NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Thursday, January 27, 2011

JaLaN - JaLaN NiLai 3

Ni citer pada hari yg sama gi ice room.. saje bgtau kang korang pelik apesal anak aku asyik pakai baju yg samaaa je.. kekekke..

Ohye, aku dulu masa belum ada anak sgt suka gi nilai 3 ni.. meriah woo situ.. mcm2 brg ada.. tp sejak dah beranak pinak ni rasa malas sgt nak jejak kat situ sbb yelah, apa sgtlah yg boleh di shopping kalo lg byk melayan karenah bebudak ni je kejenye..

Kalo shopping kompleks ok lg sbb sejuk.. tp tulah, hubby aku teringin sgt nak pi so aku ikut jelah.. selagi bebudak ni boleh di kawal aku no hal aje.. hehehe.. takde tujuan utama pun gi situ.. just cuci2 mata..

Tp sblm tu kami gi mkn Nasi Ayam dulu kat senawang.. jauh2 kami pi sana semata2 nak merasa nasi ayam yg glemer kat senawang ni.. ni abg ipar hubby aku yg rekemen..


Ni la kedai mknnya.. Nasi Ayam Hainan Kak Lina


Masa ni tak ramai sgt pelanggan.. tp pastu makin ramai lak.. surau pun ada kat dpn kedai mkn ni..


Ni la rupa nasi ayam tu.. rasanya dia masak letak marjerin sbb terasa kemarjerinannya..


Sayur tauge.. dan sup kosong


sambal cili..


Ayam hainan special.. siap ada lemon dgn limau nipis tu..


Air kami order sejug fresh oren..

Kesimpulannya mmg sedap la nasi ayam tu.. lebih2 lg tgh lapar.. servis mmg pantasss.. jap je order tup2 menu dah sampai pastu..

Pas kenyangkan perut masing2 gi surau dulu solat zohor.. pastu barulah gi nilai 3.. tp tak byk tempat pun kami pegi sbb takde hala tuju.. kat mana ada parking mudah kat situlah kami singgah.. kalo parking penuh mmg kami survey kedai2 lain je le..

Kedai pertama yg kami singgah ialah kedai brgn hiasan rumah.. kat sini aku beli lapik pinggan atas meja mkn je.. sekeping rm5.. cantekkk.. hubby lak beli frame ala bali 3 ketul utk di psg kat umah..


Sementara tu bebudak 3 org ni mmg sakan le main2 buat mcm kat umah sendiri.. sib baik tokey tu tak marah.. huhuhu


Main kejar2 lak depa ni atas tikar display... cehhh..


Antara brgn yg di jual di kedai ni.. kecuali itu org2 ye..



Anak2 aku sempat main2 kusi ni sorang satu..

Padahal dah ada tulis kat salah satu kusi tu di larang duduk.. nasib baik kat kusi yg anak2 aku duduk ni tak tulis di larang duduk.. so maknanya boleh duduk la kannn..?? ekekekke


Kakak test kuda rotan... tp sumenye hubby aku tak beli pun.. muahahaha


ica adalah sgt suka ini kusi.. rege dia aku tak pasti la.. sbb takde niat nak beli pun kan.. just nak hiburkan bebudak ni je..

Lps bayar apa yg di beli cepat2 blah masuk kete.. pusing2 lg area nilai 3 tu.. hubby aku terpandang pulak kedai jual karpet.. adeh laaa.. dia ni kalo nmpk karpet mulalah nak menyinggah.. kalo kedai emas kan best.. kekekeke


Hujan pulak masa ni.. so aku decide dok dgn anak2 dlm kete jelah.. malas nak kuar.. biar hubby dgn abg ipar dia je yg kuar..


ica aku lepaskan dr carseat.. bg dia bebas jap.. hehehe



main pasang2 tali pinggang..


Kat kedai karpet tu hubby beli 2 karpet panjang.. dah agak dah.. mesti terbeli punya.. ish ish ish..

Destinasi seterusnya pegi kedai yg jual menan pulak.. kat nilai ni harga dia murah sket kot.. masa gi kedai menan tu pun aku takmau ikut.. kang rambang mata bebudak nih.. biar bapak dia jelah yg pi beli..


Tu dia hasilnya.. hubby aku beli sebijik kete besar utk di share 3 org.. beli 3 bijik mana larat wooo.. pastu kang semak je umah tu kang..

Utk ain abah dia belikan dapur menan.. hadiah hari lahir la kiranya tu.. tp sampai ke hari ni aku masih lom bukak lg kotak dapur menan tu.. byk kali dah ain mintak tlg bukakkan.. tp adaa je alasan aku bg.. malas kekdahnya.. hahaha.. tggu weekend ni jelah aku pasangkan..


Apis dpt helikopter hijau.. hambek kooo... bapak besar punya helikopter.. kah kah kahhh.. tu kalo buat hempuk org leh pengsan org tu..


Penuh woo kete.. setiap ruang ada brg.. celah2 seat pun ada brg gak..


Pastu apa lg.. kembali ke shah alam le balik umah.. keletihan sungguh masa tu..

Ok.. tamat cite tu... saje nak nyelit cite smlm.. tp gmbr takdelah sbb aku lupa bwk kamera.. huhuhu.. smlm kan kete aku kena sagat dgn kete proton iswara lama masa kat parking..

Kejadian berlaku kat bndr sri damansara slps aku hantar ain gi sekolah.. masa tu janji dgn hubby nak pi mkn tghari kat tmpt biasa.. di sbbkan parking dpn kedai mkn penuh, so aku parking selang 3 kedai dr kedai mkn tu..

Lps parking aku pun dok jap dlm kete sbb anak2 tgh mkn masa ni.. dr side mirror aku ternampak satu kete iswara lama tgh nak masuk parking betul2 sblh kete aku.. pemandunya org chinese umur dlm lewat 70-an.. laki2..

Hati mcm dah tak sedap dah masa tu.. dr cermin sisi sblh kiri aku monitor je kete tu.. tetiba kete aku bergoyang sket.. ahh sudahhh.. kena geselkah..?? cpt2 kuar kete dan tgk keadaan kete.. haaa, tepat sangkaan aku.. kena sagat kete aku rupanya..

Bila aku bgtau apek tu yg dia dah langgar kete aku, apek tu senyummmm je.. tak ckp apa2 pun.. terus dia berjalan perlahan2 menuju ke kedai beli rokok.. dan terus merokok kat situ jugak.. uwaaaa... terus ngadu kat hubby pasal ni.. hubby dtg tgk..

Tp aku ckp kat hubby takpelah.. biarkan jelah.. nak buat mcm mana, apek tu pendengaran dia kurang jelas.. penglihatan dia pun macam tak berapa sgt dah rasanya.. tu yg dia tak boleh budget tu kot.. cuma membahayakan org lain la kan kalo apek tu memandu dlm situasi dia mcm tu..

Terus aku suruh hubby pindahkan kete aku kat parking lain pulak.. kang takut apek tu sagat lg masa dia nak kuar parking lak kang.. hehehe.. kita punyalah berhati2, tp kalo benda nak jd tetap jd jugak.. so kena lebih berhati2 lg..

** ambik korang, bercampur2 cite dlm entry aku ni.. ekekke.. dah, pi minum air masak segelas pi.. mesti korang kering tekak sbb penat membaca.. keh keh keh



12 comments:

Yan said...

Tak penah sampai. Tapi ramai kata best..

EnY YuSniZaR said...

BEst walaupun penat scroll mouse... :D
suka pic Ica disebalik kotak mainan tu :D

ieena said...

lama tak pegi nilai 3...best soping kat situ kan

ct shah said...

ana,saya penah pegi nilai 3 baru2 ni,cari langsir umah.murah giler kat situ,jahit pun sekejap dlm 3 jam dh siap.kedai brg hiasan rumah tu saya pun jejak sekali sbb tgk dia ada jual buaian rotan gantung.nanti nak pegi lagi bln 2 ni sbb dh berkenan ngn satu jam dinding kat situ.

besornya mainan ica,ain dan apis!best,best..

Qaseh chenta said...

sedap2...dah penah pegi dah aritue....tpi ingat2 lupa la...hehe

akiratoriza said...

mak ai penuh 1 kete dgn barang.. aku rs hubby ana kene tukar kete yg lebih besar ni..hihihi

kita memang selalu hati2 bila drive kan tp org len tak mcm kita pun.. silap org tp kita yg terima padahnya, erm ana sabar jelah. takpun pujuk la Hubby tukar kete baru utk ana...hihihi...

akiratoriza said...

mak ai penuh 1 kete dgn barang.. aku rs hubby ana kene tukar kete yg lebih besar ni..hihihi

kita memang selalu hati2 bila drive kan tp org len tak mcm kita pun.. silap org tp kita yg terima padahnya, erm ana sabar jelah. takpun pujuk la Hubby tukar kete baru utk ana...hihihi...

ibuayu said...

nak kena cuba tu nasi ayam kat senawang

luckylizan said...

kedai nasi ayam kat senawang tu kat mana eh..selalu balik kuala pilah bolh try singgah.. eh lupa lak..salam pekenalan..- lizan

eynda said...

Wah!! Shopping sakan hehe...

aiDieNa said...

Buaian rotan baby ada jual kat situ tak.. tengah survey harga nie.. :)

anymous_90 said...

salam sis..nk tanya nama kedai yg ada kerusi dan kuda rotan tu....dekat mana kedai dia ye...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...