, time sume org tgh syok tido di ulit mimpi, aku lak gigih packing2 barang yg nak di bawak travel.. ala, travel 2 hari 1 malam aje pun..


Tp sbb brg2 yg nak di sediakan adalah utk 5 org, tu yg jadi byk mkn masa tu.. setiap baju yg nak di bawak aku gosok siap2 dulu.. malas nak iron2 dah kalo bercuti..

Pelampung 2 bijik kena bawak, pam dia pun siap2 kena bawak.. tak kose nak tiup sampai pecah usus perut bagai.. hehe..


Seawal jam 12.30 tghari kami pun kuar umah selepas sarapan pg.. aku buat nasi goreng je pg tu.. malas nak masak mcm2.. kang byk keje lak.. pas mkn loading anak one by one dlm kete.. ikat kat seat masing2..


Mencebik je ica kena dok belakang..

Dia ni biasanya kalo abah dia yg bawak kete, dia akan duduk dgn aku.. nak menyusu je lah keje dia sepanjang perjalanan.. tp kali ni aku ikat je dia kat seat dia.. tu yg monyok je tu muka.. kekekeke


Pasangkan channel kartun siap2..


Haaa.. baru okey sket..




Kakak kena dok seat paling belakang sekali..

Pas setting alarm rumah dan kunci pagar, kami teruskan perjalanan kami.. yeee.. rasa hepi je masa tu.. kami plan tetiba je nih sbb nak rehatkan minda.. nak reward diri sendiri sbb keletihan setiap mggu.. ececceehhh..

Pastu yg paling utama nak kasi anak2 hepi.. anak2 dah besar2 sket mcm ni terasa best bila bercuti sbb diorang dah paham erti keseronokkan.. teringat masa ica masih baby2 lg, aku byk memerap atas katil je waktu bercuti sbb nak tidokan baby je kejenye.. hehe.. standart la tu kan.. lg2 yg breastfeed baby mcm aku ni..


Sejam pertama perjalanan ica dah mcm ulat dah... dah tak reti dok diam.. asyik merengek2 je nak kuar dr seat dia.. nak dok dgn aku le tu..


Bila aku bolayan je makin menjadi2 lak dia.. haishhh.. tak bg chance lgsg kat mak ko ni nak bergurau senda dgn bapak korang.. kikiki.. yelah2, dek kerana bingit dgn tangisan dia tu maka aku pun angkat jelah dia dok dgn aku..

Nyusukan dia dan2 tu jugak terus senyap.. sabo je le.. sib baik dah nak sampai masa ni..


Ten ten tennnnn.. kami gi sini je.. ngeh ngeh ngeh..

Tp bkn kami sekeluarga aje.. aku mintak izin kat encik suami aku utk ajak family kaklong aku join sekali.. tp aku ckp kat hubby aku yg taja penginapan diorang..

Aku dah niat nak ajak kaklong aku bercuti.. aku gunakan duit nuffnang yg aku dpt hasil dr berblogging selama ni.. aku baru setahun bersama nuffnang.. dulu2 tak register pun sbb lgsg tak tau.. lgpun dulu2 tak serius langsung nak berblogging..


Ni la family kaklong aku.. diorang berlima aje..


Kami berjumpa kat Bangi Kopitiam kat tepi pantai port dickson tu..


Makan tghari dulu siap2 sbb lapar.. ica tgh pilih menu apa yg dia nak tu.. kekeke


Ni air aku.. tiramisu ape tah nama dia.. ni air feveret masa aku peknenkan ica.. tp skrg dah jarang minum sbb air ni kan sejenis kopi.. ibu2 yg nyusukan baby kan tak di galakkan sgt minum kopi.. hihihi


Ni ais kacang hubby aku.. yg aku ingat nama dia ada perkataan kutty2 je... hehe


Ni nasi ayam aku.. share mkn dgn anak2..


Ni assam laksa kaklong aku


Ni hubby aku punya.. dia dah ngap itu roti, aku suruh letak balik sbb aku nak snap dulu.. kah kah kahh.. hubby aku ikutkan jelah.. dia paham sbb aku ni kalo boleh sume nak snap gambo.. wakakaka


Popia.. share ramai2..

Pas mkn dan kung kang kung kang menyembang kami pun bergerak secara jemaah gi ke hotel yg dah aku bookingkan.. sume aku yg uruskan.. hubby just tukang bayar je..

Ok.. nanti sambung lg part seterusnya ye..



8 comments:

syarqiah75 said...

bestnya g cuti....terbongkang...hahahha...lama dh x dengor ayat tuh...ayat biasa guna waktu kat umah dolu222...

ieda said...

oo ke PD .. akak jugak x merasa sampai layie heheh

cerita siti said...

lawak kau ana, suh laki letak balik roti yg die nak makan. sib baik die ikut ek, tak byk songeh laki kau ni.

Ena said...

ahahaha..

lawak plak ayat last tu.. erm.. tp kan cam ena gak la.. dah ngap separuh ena suh letak.. keh khe khe...

ceywie said...

Salam,
terima kasih sbb sudi kawan ngan kita. ana mmg suka bercuti bawa ramai family eik. bagus tu baru la meriah, kan.

Qaseh chenta said...

sedapnyer tgk menu2 tuh,lom lunch lak nie,dan2 lapo perut nih...hehehe
bestnyer,dah lama xgi PD...mesti best kan.....

MeMHalid said...

huhuhu..kampung mus Linggi....dokek yo tu...
ana nanti upload part 2 tau..hahahahha..walaupun ku tahu dirimu amatlah busy....

Salina said...

huiiii..best nya ana gi bercuti gan family..cuti2 malaysia di mana tu?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...