NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, January 04, 2011

GeNiuS AuLaD DaN GiaNt

Adeh laa.. sgt keletihan arini.. penuh aktiviti arini.. tp best dan sgt enjoy walaupun ada masanya gerammm sgt dgn bebudak 3 org ni tau.. hehehe.. biasalahhh.. jd mak ni kalo tak membebel tak sahh.. opss.. bkn marah2, tp nasihattt.. :-p

Mcm yg aku cite kat entry sblm ni, aktiviti utama aku adalah gi Genius Aulad pi ambik uniform Ain.. Kuar umah pas zohor.. konon2 nak gi awal la kann, tp si ica ni la.. bgn lambat sgt.. mandikan dia dgn bagi dia mkn je dah ambik masa yg lama.. tu psl lewat kuar..

Pas zohor terus berdesup otw to kl.. tp sblm kuar umah dah call suami siap2 bgtau nak gerak dah.. tu wajib bgtau tu.. br berkat.. hehe.. baru suku perjalanan tup2 nmpk org eksiden dpn cahaya SPK..

Kete dr arah bertentangan terbabas ke seberang jalan dan terbalik dgn keempat2 tayar ke atas.. yg pandu chinese.. huhuhu.. terus aku slowkan kete.. dlm hati mcm nak snap gmbr tp terus batalkan niat.. baik aku pandu hati2 je sbg peringatan kann.. jgn ngengada nak snap2.. bawak kete kena fokus.. hehe

Tp dlm pd masa yg sama sempat lg aku sms hubby aku bgtau psl eksiden tu dan aku mintak hubby aku doakan moga kami selamat dlm perjalanan.. yelahkan.. doa suami tu lg afdal dan berkat..

Mau aku tak risau, aku kan bawak anak2 yg masih kecik2 lg.. sepanjang jln aku doa je byk2.. lantak le org berdezup laju camne pun, aku menten je 90-110km/j..

Alhamdulillah.. aku sampai setelah memandu dlm masa 23 minit.. lps parking terus call hubby bgtau dah sampai.. Tp hubby aku lak terkejut sbb dia kata aikkk cepatnye sampai.. bawak laju ke..?? erkkk.. :-p


Ni pintu utama Genius Aulad.. nak masuk kena tekan interkom dulu ye.. sila bg salam ye.. jgn nak main oi oii pulak..!!

Tangga agak tinggi la jugak.. 3 pusingan anak tangga.. oleh krn apis gayat makanya aku kendongla apis dgn ica kiri kanan tgn aku.. dgn bawak beg tgn lg.. dgn bwk beg kamera lg.. Ain aku suruh naik tangga sendiri sambil aku monitor dia dr belakang..


Sampai je tingkat atas terus bukak kasut dan anak2 aku mcm dah tauuu je ke mana hala tuju.. ahahaha.. diorang terus gi kat menan kat atas ni.. sib baik ada teacher sorang tu tlg handlekan anak2 aku..

Yelah, mana aku nak fokus nyembang dgn pengetua dia lg, nak jg bebudak ni lg.. pening ai tauu.. apapun tq teacher.. mesti penat kan lyn bebudak 3 org ni.. lg2 si ica yg sgt hyper aktif.. kikiki


Tgk tuuuu.. berlari2 si ica.. dah buat mcm umah sendiri dah diorg ni..

Sempat la aku snap sket gmbr kat Genius Aulad ni.. nak snap byk2 segan pulak.. hihihi..


Ni la tmpt aku nyembang2 dgn pengetua dia td


Opis diorang


Kelas budak 6 thn


Yg pintu merah tu kelas Ain kot..


Tempat mkn berjemaah

Ada lg level atas tp aku tak pi la nak snap gmbr kann.. apa kes nak terjah2 sume tempat lak.. hihihi.. Aku td ambik buku2 ain sekali.. name tag dgn kad ibu bapa pun dpt gak.. uniform dpt 2 helai dulu.. itu je kot.. yg lain2 cikgu diorang akan bg bila dah start belajar..

Settle je urusan terus aku ajak bebudak ni balik.. ain mmg paham la kan arahan aku.. tp yg apis dgn ica ngada2 lak takmau balik.. terpaksa lah aku kelentong yg sekolah dah nak tutup.. baru la pastu diorang nak balik.. ish2x..


Posing dulu sblm naik kete.. hepi je kakak.. harap2 sok pun hepi ye.. jgn nak melalak cari mak pulakk..


Dak kecik ni takmau pakai rambut palsu dia arini.. ekekeke.. okey, cukup posing.. masa utk gi lepak kat kete lak tggu abah dtg.. kami janji nak lunch sama2..


Sementara tu snap dulu rupa kete aku yg dah mcm dapur dah haa.. cehh.. bawak susu bkn main lg tau, padahal arini tak bancuh susu lgsg pun.. elok pulak bebudak ni tak mintak.. bila tak bawak melalak yg amat mintak susu.. cis cis cisss..

Ohye, jajan2 tu sbg backup utk tenteramkan budak2 ni aje.. mmg la tak elok umpan dgn jajan kan.. tp bohong la kalo aku ckp diorang ni hanya mkn healthy food je kan.. sbb kdg2 aku terpaksa bg gak kopok2 dan fast food mcm McD or KFC bg diorang senyap sikit.. tp still under control la kan.. hehehe..

Aku tensyen woo kalo bebudak ni bising sepanjang aku memandu.. boleh hilang fokus di buatnya.. kan bahaya namanya tu kalo fokus aku terganggu.. tp yg aku geram jugak diorang ni kalo mkn mesti sepah & berterabur kopok kat seat tu.. uwaaaa..


Lepakking sambil tggu abah sampai.. berderettt je kat belakang.. kekeke


Nmpk tau genius aulad tu kat ner.. jauh sket aku parking sbb penuh parking woo masa ni.. mujur dpt gak..


Kah kah kahhh.. parking pun senget... biasak laaa.. kan aku baru dpt P.. miahahaha

Bila hubby sampai je terus kami gi kedai mkn kat area2 situ gak.. mkn nasi lauk campur.. aku mmg lapar sungguh masa ni sbb aku lupa nak bekfes pg tadi.. huhuhu

Pas mkn2 aku mintak diri dulu nak gerak awal sbb ada urusan lg nak buat.. hubby aku balik tumpang kawan2 dia.. aku pulak blah terus pas salam2 hubby..


Sblm blah aku singgah sini dulu beli kentang goreng dgn air milo.. anak2 aku bising nak mkn kentang.. yelah yelahhh.. mak belikan la nehhh..!!

Pastu teruskan pemanduan menuju ke shah alam.. gi mana lg kalo bkn giant.. tujuan aku gi giant ialah utk cuci foto ain berukuran pasport.. guna gmbr yg aku snap sendiri je.. tak kose nak suruh ain posing kat kedai gmbr tu lg.. kang dia buat hal mcm dulu lak.. pening aku nanti tau..!!

Pastu masuk dlm giant beli brg basah utk masak dinner mlm ni.. settle je beli barang terus gi booth yg jual tudung2 sbb aku nak beli tudung Ain lg beberapa helai.. saje nak bykkan koleksi..


Ni la gerai tu..

Aku beli tudung yg rege Rm15 kat sini.. aku beli 5 helai.. mcm2 kaler.. so dpt la less sket.. hehehe..


Ica pun bising nak pakai tudung bila dia tgk aku try pakaikan ain tudung..


Terus taknak bukak wooo.. so aku belikan la jugak dia selai walaupun tudung ni agak besar.. kekeke

Settle beli tudung terus tolak troli laju2 gi kat parking kete.. hari dah gelap woo.. bkn tanda nak mlm.. tp mendung nak ujannn.. gelapp.. guruh berdentam dentum.. so sebelum hujan lebat baik aku cpt2 rempit balik umah..


Dah nak hampir sampai umah ica lak tertido.. keletihan agaknya.. tgh aku karang entry ni pun dia masih lg lena tido kat bilik..


Buah hati kami..



Sian ica.. pasni mesti selalu tido dlm kete je kan.. takpelah, kita berkorban sikit utk kakak kamu ye.. sayang ica..



10 comments:

Fasilitator said...

GA ni francais kira leh tahan juga lah..baru ni ada nk tambah francaisi tp rasanyer kalau kt area bandar besar mcm belah2 KL sana boleh jalan kencang laa..(my personal op je)

RuHiL said...

makin bedesup bedesap la pas ni kan.. kuar masuk amik kakak skolah.. apa pon moga selamat sentiasa diperjalanan.. mcm saya skang ok la kuar masuk umah menapak je.. tolak stroller double tu je.. balik mesia kang gitu jugak la gamaknya.. huhu.. fighting ana..! ibu mithali..

erienz said...

cantik tadika tu, kemas je...mst budak2 seronk belajar...

sungguh comel dalm kete berderetje....

zailamohamad said...

GA kat mana tu?? zaila enrollkan anak jantan zaila di GA kota kemuning..esok baru start sekolah tapi uniform xdapat lg pasai da masalah ape ntah, so esok haziq p pakai baju biasa dulu..tapi satu je zaila xsuka GA ni, kelas depa tinggi2..sian kat anak2 yg kecik2 lg macam anak jantan zaila ni kena naik turun tangga yang curam hari2..herm, harap2 anak2 kita happylah sekolah kat sini

mira shahidan said...

giant..
mcm budak uitm ktorg asek p situ je laaa.hehehe,.,,,
dekat la kak ng puncak kan.;)

cik iman said...

ni aulad y masuk cite mia sara???...

mamalisa said...

GA ain ni kat mana?happy schooling Ain :)

Zefa NorAsmara said...

Salam ana.. kat shah alam pun baju tak cukup stok. sib baik dah bayar awal2.. jd teacher dah simpankan siap2.. sok start sekolah le anak kita..

Ena said...

cantik nyer skull GA ni kan!.. suke sangat tengok! kemas & ceria.. erm.. tetiba teringat pd anak dara ena tu.. sian pulak.. tp tak pe la.. tu je yg terdekat & senag diurus.. kan best kalo ena pun SR? heheh.. Verangan!

Suliana said...

ica suka tido ye kak.. hehe. senang keje emak nya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...