NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, November 29, 2010

MuLuT AiN KeNa GaM

Kejadian ni berlaku time aku tgh bz masak lauk utk mkn tghari.. ohye, aku masak nasik butter arini.. sedappp.. hehehe.. Opss, terbabas lak, kembali ke tajuk asal.. kuikuikui..

Benonye gini.. aku bz le masak sambal udang.. yg anak aku si apis ni melalakk jelah sbb menan dia patah 2.. dah dia yg main ganas sgt sape suruh.. padahal abah dia baru belikan smlm.. ngengada tul..

Sibuk nanges2 gi dapur ckp mak pacangkan mak pacangkan... nak suruh aku sambungkan balik le tu.. camnelah aku nak sambung kalo dah patah 2..


Ni ha mende alah tu.. kapal terbang hijau.. hijau kan feveret apis walaupun kipas dia kaler pink.. ekekeke.. Mende tu yg hat pemegangnye tu patah 2.. patah kat bahagian tgh2 lak tu..

Aku lak yg tengah tension sbb terganggu time memasak dan terganggu dek tangisan apis yg bingit, so aku hilang idea nak wat mcm mana dgn mende yg patah tu.. padahal kalo berfikir secara waras dah tentu ada cara nak selesaikannye kann..

Maknanya aku berfikir td dlm keadaan kurang waras la.. bknnye tak waras langsung.. kekeke.. yg aku terfikir masa tu hanya gam gajah.. ala, gam yg kuat utk lekat sume mende tu..

So aku pun sapu le gam tu kat keliling batang menan yg patah tu.. kononnye leh la lekatkan kedua2 batang yg patah tu kang.. lepas aku sapu gam aku tinggalkan jap sbb nak kacau lauk sambal yg aku tgh tumis.. kang hangit lak kang.. menan tu aku lom sambung lg, just sapu gam je dulu..

Elok je aku berpaling balik ke tempat td aku terperanjat tgk ain tgh capai menan yg aku baru sapu gam tu, kalau capai je takpe, ni dia siap isap mcm org sedut straw tu.. boleh imagine tak.. kalo tak boleh aku teruskan gak cite.. hahaha

Huwaaaa.. terperanjat org aku di buatnya.. gam gajah tu wehhh.. abis la melekat bibir tu kanggg.. cpt2 aku marah ain masa tu.. dan masa tu aku tgk Ain pun dpt rasakan something kat bibir dia.. haaaa, kan dah kena gammmm..

Cuak aku wehhh.. aku asyik jerit2 ckp ngangaaaa.. nganga luas2.. ngangaaa.. jgn tutup mulut.. yelah, kang melekat kedua2 bibir tu kang lg payah..

Sambil mulut aku bising sambil aku cuci mulut dia dgn air, aku kuis2 bibir dia yg kena gam kasi tertanggal gam yg mula kering.. Ain tak nanges pun okey.. dia hanya nganga je mcm yg aku suruh.. tp nmpk muka dia risau..


Menan td aku selotip je terus.. tak guna le taruk gam gajah tu sbb tak mau lekat pun.. sebaliknye tgn aku lak yg kena gam.. grrrr.. ni yg leceh ni.. dah le payah nak hilangkan kesan gam tu..


Ni le menatang gam tu.. aikkk, awat takde gmbr gajah pun.. kikiki.. adik dia kot nih..


Kejadian tu berlaku kat sini.. aku buat keje menggam menan tu atas ni tau, kira selamat la sepatutnya kann...


Ni le mangsa keadaan tu.. hahaha.. muka pun garang terus.. eehhh, mak pulak kena marah.. dia yg salah tau..!!


Ngangaaa jee lah.. kang melekat kang mulut tu..


Ni dah elok sket.. sempat lg tu nak berebut menan dgn ica..


Aikkk.. mak pun kena marah lg.. ish3x..



12 comments:

sun_shine8789 said...

gam ni mmg kuat teramat sgtla sis..smlm time wt keje seni..den dh terkono..adoihlaa..huhu~

Effa | Mama FZ said...

hehehe.. klakar la pulak baca entri ana ni.. hehehe..


anyway, sy tag anda!
sila ke blog sy ye... :))

Ana Suzana said...

sun shine..
itu la.. mmg kuat gam ni.. sampai skrg masih tak hilang lg nih kat jari

Ana Suzana said...

Effa..
adeh... kena tag.. okey.. kang ana dtg

Lia said...

hahahaa...
mcm2 ragamlah anak2 ni kan.. hehe

Yan said...

Salam Ana,


hee..hee..(sorry ketawakan) bertambah2 lah keje awak ye.. Biasalah anak2 sedang membesar..

Ana Suzana said...

Lia..
baru berseri rumahtangga dgn keletah dorang ni

Ana Suzana said...

kak yan..
ana pun ketawa gak masa wat entry ni.. kikiki

Noreen said...

hahaha mcm2 ragamnyer...bayangkn kalo melekat cne ea...

Fazila said...

salam ana, kadang2 hilang sabar dgn anak2 nie kan... zila pun 3 org anak, lebih kurang ana kot cuma yg sulung dh 7thn... ofis hour nie kira zila berehat lah... kalo dh smpai rumah x berhenti2 berkerja n membebel hehehhe :)

Ana Suzana said...

Noreen,
kalo dah melekat mau maknye yg menanges taktau wat pe.. huhu

Ana Suzana said...

Fazila..
ana lak 24 jam mulut pot pet pot pet.. kecuali tgh tido jelah.. kuikuikui

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...