NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, November 29, 2010

aNtaRa MaKaNaN Yg Di BeDaL Di PeNaNg

Sebenarnya byk lg mknn yg di mkn.. tp kadang2 bila dah jumpa mknn tu lupa lak nak snap.. ekekeke.. malang tul la tak dapek mkn durian sbb musim dah abis daaa.. cehhh.. sabar jelah..!!

Meh lyn gmbr2 je ye.. dah jadi bahan kumbahan pun semua ni.. keh keh keh..


Ni hari first day sampai.. order dlm bilik je sbb kepenatan nak kuar.. padahal diorg dah offer hi-tea kat cafe sbnrnya.. tp kami tak tau pun ada hi-tea.. rugiiiii..


Ni nasi2 goreng yg di order utk mkn kat bilik.. sepinggan rm23.. mahal giless.. rasa dia so so la.. tp kalo dah lapar balun aje le..


Jajan2 ni free.. kalo abis bgtau je diorg akan refill lg


Ni menu2 buffet sarapan.. sikittt le sgt.. yg berat2 mcm mee/kuetiau goreng atau nasi goreng takde ye.. yg ada nasi lemak je.. hari2 le aku mkn nasi lemak.. hehehe


Apis yg muka blurr je.. bgn tido le katakannn..


Yg ni suka je sbb makan2 kannnn.. sama je peel mcm maknye.. kalo jumpa mknn terus cargass..!!


Aku bg dia mkn koko krunch je dulu.. sambil2 tu aku suap dia nasik lemak..


Mak aihhh mukaaa... terangkat kening tu.. wakakakaka


Ni yg ain mkn.. kelassss anak dara aku ni.. sibuk nak mkn penkek.. ekekeke


Kari kari kariiiiii.. kat penang ni mmg femes dgn kari kannn.. terbaikkk..!!

Kami sendawa pun bau kari je.. susah gile nak cari kedai mkn tomyam ke hape ke.. byk kedai mkn chinese dgn nasi kandar je.. bkn apa, anak2 aku tak sume reti mkn lauk kari...

Kalo order nasi goreng kat kedai nasi kandar ni, diorg goreng nasi tu penuh dgn sayur2an dan bhn2 lain.. anak2 aku lak jenis tak mkn sayur sgt.. ish2x.. payah tul bebudak ni.. last2 pi cari KFC je le.. tapau nasi ayam kepci.. hahahah


Pastu mkn kat sini lak..


Ni air epal aku.. masammmm.. hehhe.. tp abis aku sedut..


Pastu aku mkn waffle..


Pastu aku mkn steak lak.. sedappp..


Pastu aku mkn pisang goreng ni lak.. feveret laki aku ni.. dia yg rekemen mkn ni..

Pastu aku kena abiskan mee goreng laki aku punya lak.. dia tak abis mkn.. perghhh.. padat dan sendat perut aku.. naik sekilo berat aku tau.. ahahaha


Pastu hari berikutnya pi mkn jeruk2 lak.. yg best jeruk ni kurang asid dia.. asid ke org panggil ekk..??


Kami di benarkan merasa sume jenis ni sblm beli.. takde had limit pun.. mkn le sampai kenyang.. wakakakka.. mmg aku bedal cukup2 wehh.. tu aku rasa, ni aku rasa.. paling byk aku bedal ialah mangga.. sedappp..!!

Dah rasa2 tu kenalah beli kannn.. kurang asam le kalo ko mkn dah kenyang tp terus blah gitu je.. hahahha..


Ni aku tak beli.. kaler je menarik, tp aku tak suka.. tak best sgt.. sume jeruk2 ni kami beli kat chow rasta..

Tu je yg aku nak cite psl mkn2 kat penang.. byk lg mknn tak di snap.. mim alif las.. malas..!!



11 comments:

Ena said...

sedapnya..

Rizziela said...

saya orang penang pun tak tau kat mana nak cari jeruk ni...ngiliur ajer tengok

AiDa AzRyN said...

whoa! steak!

1na said...

mim alif las?

betui ka? hehheheheh

Ana Suzana said...

Ena..
Uuuu.. dapnyeeee.. hehhee

Ana Suzana said...

Rizziela,
huk aloh.. camne org penang leh tatau. ni..

Ana Suzana said...

Aida..
sedap woo steak.. ngeh ngeh ngeh

Ana Suzana said...

ina..
betulll.. kikiki

ieda said...

waa petang2 nie akak dijamu dgn semua jenis makanan yg mengiurkan ...
xtahannnnnnnnn
mahal tul nasi grg tuu sepinggan 23.00 erghhhhhhhhh

Ana Suzana said...

Kak ieda..
mmg rate hotel kot nasi sebegitu rupa tp rege mak aihhh.. kalo kat luar berpinggan2 dpt.. kekke

mamawana said...

Lama dah tak gi Penang. Rindu ar....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...