NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, January 17, 2011

HaRi MiNggU KaMi PaRt 2

Kami sekeluarga dok kat sini.. (^_^)

The Legend International Water Homes


Rombongan pak rizan dah sampai.. ekekeke.. parking kat lobby dulu sementara aku dgn hubby pi check in


Masa utk check in.. hubby check in aku mcm biasa.. jd mamarazi.. ngeh ngeh ngeh...


Lobby yg simple tp cantik.. tandas kat lobby dia pun cantek.. hehehe.. sempat gak la aku tinggalkan khazanah berharga kat situ.. ekekeke.. bluekkk..


Ohye, kami ambik Garden Pool Villa utk family kaklong aku, dan kami lak Grand Pool Villa.. rege leh tgk kat website diorang.. tgh ada promosi sampai hujung bln ni.. tp weekend up sket la harga dia kan..

Masa nak ke bilik masing2 kami di bawak naik buggy sbb jauh gak la kalo nak berjalan dgn anak2 kecik yg masih terkedek2 nih.. hehehe.. apis org yg paling suka naik buggy tu.. kang kita mintak abah belikan sebijik la ekk.. keh keh keh



Dah sampai dahhh bilik kami


Nombor bilik kami..


Ok.. jemput masuk semuaaaa.. ececehhhh.. sila campak kasut memasing kat situ ye..


Pas masuk leh nampak kabinet tv.. amboi icaaaa.. kasut letak atas kabinet ye.. kelasss gitu hang ye.. lebih2 pulak...!! dlm kabinet tu ada peti ais.. tp kosong takde isi.. huhuhu


Ni dia tempat kami membongkang dan buat taik mata.. 2 katil king size..


Yg kiri katil aku, ica dgn hubby.. yg kanan tu ain dgn apis.. selagi ica menyusu selagi tulah dia dok melekap dgn aku..


Pandangan dr tepi lak.. luas gak bilik ni.. puas anak2 aku berlari2, main kejar2.. pastu ada la adegan terhantuk kusi, terlanggar meja, langgar kabinet, tergelincir, tersadung lantai kayu... ish2x.. pening aku tau..


Boleh nampak air laut dr kaca atas lantai ni.. suspen je kekadang.. kot2 la ada 2 bijik mata skodeng kami dr bawah.. ekekke.. melampau2 lak imaginasi aku kan.. hahaha


Bilik ni di lengkapi sofa dgn meja kopi..


Ni lak area dpn pintu tandas.. ada beskal senam. aku kayuh kejap je.. tak sampai 30 saat.. wakakakka



Anak2 tgh skodeng pool kat luar.. tak sabar2 la tu nak main air..


Ni lak dapur.. ada mikrowave, mangkuk, sudu, cawan, gelas, nescafe, bla bla bla..


Bersih wooo... takde komplen lgsg bab ni..



Bilik air.. bersih dan cantek..


Tu ha jamban.. tp kepala paip kat jamban tu kurang best sket.. kalau tgn basah susah woo nak pusing paip tu.. licinnn..


Taraaaa.. ni lah pool kami.. tak dlm pun pada aku.. tp dalam le kalo utk anak2 aku.. tu psl aku bawak pelampung..


Kat tepi pool..



Sukaaaa sgt terjun dlm tu.. walaupun sejuk tp syokkk.. ekekek..


Pelampung pun ada di bg.. 2 bijik tau dia sediakan.. tp kadang2 aku jdkan hubby aku sebagai pelampung.. ehehhehe.. :-p


Ni shower kat luar.. kat dlm pun ada gak.. haihhh.. puas betul mandi2 time bercuti kat sini..


Ni rumput palsu rupanya.. chaitt.. kekeke

Oklah.. bg aku mmg terbaik la hotel ni.. kalau di beri pilihan antara avillion dgn legend water homes ni, aku lebih suka legend laaa.. mmg terbaikkk..!!

Lgpun best nak terjun tiruk dlm pool sendiri berbanding pool kat luar.. muahahahha.. buruk tul perangai kan.. oh ye, aku tak reti berenang pun.. ekekke..



13 comments:

zihan said...

wahhh akak..best banget!siap ade private pool lagi..boleh berendam 24jam takde org nak marah..hik hik

SHAFIDA said...

wahhhh...bestnya...tgk gambor pun i dh rasa hppy ,apatah lagi merasainya sendri.....gila2 happy....wahhhhhhhh...best...regenyapun cantik juga

Ena said...

bestnyerr..

ena leh berangan je la.. sob3x..

Fazila said...

best nyer ana.... sy dak berangan nk pergi sana tp x taulah bila kesampaiannya..

Teratak Berpenjan Kayu said...

seronok nya! menarik sungguh tempat itu =).
saya pun x pandai berenang gak..kalu berenang berpaut kat blkg hubby,mcm bear dukong anak ;).

sitinirzan said...

salu dtg cni mkn free psl adik keje kt cni..hehehe

mieoney said...

yup mmg best sgt dok kat sini...mimie pegi dulu rasa cam tak nak kuar bilik jer...huhu asik terjunn pool jer...yerlahkan tak yah nak pki proper attire nak berenang pki tshirt ngan track suit ponx takder org nak tiup wisel...huhu and hotel nie mmg bersih tau mgkn sbb baru lai kot... ^__^

ytekecik said...

Wahhhh
best nyer..rasa cam nak p bercuti je.. rasa nak terjun kolam tu.. huhuhuh.. syok arrr

irmafittaputri said...

hehehe...syiokkan kat sini...ni kite nye site...sekarang tgh prepare new legend dekat pasir panjang pulak..yang tu lagik best kak ana.. bentuk bunga raya kalau tgk dr satelit...tgh tunggu bila la nak lulus..dekat penang pon tgh nak start dekat teluk kumbar...pas ni gi la jajah semua hotel2 legend ye

Shariz said...

wah...cantiknya hotel ni....yang paling best tgk ada pool sendiri...mesti anak2 happy sangat kan :)

Salina said...

wowwww...bestnya bercuti kat hotel camni..yang paling best tang private pool tu lah..syoknya duk berendam lama2..

cerita siti said...

sangat mengujakan.

sangat privacy dan selesa berehat bersama keluarga tersayang, aman....

mekchu said...

hari tu masuk curi2 je masa tgh house keeping.. hahaha.. nak stay tak mampu pulak.. pegi sana pun sbb ada jumuan bukak puasa hari tu.. lagi pun nak kena bg 10 alasan terbaik kalo nak stay sana sbb 30 minit je dari rumah.. hahahaha..

mmg terrbaek ahhh.. tp kenapa tak hallo mekchu? kalo tak bleh jumpa & kenal2 kan.. kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...