NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, January 05, 2011

BuSy SuNgGuH MaLaM TaDi

Malam td aku tido lewat.. kol 2 pg baru leh golek2 atas katil.. byk keje umah yg aku kena siapkan awal2.. gosok baju skrg ni bkn setakat baju keje hubby je, skrg dah bertambah dah baju yg nak di gosok awal2..

Baju ain, ica dgn apis kena gosok jugak skrg ni.. baju aku pun sama gak.. kena prepare awal2 supaya first day ain nak ke sekolah takdelah kelam kabut sgt.. harap2nya begitulah kan..

Kemas umah pun kena buat sebelum tido.. selalunya mmg aku kemas sume sblm tido pun.. tp sblm ni kalo penat aku leh postpone je kemas sok hari.. skrg rasanya kena kemas gak b4 tido.. so takdelah byk keje aku nak buat bila bgn pg2.. tggl nak masak dan kemas sket2 je..

Kalo sume bende nak siapkan pg2 mmg mcm tak sempat lee.. dgn nak siapkan anak2 lg.. nak bg mkn lg.. perghhhh.. moga aku dpt urus masa dgn bijaknye.. dlm sibuk2 tu sempat gak aku taip entry kannn.. keh keh kehh.. tak boleh blah tul.. kikiki


Ustazah alisya yg skrg suka sgt bertudung sejak balik dr giant semalam..

Maklumlah, beli tudung pun kat giant kann.. tp dia ni kejap pakai kejap bukak.. bila bukak je tudung tu mak aihhh, berpeluh2.. basah kepala dia.. ekekeke

Malam td jugak aku siapkan keperluan utk ain gi sekolah arini.. sume seperti yg teacher dia suruh.. aku ikutt je le apa yg di suruh.. hehe


Ni baju utk standby yg teacher suruh bawak setiap hari..

Teacher tu ckp kot2 la dia muntah ke, kotor ke dan mcm2 le yg memerlukan baju lain utk di ganti.. so aku pun buat la seperti yg di suruh.. baik cikgu..!!


Buku2 ni yg aku collect smlm..

Byk kali aku pesan kat ain tlg jgn conteng buku ni mcm buku sendiri.. dgr cakap teacher.. jaga buku elok2.. bla bla bla..

Sampai pening ain dgr ceramah aku.. aku pun pening gak nak ceramahkan dia sampai dia paham.. kah kah kah..


Ni kotak pensel yg aku baru beli kat Giant semalam..

Main ambik je pttern apa pun.. janji yg mudah utk ain bukak tutup.. ni pun byk kali aku pesan jgn bg kat kawan lak.. jaga elok2.. tgk la tu, pemadam pun brand giant.. hehehe


Sekalinya gambar otomen daaaa.. hahahaha

Ain byk kali komplen tau nape tak ambik kaler pink.. dah tuuu ni aje yg aku rasa senonoh sket.. yg lain tu susah sket nak bukak tutup.. ekekeke..

Takpe, kang aku jumpa yg lg lawa kang aku belikan lain la.. ohye, apis pun ada gak kotak pensel.. dia pilih kaler biru.. dia ingat menan agaknya sbb ada otomen..


Ni la uniform ain.. tetiba dpt 2 helai lak.. maknanya lg selai la lom dpt..


Ni pensel kaler ain.. walaupun GA dah sediakan td aku belikan jugak..


Yuran bln 1 aku dah settlekan pun semalam.. sebulan rm238#


Ni la gambar yg aku pi cuci kat giant semalam.. tetiba kat belakang tu ada muka apis separuh.. wakakakaka.. mesti teacher dia pelik kang.. ekekkeke


Name tag ain yg perlu di pakai setiap hari


Selitkan gambar kat tag dia.. gambar tu cikgu dia nak sbnrnya.. nak taruk dlm beg kang ain terlupa pulak.. tu yg aku taruk kat situ je bg cikgu dia nmpk.. hehe..

Yg paling penting mak bapak pun ada kad jugak tau.. tiap kali nak ambik anak balik dr sekolah kena tunjuk kad tu dulu.. kalo takde kad takleh ambik.. sumenye utk keselamatan anak2.. baguskan.. =)


Ni beg aku.. dlm ni ada pampers, baju spare apis dgn ica, minyak yuyi, sikat, bedak.. alamakkk.. beg ain lupa lak nak snap.. huhuhu.. ain pakai beg barbie.. dah lamaaa dah beli beg tu..


Ni botol air masak ain.. lupa lak taruk sticker..


Ni lak baju2 yg dah ready di gosok.. selama ni gosok baju hubby je.. skrg tidak lg..

Okeylah.. kang ada kesempatan aku cite lg ye..



15 comments:

PuaN su SU said...

pantas nie.....bagus2,, superwoman

sitinirzan said...

kak ana...iron pink tu nk cr kt mane ea?berkenan betulla..

Alin Marlini said...

anak pi sekolah..mak yg sibuk ...hehehehe

UMMI FARIS HAIKAL said...

mmg btol2 mencabar fizikal n mental ni..seb baik ana jenis superwoman yg gagah bak dinosour kan..kekekeke

Yan said...

Superwoman lah jadi nya ye Ana. Tak pe.Puas hati buat sendiri.

dayana said...

akak, beg galas kaler pink untuk letak pampers n baju spare tu beli kat mana?berkenanla coz banyak kocek2.kagum dengan cara pengurusan anak2 akak..

Jiejah @ Iza said...

selamat bersekolah ain .. be good okeh ;-))

Cik Puan Sarah said...
This comment has been removed by the author.
Cik Puan Sarah said...

aduhai ana..kamu sungguh well prepared. tabik spring kedat ana. saya rasa bila turn anak saya pulak bersekolah, mesti saya kelam kabut dan buat semua last minute. bila baca all persiapan yg ana buat..bukan senang nak sekolahkan anak..semua benda kena consider.

tahniah sbb berjaya jadi supermom..sapa kata housewife boleh bersenang lenang kat umah kan? lagi byk kerja sebenarnya

MeMHalid said...

ana:nak tanya bab iron tu..senang ke nak guna iron cap gantung tu yer..senang licin x?Rege ok ke?

ieda said...

adehh letih akak baca nie hehehe
selamat bersekolah ainnn :)

erieyain said...

kak ana mmg btol2 superwomen la...ain yg ada ank 2 dan x bersekolah lg pon x bole bt cm akak...

ader tips x??:)

Ana Suzana said...

Sitinirzan & MuS..
iron pink tu beli kat kedai brgn letrik.. rege rm350-rm400 mcm tu..

bg ana ok sgt iron tu.. tp ana masih tak reti nak tajamkan side2 pakaian.. so ana masih guna iron biasa utk iron sisi2 tepi pakaian tu.. hihi

Ana Suzana said...

Cik Puan Sarah & Erieayin..
mekasih.. sume ibu2 superwoman.. bkn ana je..=)

tips..?? ntah.. xtau nak kasi tips.. hihihi

Ana Suzana said...

dayana..
beg pororo tu beli kat online.. tp lupa link dia.. sorryyyy..huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...