NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, January 03, 2011

SeRViS TaYaR MoToR PaNciT

Aipp.. bkn tayar motor aku tau.. aku mana reti bawak motor.. cukup la sekali aku bawak motor abah aku terjun masuk parit.. pastu serik dah tak nak bawak.. naik takpe lg..

Bkn takmau bljr bawak motor dah, tp aku masih teringat lg abah aku bebel2 sbb aku rosakkan motor honda cup dia.. ekekeke.. padahal aku cedera parah masa tu.. takdelah parah mana pun.. just kena ekzos motor aje.. wakakaka..

Dlm keadaan sakit2 tu aku kena marah tau.. huhuhu.. apak aku sgt garang wooo.. tp tu dulu laa.. elehhh, hubby aku pun sama gak tak berapa nak reti bawak motor.. keh keh keh.. teringat dulu masa gi honeymoon kat pulau pangkor dan sewa motor kat sana..

Masa tu manalah aku tau lg hubby aku ni jenis terer bawak motor ke tak.. sampailah satu masa tu time kami round2 pekan pulau pangkor, kan jalan kat pulau pangkor tu lalu bukit2.. masa lalu kat atas bukit tu hubby aku guna gear tinggi.. hambek kooo, hampir2 aku nak terpelanting ke belakang.. wakakaka

Dari situlah baru aku tau yg hubby aku pun tak le mahir sgt bawak motor.. tp still boleh bawak la.. cuma kalo dia offer aku jalan2 naik motor lg komfem aku seriau.. ekekeke.. skrg ni aku tatau sbb kami mmg dah lamaaa tak naik motor.. ahahaha..

Oittt.. apa yg aku merapu nih.. jauh beno tajuk servis tayar motor dgn cite aku tak reti bawak motor.. wakakakka.. okey2.. u turn balik ke tajuk utama.. kikiki..


Gini citenye, adik aku yg korea ni pg2 lg dah call hp aku suruh matikan alarm umah dan bukakkan pagar sbb dia nak pi kuliah pg ( bljr kat uitm sek 7 shah alam).. dia mlm td tumpang tido umah aku setelah menghabiskan cuti sem kat kmpg..

Dalam 11 kali dia call aku baru aku jawab.. tak pasan pun bunyi hp.. wakakaka.. sian dia.. dah le kelas mula jam 8.30 pg.. kuikuikui..

Pas salam2 dgn aku dia pun chow la cpt2 naik motor.. aku pun sambung balik landing atas katil.. bkn tido ye.. berangan2 je.. ekekke.. tup2 hp aku bunyik lg sekali.. adik aku call aku rupanya.. dia bgtau tayar motor dia bocor.. pancit terus.. sib baik baru sampai cahaya SPK.. kira tak jauh lg la dr umah aku..

Nak taknak dia kenalah patah balik umah aku.. pas dia sampai je aku terus ajak dia gi cari kedai motor kat alam budiman.. anak2 aku suruh hubby aku je yg jaga..

Tp kat alam budiman takdelah pulak.. pastu terus gi bukit jelutong.. pun takde gak.. yg adik aku lak tak benti2 dok sms kawan2 tanya psl kelas..kikiki.. risau woo dia.. first day lak tu..

Last2 aku google je kot2 jumpa servis org baiki tayar motor pancit.. awatla aku tak pikir awal2 masa ni..

Akhirnya jumpa gak contact number org yg buat servis ni.. terus aku call je abg tu tanya leh dtg ke tak.. sib baik boleh.. tp dlm masa stgh jam gak la dia baru sampai sbb masa tu dia repair motor org lain dulu..


Ni l abg tu.. nama abg ni Mie.. nama penuh aku taktau.. malas nak tanya nama penuh.. kang laki aku jeling2 kang.. jeles lak dia kang.. kikiki.. ampun banggg.. :-p


Gigih tukarkan tiub tayar.. yennadeii.. apadaa motor adik aku ni pakai tiub2 bagai.. org dah tak main la tiub2 ni wehhhh


Bz betul woo abg ni.. hp dia tak benti berdering.. adaaaa je laporan motor pancit yg di terima.. eh silap, tayar pancit..


Gigih aku teman abg ni dr awal dia buat sampai abis dia buat.. saje sembang2 dgn dia tak kasi dia boring.. kikiki..

Cuaca sgt terik masa ni.. dlm masa stgh jam siap..!! total yg nak kena bayar rm20.. hubby aku bg aku rm100 td, so belen tu kasi ayg jelah ye banggg..!! hihihi

Mahal pun takpe, sbb keje dia penat kan.. pastu siap dtg umah lg.. takpelah.. sedekah kan elokkk.. nak heret motor ke kedai kan leceh.. so accept je lah brp yg dia cas pun kan..

Sape2 yg nak contact number abg ni leh call dia di talian ni ye :

Abg Mie 019 - 6731246

Tak kira di mana lokasi anda dia akn cuba dtg.. tp takdelah sampai kedah sinun.. setakat Nilai dia leh lg la.. sbb abg ni dok kat puncak perdana..


10 comments:

Zefa NorAsmara said...

Salam ana.. bagus n3 ni.. kira iklankan abang mie tu.. :-)

Mus said...

promote baekk nyer..ni abang mie kene bagi komisen ni..

Fasilitator said...

Selamat Hampir Tengahri Ana..
alaa melepas laa nk call abg mie ni dh klu nk mai kedah tak leh..huhu

Ya ALya said...

bagus gak tu...sebab kt bandar memang jarang ada kedai moto ni....

shima said...

kalu pg kedai pun tak bukak lagi ana..ok la tu..biasa ada yg amik sampai rm 30

Eida said...

daku siap save no tipon abg mie ni dlm hp..padahal motor pun taraakkk..tp tak pe..maybe akan berguna satu ari nanti

Pidot Jr said...

30 ringgit? kalau x jadi tampal tayar?

Daus Noor said...

Tahnls for the post.....u save me....struggle cari org tukar tayar kat setia alam xjumpa last2 call abg mie dia caj 30 ok lah tuh....ada kedai cina yg dekat call dia ckp 35 upah saja xmasuk tayar....

Daus Noor said...

Tahnls for the post.....u save me....struggle cari org tukar tayar kat setia alam xjumpa last2 call abg mie dia caj 30 ok lah tuh....ada kedai cina yg dekat call dia ckp 35 upah saja xmasuk tayar....

Hairee Yusoff said...

Thanks for share the info.. memang sngat membantu. abg mie mtk kte letak harga dlu..bukn dia yang bg harga. letak harga rm30 trus on. terima kasih abg mie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...