NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, January 26, 2011

iCe RooM NiLai SQuaRe

Tu hari masa balik dr PD sempat lg kami singgah mkn2 kat ice room area nilai square.. sebenarnya dah lama teringin nak try mkn kat ice room kota damansara, tp rezeki aku mkn kat nilai square rupanya..


Masa otw ke ice room si apis bantai tido la pulak.. maklumlah, cuaca sejukkk.. hujan lebat.. aku bkn le nak marah pun kalo dia ni tido.. tp satuuu je perkara yg tak best bila dia ni tido.. dia ni kalo bgn je dr tido mesti melalak tak hengat..

Pujuk pun kena ambik masa yg lama.. stgh jam lebih woo dia bantai melalak biasanya.. huhuhu..


Jeng jeng jengggg... dah sampai dahhhh.. lepak dlm kete dulu sementara nak tguu hujan teduh sket..

Pastu agak2 dah renyai2 je terus angkut bebudak ni kuar.. ica dgn ain aku handle.. apis lak hubby aku yg handle.. ha kauuuu.. yg di jangka dah berlaku pun.. melalak2 budak ni kena paksa bgn.. ish ish ishhhhh..

Aku suruh hubby handle ica dgn ain lak.. apis biar aku handle.. maklumlah, kesabaran seorang ibu dgn kesabaran seorang bapak adalah sgt2 berbeza.. org laki2 ni bkn leh bersabar sgt kannn.. tak mcm kita yg jadi mak ni.. ekekekke..

Aku pun dokong le apis, pujuk2 dulu suh diam.. kang memekak je dlm restoren tu kang.. buek maluuu aku je kang.. tp apis ni tak diam2 gak.. bantai melalak lg kuat.. adoi la.... mulalah kesabaran aku senipis kulit bawang dah ni..

Tup2 baru teringat ada botol susu dlm kete... passing apis kat hubby jap sementara aku gi kat kete utk bancuh susu.. pas siap je terus sumbat mulut dia kasi senyap.. haaa.. senyap pun pastu.. cuma dgr tersedu2 je sbb nanges lama sgt.. ngada2 tau apis.. babap kang baru tau..


Nyusu sampai abis tau.. dia masa ni diam sket dah.. agaknya nmpk sekeliling dia sokmo kaler hijauuuu je kan.. kan hijau tu kaler feveret dia.. hehehe


Dah abis nyusu pun.. sampai bengkak2 mata tuh.. yg ngada2 nanges lama2 tu nape.. grrrrr... so barulah kami leh order menu2 dgn tenang dan damai.. hehehe


ica pun sibuk gak nak baca menu..



ica selak menu, aku tukang snap..


byk gak pilihan.. cuma aku tatau nak mkn apa.. hahhaha



eskrem pun byk pilihan sungguh.. eskerem dia lain dr yg lain.. dia lebih kurang mcm ice kimo kat daily fresh tu.. cuma bhn topping dia la yg pelbagai.. menarik sgt2..

Dan paling best ialah eskrem kacang.. sedapppppp.. lupa nak snap je sbb eskrem tu hubby yg punya.. dia ni bkn nak tanya aku dah snap ke belum.. main ngappp je... cisss..


gebunye tgn ko ica oiiii...



Ni air aku.. lupa dah nama dia.. tp sedapppppp.. ada asam boi.. pas abis segelas aku panggil waiter tu utk bg segelas lg.. sekalinya waiter tu betul2 bg aku gelas aje.. wakakakakka.. gelak guling2 terus aku..

Aku ckp le yg aku mintak air tu lg segelas.. bkn mintak gelas je.. adehlaaa.. berair mata aku gelak2 masa tu..


Ni eskrem stoberi aku yg punya.. share2 dgn ain je..


close up sket.. sedap wehhhh..


Ni spagetti yg aku order.. namanya aku lupa.. tp rasa dia sedang2 je lah.. byk MSG.. bkn mesej, tp ajinomoto tu ha.. rasa pening jap bila mkn.. terus tak abis mkn..


Durian goreng utk aku.. ambik sorang seketul.. yg ni betul2 sedappp.. korang try la..


Yg ni lak kambing steak utk aku.. ermmmm.. rasa dia biasa2 je.. sos dia yg manis tu aku tak minat sgt.. mungkin org lain minat kot.. tp aku kureng sket kalo manis2.. tp tetap licin aku makan.. ahahahha


ica pun mkn eskrem.. masa ni dia nak wat aksi kucing mkn.. aku terus ckp heppppppp...!!!


terus tak jadi dia nak wat mcm tu.. kah kah kah.. terus mkn guna sudu je.. haaa.. kan bagus camtu..

Terasa nak pi ice room kota damansara lak.. ada sape2 ke nak teman mkn nih..



14 comments:

Shima Md. Zahar said...

ya Allah...sambil tengok sambil pegang tekak.. terasa sejukk nyaaa tekak nie.. heheheheh

mieoney said...

yeap ice room punye snow ice mmg sedap...nyum2 klu perisa mango pamelo ponx sedap..cuma tang mknan dia agak kureng sketlah nmpk mcm dia msk pki instant punye jer...kerja senang kuar dr tin panaskan terus curah atas mknan...

dilaOHdila said...

ana ni kelakar lah:-) hehehe
pe pun mesti ana gak yg pandai handle dak apis ni
mmg sabor sungguh mak ni.....

Wanita Tabah said...
This comment has been removed by the author.
farah fauzi said...

bestnyer..

ana said...

akak selalu gak nmpk ice room ni kat bangi...tp tak pernah la lagi masuk...oooo..ada mcm2 rupanya..ingat jual ice apa la kan..

MrS. F!zA said...

kat bangi ada 1 kan.. tp tk pnh try lg..bila nk gi ni..cntik kedai dia

mira shahidan said...

jum kak g sana,heeee

Mummy said...

dekat jer tempat nih ngan rumah sy..dekat2 pun penah pegi skali jer sebab tgk cam best jer...makanan dia oklar..durian grg tu mmg sedap..nyam2...

Teratak Berpenjan Kayu said...

Wah!sedap nye =0).
nanti ada rezeki, nak cuba jugak nanti =0).

mekchu said...

hahaha.. kelakar baca waiter tu bagi gelas kosong... adoiiii... sbb dia tgk bawak 3 org budak, so mebbe nak cawan kosong untuk anak2 kan.. hehehe...

mekchu ni yg selalu ulang alik exit tol nilai pun tak pernah singgah ice room tu tau... jelessss....

akiratoriza said...

Salam...
erm sooooo yummy la Ana sekerim 2.... terus rasa nak p cari sekerim sekarang jugak... hihihi...

lau tak silap ice room ni penah masuk dlm JJCM TV3 dl, tgk dlm tv lagi la tergila2..

akiratoriza said...

Salam...
erm sooooo yummy la Ana sekerim 2.... terus rasa nak p cari sekerim sekarang jugak... hihihi...

lau tak silap ice room ni penah masuk dlm JJCM TV3 dl, tgk dlm tv lagi la tergila2..

Aien said...

Ya Allah Ana..dah lah akak tgh lapau lepas mengepam susu ni, tengok posting Ana tambah merdu lagi melody dr peyut ni..

huk aloh...merereh air riurku...(",)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...