NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, January 12, 2011

aNaK2Ku MiNggU Ni

Eh ehhh, semalam aku tak apdet blog rupanya ekk.. ingatkan dah apdet.. rupanya dlm mimpi je aku apdet... ekekeke.. sory2..

Aku keletihan la wehh.. masih lg nak biasakan situasi baru mcm ni.. aku rasa aku masih kelam kabut lg la skrg ni.. dah 2 hari aku asyik kuar umah lewat.. smlm pun kol 1 tghari baru kuar umah..

Mana taknya, siap masak pun dah kol 12 tghari masa tu.. gara2 tokey pasar mini lmbt hantar brg basah le ni.. aku dah ckp tlg hantar sblm kol 10.30 pg, tp dia lewat stgh jam.. makanya aku pun masak dah ala2 mcm hape je.. sib baik sedap.. kikiki..

Pastu kelam kabut la suap anak2 mkn nasi sblm gi sekolah.. aku tak sempat nak mkn pun.. selalu sgt kuar umah dgn perut kosong.. pastu sepanjang memandu mulalah perut aku bunyik2.. hihihi

Di pendekkan citer, ain dlm 2 hari ni sangat sangatttt la okey mood dia.. tak nanges lgsg.. Alhamdulillah.. seronok aku wehh.. hepi je tgk dia hepi jugak.. betullah korang kata, memula je dia nanges2.. nak biasakan suasana baru mmg mcm tu kan..

Sdgkan budak darjah 1 yg dah lalui pra sekolah pun menanges ini kan pulak anak aku yg baruuu nak bersekolah.. hihihi.. sib baik aku ni penyabar orgnye.. ececehhhh.. sape nak tlg angkatkan bakul, aku nak masuk dlm bakul tu.. ekekekke


Mcm biasalah pas hantar ain aku terus gi jusco.. baru dlm 2 hari ni gi jusco.. gile lahh.. jemmmm semedang kawasan tu.. tp gigih jugak ke sana..





ica marah betul dgn pakwe chinese baru merah tu.. ada ke patut budak tu baling2 bola tu kat kepala ica.. sengaja lak tu wat mcm tu.. yg ica dok ckp akitttt akitttt ( sakit.. sambil gosok dahi dia)


Last2 aku kuarkan je ica dr situ setelah mak budak tu tak wat apa2 action pun.. hihi..


Cedihh je muka jd mangsa balingan.. kuikuikui..


Cuba teka ni ape.. yeeee.. itu bola.. sambil tgk anak aku main2 aku pun main sekali gak tau.. kdg2 aku main bola ni.. kdg2 aku main susun2 block wat umah.. ekekeke


Dan semalam baru aku pasan wajah ni pada bola tu.. adoi laa.. kah kah kahhh.. errrr, tak perlu samak kan.. :-p

Pas puas main2 aku ajak anak aku balik sbb dah kol 4 ptg masa tu.. ica dgn apis dah start enjin nak melalak.. sibuk meronta2 takmau balik.. last2 aku suruh budak yg jaga playground tu tlg ckp kat anak aku yg tmpt menan nak tutup.. pastu buat mcm ala2 nak tangkap anak aku..

Terus cuak budak 2 org tu peluk2 kaki aku nak kuar dr tempat menan.. wakakaka.. taktik berjaya.. muahahaha.. pastu cpt2 merempit gi skul ain.. jarak tak le jauh cumanya jem aje yg buat jd jauh..

Sib baik sempat sampai kol 4.30 ptg.. masa aku sampai aku tgk ain dok borak2 dgn kawan2 dia.. aku tgk kawan2 dia diammm je dgr dia bercakap.. yg ain tak benti2 mulut dia pot pet pot pet.. kah kah kah..

Sempat gak aku sembang2 dgn teacher dia, teacher dia kata masa kat skul ada sorang budak tu nanges2 cari mak dia.. pastu teacher tu kata ain sibuk ckp tak malu nanges2 kat sekolah.. kat sekolah mana boleh nanges..

Teacher tu kata kat aku, nak je kami bgtau yg dia pun camtu gak mggu lps.. ekekeke.. terus aku dgn teacher tu bantai ketawa sakan.. tp ketawa dgn sopan ye.. bkn terbahak2 tau.. hahaha..

Ohye, smlm aku balik konvoi dgn encik suami aku.. dia balik awal lak smlm dan kami sama2 merempit.. dia laju aku laju, dia slow aku slow.. hihihi.. tp suami aku tetap leader la kan kat depan.. hormatttt.. ehehe

Okeylah wehh, kang ada story aku apdet lg ye.. hari2 aku pening nak pikir lepak mana masa sementara ain sekolah.. tak larat gi jusco hari2.. nak gi belah2 ikea dgn one utama lg la tak berbaloi.. masa singkat sgt..

Sape2 ada idea nak ajak aku lepak kat opis korang bgtau ye.. kang aku dtg dgn askar aku 2 org tu utk bikin huru hara.. miahahaha..



12 comments:

Ena said...

heheh..

best baca entry ni.. ;D

OneSimpleMother said...

ana memang tunggu ain smpai abes skolah ke..? hari2 camtu.. ya Allah penatnya.. :)

Ana Suzana said...

ena..
mood seronok la katakan.. hihi

Ana Suzana said...

kak Mas..
yup.. tggu sampai abis waktu.. nak balik jauh sgt.. minyak mahal woo

.:ira:. said...

meh la lepak opis ai..bikin gempak kat sini plak...hehehehe

dayana said...

ala cian plak dengar akak ari2 bersama 2 peneman setia tu berjalan2 sementara tunggu ain balik sek.bagus la ain dah tak nangis lg ke sek..harap akak ada tempat nak rest sementara tunggu ain.nak offer jauh sgt kite ni.

Ana Suzana said...

ira..
kat area mana tu.. kang bos ira perhambat kami kuar lak.. ingat nursery ke.. ekekke

Ana Suzana said...

dayana..
ni baru seminggu.. belum setahun.. ekekeke

Anna said...

mmg agak kelam kalibut jugak le kan.... sy pun sama, anak2 sebaya je dng anak ana... 3 org jgk..tp, ana punye schedule lagi ketat kot sbb kene uruskan ain g skolah... huhu... kira more power than me la... hehehe...

adarnadzmie said...

siann ica jadi mangsa buli... nanti untie buli balik budak tu yerrr... haha..

Me said...

cadangan cadangan.... mungkin ana boleh jadi asst. teacher kat sekolah ain tue... atau helper... with or with out bayar (but i percaya money is not a matter to you)
kebaikannya...
1) ica boleh main n sambil2 tue belajar...
2) hafiz boleh belajar indirectly n main sama2 ica
3) ain mcm biasa la belajarkan...
4) ana boleh tau apa yg diajar n kaedah pengajaran so boleh sambung praktis kat rumah utk ain, hafiz n ica...
5) byk lagi la kebaikannya.. keburukannya eden tak nampak lagi...

eden pernah jadi helper kat playgroup my niece masa kat UK dulu.. tanpa bayaran.. tapi kita dpt byk pengalaman.. kita layan kanak2 pun sama je.. tak kira itu niece atau ank org lain.. dan kita tahu kekdah pembelajaran n pengajaran mereka mcm mana...

serius ana.. i cadangkan u lepak je kat GA tue... tapi apa2 discuss le dgn pengetua tue.. kalau FOC mesti pengetua tue berbesar hati...

sekian renung2kan

.:ira:. said...

opis ira kat belakang shell tu jer...shel yg kat mcD tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...