NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, January 03, 2011

NGaDa2 TaK MaU MaNdi Ye..!!

Tgk jam dah kol 10 pg.. tp budak kecik tu takde tanda2 nak bgn tido pun lg.. takpelah, aku biar jelah sbb dia tido lmbt kannn.. kang si kakak dah start sekolah dah takde peluang dah nak bgn lewat2.. harus kelam kabut kalo bgn lmbt kang.. huhuhu..

Tetiba dgr sore dia nanges2 melalui baby monitor... haaaa.. bgn pun dahhh.. dah kol 12 tghari baru nak celik mata ye.. kekeke.. terus kerah budak yg lg dua org tu naik atas masuk bilik.. diorang masa ni tgh layan katun kat hall bawah.. suruh naik sbb aku nak mandikan sekaligus dgn ica..

Walaupun diorang bgn awal, tp aku tetap mandikan bila ica dah bgn.. ekekeke.. malas kekdahnye.. sekali harung je mandikan.. yg si ica ni mood tak elok lak td.. padahal tido dah terlebih2 dah tu.. nak kata tak nyusu dah nyusukan pun..

Tetiba je nak melalak pas aku togelkan dia dan tinggalkan pampers je.. aku ajak le mandi.. asyik sebut nanakkkkk nanakkkk je.. ewah2.. kalo reti pakai perfume takpelah jugak kann.. kikiki.. tgh dia nanges2 tu aku suruh apis dgn ain cuba pujuk..

Aku..?? aku mcm biasa laaa.. pi turun bawah ambik kamera.. wakaakkaka.. gigih tu nak snap jugak walaupun anak tgh ngamuk2 takmau mandi.. sbbnya aku dah lali dah sume ni.. kejap je melalaknye tu ha.. kang penat kang benti la dia melalak.. kuikuikui..


Dia terus sembam muka kat tilam pas nmpk aku nak snap gmbr dia.. tu bkn malu tau.. tu nanges protes2 tu namanya... aku snappp jugak.. hahaha


Wuuuuuuu.. masih takmau tunjuk muka..


Air mata dia mcm hujan lebat wooo.. lencun selimut aku.. sib baik kain apak dia ada jd alas..


Terus duduk dan sambung nanges lg.. masa ni ain dgn apis tgh pujuk2 dia dr tepi katil..


Pampers dah melendut tu nak oiii.. lg ada hati tak mau mandi..


Boleh pulak dia benti nanges jap sbb tgk iklan katun.. huk alohhh.. apa pesen nanges ntah dia ni..


Pas abis iklan sambung sembam muka balik dan nanges balik.. ekekeke


Time ni dah penat nanges dah.. yelah, dah minit ke 10 dah dia nanges.. maunye tak penat.. kah kah kahh.. nanges buat2 mmg aku tak layankan sgt.. lg sakat dia ada lee..


Haaa.. kan dah senyap tuuu..



Bila mood dia dah okey baru dia happy nak gi mandi..

Haih la budak2 ni.. mcm2 karenah tau.. mesti ikut peel apaknye masa kecik2 ni.. ekekekeke..



9 comments:

Jieda said...

He3..kelakar.Boleh berenti nanges jap ye sebab tgk iklan katun

ibh said...

Kelakar la pulak tgk gelagat ica ni..Yg mamanya pulak..betul2 mcm paparazi..ekekkekekee

Noreen said...

amboi kening...
ley plak berhenti layan iklan jap...ica...ica

Makbed said...

hahahaa... pandai protes ye..

NM02 said...

apaknye ke maknye punya peel tu?? akekekekeke

Suliana said...

haha.. kelakar. anak sy pun klu tgh nangis, tiba2 snap gmbr dia, marah betul hehe.. ica ni girl kan??

Salina said...

lawaknya icha..tu la namanya telatah anak2 kan..buat kita terhibur walaupun ati tu bukan main lagi nak marahnya..

Fasilitator said...

huh..banyak gambar tu..

erienz said...

suka tgk anak akak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...