NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, January 12, 2011

HaNdBaG TeRtiNgGaL KaT uMaH

Hambek ko, tu le.. pening sgt pikir nak lepak mana.. sudahnya aku di takdirkan balik umah je sbb beg tgn tertinggal.. cuai sungguh kannn.. tak pernah2 lg terjadi dlm kamus hidup aku.. agaknya la kot.. hehehe..

Pg td takdelah kelam kabut mcm semalam.. relaks je rasanya.. pas bg anak2 mkn nasik aku pun susun sorang2 masuk dlm kete.. ikat tali pinggang masing2.. masukkan pulak brg2 yg nak di bawak.. bakul berkelah tu paling utama..

Pastu masukkan pulak beg ain, cek bekal ain dah masuk dlm beg ke belum.. isi air masak bebudak ni dan letak dlm kete.. pastu cek smart tag dah ada ke belum.. settle je terus kunci pintu umah.. kunci pagar..

Berdezupppp terus hantar ain.. dah la td masa kat traffic light sg buloh ada treler sagat myvi dpn mata aku.. myvi tu pun satu hal gak, dah tau treler tu panjang nak buat u turn yg dia pi cilok gak tu nape, kan dah sangkut kena sisi kete dia.. huhuhu..

Seriau aku tgk.. pastu td bas kaler merah bkn main lajuuuu lg masuk dpn kete aku yg berada di line kiri sekali sbb aku nak belok kiri masa tu.. dan belakang bontot bas tu hampir2 nak himpit kete aku.. ish2x.. bawak gile2 tul la bas ni.. tak pikir org lain lgsg.. mujur kami takde pape.. bas tu dpt hon panjang terus dr aku.. gerammmm..

Pas hantar ain terus gi area umah sewa lama kami dulu.. kat area wangsa permai berdekatan desa aman puri..tujuannya nak gi pasaraya yg aku selaluuu sgt pegi masa dok situ dulu.. haaa.. masa tu la baru aku pasan yg beg tgn aku takde..

Puas cari dlm kete.. cuba flashback balik apa yg aku buat sblm kuar umah.. sahhh.. aku tertinggal.. uwaaa.. tepon hubby ngadu2 la psl hal ni.. kene bebel lak sbb cuai.. huhuhu.. bkn sengaja pun.. sob sob sob..

Hubby kata kalo takde duit pi jumpa dia kat opis dia nak bg duit.. tp aku ckp takpelah.. nak baliklah.. majuk la konon2nya kannnn.. hahaha.. bkn le, aku nak balik gak sbb penting woo ic dgn lesen mandu..

Pas je matikan hp terus berdezup menuju ke highway.. mujur jalan tak sesak.. dlm 20 minit sampai umah.. Alhamdulillah.. legaaaa..


Tu ha beg tgn aku.. menyorok kat kusi makan.. Oooo, nak kena babap beg nehhh..!!


Yeee.. aku tau la beg tgn aku tak mcm beg2 org lain yg gojes2.. kekeke.. beg aku kanak2 ribena je yg pakai.. miahahha..

Okeylah wehh.. nak berehat2 jap.. kang nak kuar umah balik kol 3.30 ptg.. letih kat jalan je arini.. dah le lom mkn nasik lg.. huhuhu


14 comments:

Fatihah said...

sempat akk wat n3 ye eheheh

PuaN su SU said...

pantas betul

Sofya said...

nasib baik takda roadblock ekk

PINATBATE said...

beg mcm bebudak rumaja..tp jgn tak tau..siapa sangka..dlm bag tu ada duit ribu riban punyaa..betul kan? kan ?

-iLLa- said...

perghh beg tangan colourful btul...kikiki..ctk2..

baincardin said...

*HDR on animals! Jom layan...^_^

Ena said...

heheh..

makin kurus la nampaknya pasni.. huhu..

Fasilitator said...

lama dh tak htr komen sini..hehe.
ok apa beg canggitu..entah2 mahal jg apa..

mcm saya lebih suka simple2 kalau jalan2 biasa..

cerita siti said...

uiihhh, garang juga awak ye. tapi mmg patut bas tu dpt hon panjang berharkat2 dari awak :D

anyway, hati2 la ye

eh, nak tanya, napa awak leh gi jusco kepong, tak jauh ke dari tempat awak ek?

Ana Suzana said...

Kak pinat..
haipp.. mana de duit riban2.. bahaya bawak duit banyak2 nih.. cukup2 makan je bawak ni ha..

Ana Suzana said...

Siti,
bkn apa, geram dgn org macam tu.. otomatik tekan hon lama2.. suka2 je nak rempuh org.. dah le kita bawak anak2 kecik.. huhuhu..

** ana gi jusco kepong tu sementara tggu ain abis kelas.. ain sekolah kat damansara..

Ana Suzana said...

Sofya..
kalau le ada roadblock.. huhuhu

Ana Suzana said...

Zam..
beg rege rm40 je tu.. hehe..

Ana Suzana said...

Ena..
bkn makin kurus je, wallet pun makin kurus.. ekekke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...